Tapahtumat

Helsingissä jaossa paikat EM-kilpailuihin

Taitoluistelun Suomen mestaruuksista mitellään Helsingissä 

13 joulukuun, 2023 STLL Santtu Jaakkola

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna 15.–17.12.2023 Pirkkolan jäähallissa. Mestaruuksien lisäksi Suomen ykkösluistelijat tavoittelevat paikkoja tammikuussa 2024 Kaunasissa Liettuassa pidettäviin EM-kilpailuihin, joihin Suomi on lunastanut kaksi paikkaa naisten sarjaan ja jäätanssiin. Miesten sarjaan ja pariluisteluun paikkoja on jaossa yksi kumpaankin. 

Etukäteisasetelmat seniorinaisten SM-kilpailuun ovat poikkeuksellisen jännittävät. Hallitsevan Suomen mestarin ja vuoden 2023 EM-kilpailuissa seitsemänneksi sijoittuneen Janna Jyrkisen alkukausi on ollut alavireinen. Kesällä tapahtunut lähes kymmenen sentin pituuskasvu on aiheuttanut haasteita Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustavan luistelijan hyppyelementteihin. 

Sen sijaan viime vuoden SM-hopeamitalisti ja Season Best -tilaston piikkipaikkaa pitävä Nella Pelkonen (TapTL) on esittänyt alkukaudella vahvoja otteita ja parantanut ennätystään huimasti. Myös vuoden 2022 SM-pronssimitalisti Emmi Peltonen (HTK) on tehnyt vahvan paluun kisajäille pitkän sairastelun jälkeen. Hän kauden naisten Season Best -tilastossa toisena. Paikkaa mitalikorokkeelle tavoittelevat myös hallitseva SM-pronssimitalisti Minja Peltonen (EsJt), Olivia Lisko (EsJt), Oona Ounasvuori (ETK) ja Oulun Luistelukerhoa edustava Selma Välitalo.  

Miesten yksinluistelussa EM-paikasta ja Suomen mestaruudesta taistelevat tiukimmin Valtter Virtanen (PeSal) ja Makar Suntsev (KoTa).  

Jäätanssissa meitä valloittavat kaksi erinomaista paria Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sekä Yuka Orihara ja Juho Pirinen. EM-kisakuntoaan ovat hiomassa myös Suomea edustavat pariluistelijat Milania Väänänen ja Filippo Clerici. He kaikki edustavat Helsingin Luistelijoita.   

SM-mitalit jaossa myös junioreille 

SM-seniorien lisäksi mestaruudet ratkotaan SM-junioritasolla naisten ja miesten sarjoissa sekä jäätanssissa. Juniorinaisia on mukana 23 valintakilpailujen kautta paikan lunastanutta lupaavaa luistelijaa. Jäätanssipareja kisaan osallistuu ilahduttavasti neljä paria ja juniorimiehiä on mukana viisi. Juniorinaisten sarjassa Lappeenrannan Taitoluistelijoita edustavalla Iida Karhusella on hallussaan kauden parhaat pisteet. Juniorimiehissä ennakkosuosikkina lähtee Keravan Luistinseuran Matias Heinonen, ja juniorijäätanssissa ensimmäistä kautta yhdessä tanssivat Helsingin Luistelijoiden Hilda Taylor ja Nolen Hickey

SM-kilpailut yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa järjestää Helsingin Taitoluisteluklubi.  


Mikäli et pääse paikan päälle katsomaan, voit seurata kisoja livenä lauantaina ja sunnuntaina osoitteessa skatingfinlandlive.fi ja Ruutu+ -kanavalla. Kilpailuja voit seurata myös YleTV2-kanavalta. 

Taitoluistelun SM-kilpailujen aikataulu ja tulokset.

Taitoluistelun arvokilpailujen valintakriteerit.

Lue myös
Tapahtumat

Suomen edustajat valittiin EM-kilpailuihin

Nella Pelkonen ja Makar Suntsev Suomen mestareiksi

17 joulukuun, 2023

Tapahtumat

Taitoluistelun SM-mitaleista kilvoitellaan Helsingissä

Olivia Lisko ja Makar Suntsev johdossa lyhytohjelmien jälkeen 

16 joulukuun, 2023