Tapahtumat

"Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseni kokonaisuuteen"

Linnea Ceder kiri sijalle 12 junioreiden MM-kisoissa

17 huhtikuun, 2022 JA KUVAT STLL

Taitoluistelun maajoukkueeseen kuuluva Linnea Ceder luisteli sunnuntaina junioreiden MM-kisoissa Tallinnassa yhden kautensa säkenöivimmistä vapaaohjelmista ja nousi sillä lopputuloksissa sijalle 12. Cederin yhteispisteet olivat 161,26.

Linnea Ceder oli lyhytohjelman jälkeen 13. sijalla. Vaikka suoritus oli tasokas, luistelija moitti itseään turhasta jännityksestä, mikä toi ohjelmaan muutaman helpotuksen ja vei luistelusta rentouden.

– Vapaaohjelmassa itseluottamukseni oli kohdallaan ja luistelin ”antaa mennä” -rohkeudella. Hallissa oli paljon enemmän yleisöä kuin lyhytohjelmapäivänä, ja sekin vaikutti positiivisesti.

Cederin rikkeettömään vapaaohjelmaan sisältyi viisi kolmoishyppyä joko yhdistelmissä tai soolona. Kahden kolmoishypyn yhdistelmää ei kuitenkaan nähty.

– Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseni kokonaisuuteen, tekemiseni oli siistiä ja kaikki elementit olivat laadukkaita. Mutta ensi kautta varten minun on ehdottomasti saatava hyppy-yhdistelmäni seuraavalle tasolle. Kolmois- ja kaksoishypyn yhdistelmät eivät yksinkertaisesti enää riitä mihinkään.

”Olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseni kokonaisuuteen, tekemiseni oli siistiä ja kaikki elementit olivat laadukkaita.”

MM-vapaaohjelmassa kaikki kärkikympin luistelijat tekivät ainakin yhden kahden kolmoishypyn yhdistelmän. Kilpailun voittanut Isabeau Levito Yhdysvalloista ja hopealle sijoittunut Etelä-Korean Jia Shin keräsivät molemmat reilun 206 pisteen tulossaldon.

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut järjestettiin tänä vuonna koronan vuoksi tavanomaista myöhemmin, mikä venytti Linnea Cederin kilpailukautta.

– En ole kokenut pidentymistä mitenkään raskaana. Olen vain ollut hyvin iloinen, että MM-kilpailut ylipäänsä pystyttiin järjestämään.

19 vuotta täyttänyt Ceder hyvästeli Tallinnan MM-jäällä kansainvälisen juniorisarjan. Käytännössä hän on kilpaillut naisten sarjassa jo parisen vuotta.

Linnea Ceder valmentautuu Suomessa Espoon Jäätaitureissa Virpi Horttanan johdolla. Hänellä on tiivis yhteistyö myös Yhdysvalloissa työskentelevän valmentaja-koroegrafi Shanetta Follen kanssa. Ceder matkustaa tämän luo Chicagoon heti MM-kilpailujen jälkeen käynnistämään valmistautumisen seuraavaan kauteen.

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailujen 2022 tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

"Tällä hetkellä junioreilla on erityisesti teknisesti aivan huikea taso"

Linnea Ceder sijalta 13 junioreiden MM-vapaaseen

16 huhtikuun, 2022

Tapahtumat

18-vuotias jäi niukasti ulos finaalista

Makar Suntsev 26. junioreiden MM-kilpailuissa

15 huhtikuun, 2022

Henkilöt

”Olen urheilijana oppinut olemaan tarttumatta yksittäisiin epäonnistumisiin"

Linnea Ceder haastaa itsensä junioreiden MM-jäällä Tallinnassa

11 huhtikuun, 2022