Tapahtumat

Suomea edustavat Linnea Ceder ja Makar Suntsev

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut on siirretty Tallinnaan

4 maaliskuun, 2022 STLL Antti Lehto

Kansainvälinen luisteluliitto ISU ilmoitti tänään perjantaina, että taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut pidetään Tallinnassa 13.–17. huhtikuuta. Alun perin mestaruuksista piti kilpailla Bulgarian Sofiassa ensi viikolla, 7.–13. maaliskuuta, mutta Bulgarian koronatilanteen vuoksi kisoille oli löydettävä uusi isäntä ja ajankohta.

Suomen MM-edustajiksi on nimetty juniorinaisissa Linnea Ceder ja juniorimiehissä Makar Suntsev.

Suntsev sijoittui parhaillaan Tallinnassa käytävässä Tallink Hotels Cup -kilpailussa miesten sarjassa kuudenneksi pistein 174,70. Perjantaina luistellussa vapaaohjelmassa hän oli neljänneksi paras, vaikka ohjelmaan mahtui muutamia helpotuksia hypyissä. Uutinen junioreiden MM-kisoista tavoitti 17-vuotiaan kotkalaisen juuri oman luistelun jälkeen.

– Hyvä että niistä tuli tieto. Olen iloinen, että ne kuitenkin pidetään. Nyt voi vähän lepäillä ja palautua näistä kisoista, ja sitten on neljä viikkoa ennen MM-kilpailuja. Siinä on juuri sopivasti valmistautumisaikaa. Nyt pitää taas alkaa luistella junioriohjelmaa, suunnittelee Suntsev, joka on viime aikoina kiertänyt enimmäkseen aikuisten kisoissa. Juniorisarjassa vapaaohjelma on puoli minuuttia lyhyempi kuin aikuisilla.

Se, että kilpailut järjestetään pääsiäisenä, oli mieluisa yllätys Suntseville.

– On just hyvä. Nyt pystyn tämän ekan viikon vähän vapaammin treenaamaan ja sitten on neljä viikkoa ennen junnu-MM:iä, se on juuri sopivasti treeniaikaa, ja valmistautumisaikaa.

Juniorien MM-uutinen on varmasti mieluinen myös Tallink Hotels Cup -kisan pistein 221,54 voittaneelle Viron Arlet Levandille. 16-vuotias Levandi debytoi tammikuussa aikuisten EM-tasolla kotikisoissa Tallinnassa, ja seuraavaksi edessä ovat juniorisarjan arvokisat samassa jäähallissa. Tallinna ja Tondiraban jäähalli isännöi nyt siis jo kolmatta arvokilpailua tänä vuonna. Tammikuussa hallissa järjestettiin EM-kilpailut ja vain viikko sen jälkeen neljän maanosan mestaruuskilpailut (Four Continents), jotka siirrettiin Kiinasta Viroon.

Ounasvuori kahdeksas

Tallink Hotels Cupin naisten kilpailussa Oona Ounasvuori sijoittui kahdeksanneksi pistein 132,59. Kaatumisista huolimatta Ounasvuori yritti taistella loppuun asti, vaikka tuore koronavirustauti ja edellinen kilpailu painoivat jaloissa. 23-vuotias helsinkiläinen aikoo kääntää katseen jo kohti ensi kautta.

– Todennäköisesti tämä oli viimeinen kisa tällä kaudella. Aion kyllä pitää kisakuntoa yllä (aikuisten) MM-kisoihin asti, koska olen varaluistelija. Olen huomannut, että aina voi käydä mitä vaan, muistuttaa Ounasvuori, joka pääsi tammikuussa EM-edustajaksi varapaikalta.

Oona Ounasvuori ei yltänyt parhaaseensa Tallink Hotels Cup -kilpailussa.
Oona Ounasvuori ei yltänyt parhaaseensa Tallink Hotels Cup -kilpailussa.

Naisten kilpailun Tallinnassa voitti Viron Kristina Shkuleta-Gromova pistein 163,89.

Nuoret suomalaiset esittivät vakuuttavia otteita Tallink Hotels Cupin juniorisarjoissa. Arttu Juusola voitti poikien kilpailun (152,79) ja Jari Krestyannikov oli kolmas (139,41). Petra Lahden (152,13) voittamassa tyttöjen kilpailussa Rosa Reponen oli neljäs (131,74), Pihla Bergman seitsemäs (123,51) ja Anna Bergström yhdeksäs (111,86).

Tallink Hotels Cup -kilpailun tulokset.