Tapahtumat

18-vuotias jäi niukasti ulos finaalista

Makar Suntsev 26. junioreiden MM-kilpailuissa

15 huhtikuun, 2022 STLL Jari Marttila

Suomea ensi kertaa taitoluistelun junioreiden MM-kisoissa edustanut Makar Suntsev koki lyhytohjelmassaan yllättävän epäonnen ja putosi niukasti ulos finaalista. Kotkalaislukiolainen keräsi ohjelmasta pisteet 56,26, joilla hän sijoittui tulostilastossa 26:ksi. 24 jatkaa vapaaohjelmaan.

Juuri 18 vuotta täyttänyt Makar Suntsev aloitti perjantaina Tallinnassa lyhytohjelmansa erittäin varmasti ja suoritti kaikki hyppyelementtinsä vaivatta.

– Olen ihan tyytyväinen hyppyihini ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin yhtä piruettia lukuunottamatta, vaikka hypyissä oli ehkä vähän huonoja alastuloja ja askelsarjastani en saanut tavoittelemaani vaikeustasoa. Myös esittäminen sujui.

Suomen taitoluistelumaajoukkueeseen kuuluvan Suntsevin kohtaloksi koitui varsin harvinainen luistinterän lipsahdus hänen lähtiessään ohjelman viimeiseen piruettiin. Suntsev kaatui ja koko piruettiyritys jäi ilman pisteitä.

Taitoluistelussa junioreiden maailmankärki on todella kovatasoinen. Tallinnan Tondiraba-hallissa tällä viikolla käytävissä junioreiden MM-kilpailuissa poikien kilpailun kärjessä on Yhdysvaltain Ilia Malinin pistein 88,99.

Suomen toinen edustaja taitoluistelun junioreiden MM-kisoissa on Linnea Ceder. Juniorityttöjen kilpailu käynnistyy lauantaina.

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailujen 2022 tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

"Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseni kokonaisuuteen"

Linnea Ceder kiri sijalle 12 junioreiden MM-kisoissa

17 huhtikuun, 2022

Tapahtumat

"Tällä hetkellä junioreilla on erityisesti teknisesti aivan huikea taso"

Linnea Ceder sijalta 13 junioreiden MM-vapaaseen

16 huhtikuun, 2022

Henkilöt

”Olen urheilijana oppinut olemaan tarttumatta yksittäisiin epäonnistumisiin"

Linnea Ceder haastaa itsensä junioreiden MM-jäällä Tallinnassa

11 huhtikuun, 2022