Tapahtumat

Helsinki Rockettes voitti Suomen mestaruuden ja lunasti samalla paikan MM-kilpailuihin

1 maaliskuun, 2020 STLL Antti Lehto ja Sari Niskanen

Muodostelmaluistelun Suomen mestaruuteen luisteli vapaaohjelmakilpailun voittanut Helsinki Rockettes (HTK). Joukkue luisteli kauden ennätyksensä ja kirjautti sen lukemiin 228,96. Lyhytohjelman jälkeen johdossa ollut Team Unique (HSK) joutui taipumaan hopealle häviten voittajalle 2,64 pistettä. Marigold IceUnity (HL) oli molempina päivinä kolmas; 15 kertaa Suomen mestaruuteen luistellut joukkue joutui tyytymään tällä kertaa pronssille. Lumineers (ESS) oli neljäs.

”Aistin, että tekemisessä oli mukana tunne ja läsnäolo.”

Helsinki Rockettesin Haavoittunut enkeli -ohjelma onnistui oikeassa kohdassa, sillä mestaruus takasi samalla joukkueelle paikan huhtikuisiin MM-kilpailuihin Lake Placidiin. Joukkueen valmentaja Kaisa Arrateig huokui tyytyväisyyttään. Ilman voittoa mahdollisuudet MM-edustukseen olisivat olleet minimaaliset.

– Nostan Suomen mestaruuden arvon kotimaan kovassa kilpailutilanteessa todella korkealle. Ihanaa, että kausi jatkuu vielä, Arrateig sanoi.

– Joukkue on ollut koko kauden vapaaohjelmassa vahva ja minulla oli tänäänkin täysi luotto luistelijoihin. Aistin, että tekemisessä oli mukana tunne ja läsnäolo, Arrateig analysoi.

Pistetilaston ykkösenä kilpailuun lähtenyt Team Unique lähti kilpailuun ennakkosuosikkina. Kapteenit Tuuli Mäkinen ja Iines Saalasti kiittelivät joukkueen suoritusta, mutta kullan häviäminen harmitti. Joukkue täytti silti Suomen Taitoluisteluliiton kolmen kilpailun keskiarvokriteerit, joilla toinen joukkue valittiin edustajaksi.  

Team Unique luistelin SM-hopeaa Metro Areenalla käydyssä kilpailussa. Kuva Antti Lehto
Team Unique luisteli ehjän vapaaohjelman Betrayed ja ansaitsi siitä päivän toiseksi korkeimmat pisteet.

– Veto oli tänään hyvä ja jätimme kaiken jäälle. Silti harmittaa. MM-kilpailuihin lähdemme kuitenkin innoissamme, kapteenit sanoivat.

”Olen ylpeä joukkueestani, joka ei luovuttanut sekunniksikaan.”

Marigold IceUnity on edustanut Suomea vuodesta 2000 lähtien järjestetyissä MM-kilpailuissa yhtä kertaa lukuun ottamatta. Tänä keväänä se pääsee kuitenkin valmistautumaan uuteen kauteen aiemmin. SM-pronssi ja MM-edustuksesta luopuminen ottivat koville. Valmentaja Anu Oksanen kiitteli urheaa joukkuetta, joka alkukauden vaikeuksista huolimatta paransi loppukautta kohden tekemistään.

– Joka vuosi on mahdollista, että MM-paikkaa ei tule. Taso on niin kova. Olen ylpeä joukkueestani, joka ei luovuttanut sekunniksikaan. Toivotamme tsempit suomalaisille, jotka siellä tänä vuonna edustavat, Oksanen sanoi.

Muodostelmaluistelun SM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut

Team Fintastic voitti junioreiden Suomen mestaruuden

1 maaliskuun, 2020

Tapahtumat

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut

Team Unique johtaa suomen­mestaruustaistoa lyhytohjelman jälkeen

29 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut

Finettes luisteli noviisien Suomen mestariksi

29 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Kisakuume nousee Espoossa

Muodostelma­luistelijat kilpailevat SM-mitaleista ja MM-paikoista

28 helmikuun, 2020