Tapahtumat

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut

Team Fintastic voitti junioreiden Suomen mestaruuden

1 maaliskuun, 2020 STLL Antti Lehto

Junioreiden SM-kilpailusta kehkeytyi tasaväkinen ja laadukas, jossa useampi joukkue onnistui suorituksissaan. Mestaruus matkasi kahden vuoden tauon jälkeen Team Fintasticin (HTK) palkintokaappiin.

Lyhytohjelman jälkeinen etumatka piti joukkueen kultakannassa, vaikka hopealle sijoittunut kahden edelliskauden mestari Kaarinan Dream Edges olikin vapaaohjelman ykkönen. Lopputuloksissa joukkueiden ero oli ainoastaan 1,27 pistettä. Musketeers (HL) oli molempien ohjelmien kolmonen ja paransi viime vuoden nelossijan pronssiseksi.

Dream Edges voitti junioreiden SM-hopeaa kauden parhailla pisteillään 197,38. Kuva Antti Lehto
Dream Edgesin kausi on ollut nousuvoittoinen. Joukkue voitti junioreiden SM-hopeaa kauden parhailla pisteillään 197,38.

Team Fintasticin viikonlopun SM-suoritukset toivat joukkueelle kauden ennätyspisteet 198,65. Kapteeni Emma Kaskisen ilolla ei ollut rajoja, kun pisteet kuulutettiin. Kaskinen oli mukana joukkueessa, kun se edellisen kerran vuonna 2017 voitti SM-kultaa. Voiton hetkellä hän nosti myös kilpailevien joukkueiden merkityksen esiin.

– Suomessa on todella kovia joukkueita ja viemme kaiken aikaa toisiamme eteenpäin. Kilpailuun lähdetään aina nollatilanteesta, kapteeni kertasi tunnelmia.

Musketeers palasi mitalikantaan ja luisteli pronssille kauden parhailla pisteillään. Kiva Antti Lehto
Musketeers oli mitalin syrjässä kiinni jo lyhytohjelman jälkeen ja piti kolmannen sijansa vapaaohjelmakilpailun jälkeen.

Joukkue on jo aiemmin valittu edustajaksi nuorten MM-kilpailuihin Nottinghamiin. Kilpailut käydään kahden viikon kuluttua. Kaskinen epäili, että Suomen mestaruutta ei tänään sen kummemmin juhlisteta.

– Ajoissa nukkumaan ja keskittymään MM-kilpailuihin, Kaskinen sanoi.

MM-kilpailuihin lähtee myös tänään nelossijalle jäänyt Team Mystique (HSK).

Dream Edgesin kapteeni Viivi Rannikko oli tyytyväinen joukkueensa kokonaiskilpailuun. Viimeiset kaksi viikkoa ennen kilpailua antoivat joukkueelle voimaa ja uskoa onnistumisesta haastavan kauden jälkeen. Vaikka paikka MM-kilpailuihin ei tämän kauden suorituksilla avautunutkaan, on joukkueen katse kääntynyt jo tulevaisuuteen.

– Tämä on siitä hieno laji, että aina tulee uutta tavoiteltavaa ja uusi kausi, jolloin voi parantaa, Rannikko analysoi.

Myös Musketeersin kapteenit Nea Mönkkönen, Aino Karjalainen ja Veera Rissanen totesivat mitalin maistuvan hyvältä. Vapaaohjelmasuorituksessa näkyi vapautuneisuus.

–  Pysyimme koko viikon lopun hyvin omassa kuplassamme. Mikä vaan mitali tuntuu tänään hyvältä, kolmikko totesi.

Muodostelmaluistelun SM-kilpailujen tulokset.