Tapahtumat

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailut käynnistyvät Kanadassa

Iida Karhunen ja Makar Suntsev junioreiden MM-jäällä Calgaryssa

28 helmikuun, 2023 JA KUVAT STLL

Taitoluistelun junioreiden maailmanmestaruuskilpailut käynnistyvät keskiviikkona Kanadan Calgaryssa. Suomea kilpailuissa edustavat yksinluistelijat Iida Karhunen ja Makar Suntsev. Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailu käydään Calgaryn WinSport Arenalla, Kanadan Olympiapuistossa 27.2.–5.3.2023.

Junioreiden MM-kilpailut ovat osanottajamäärältään suurin vuosittainen taitoluistelun arvokilpailu. Kanadan kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 179 urheilijaa. 

Juniorinaisissa kilpailevalla Iida Karhusella on ollut erittäin onnistunut kilpailukausi. Hän voitti joulukuussa juniorinaisten Suomen mestaruuden, saavutti kullan tammikuussa Euroopan nuorten talviolympiafestivaaleissa sekä juhli helmikuussa junioreiden PM-kultaa. Lisäksi hän keräsi kärkisijat kahdesta kansainvälisestä kilpailusta.  

Kanadan kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 179 urheilijaa. 

Lappeenrannassa harjoitteleva Iida Karhunen, 14, luisteli kauden ennätyspisteensä 173,75 syys-lokakuun vaihteessa junioreiden GP-kilpailuissa Puolassa. Pisteillä Karhunen on MM-kilpailuihin osallistuvien juniorinaisten tilastoissa sijalla 13. Kauden kovimmista, yli 200 pisteen ylittävistä tuloksista vastaavat Japanin ja Korean edustajat. 

18-vuotias kotkalainen Makar Suntsev on tällä kaudella kilpaillut enimmäkseen miesten sarjassa. Suntsev on SM-hopeamitalisti ja PM-kilpailujen pronssimitalisti. Kauden paras tulos on syksyltä junioreiden Grand Prix -sarjasta, 189,03, millä hän sijoittuu MM-kilpailujen juniorimiesten pistetilastossa 20 parhaan joukkoon. 

Suomella ei ole Calgaryssa edustajia jäätanssissa ja pariluistelussa. 

Juniorinaisten lyhytohjelmakilpailu alkaa tulevana keskiviikkona Suomen aikaa klo 23.45. Juniorimiesten lyhytohjelmakilpailu on torstaina Suomen aikaa klo 21.00 alkaen. 

Taitoluistelun junioreiden maailmanmestaruuskilpailujen tulokset.

Yksinluistelun ja jäätanssin MM-edustajat

Suomen Taitoluisteluliiton hallitus on vahvistanut Suomen joukkueen taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailuihin Japanin Saitamaan 20.–26.3.2023.

Jäätanssi: Juulia Turkkila – Matthias Versluis
Varalla: Yuka Orihara – Juho Pirinen 

Yksinluistelu naiset: Janna Jyrkinen
Varalla järjestyksessä: Olivia LiskoOona Ounasvuori

Tuomari jäätanssissa: Leo Lenkola
Varalla: Virpi Kunnas-Helminen

Miesten yksinluistelussa ei ole edustajaa, koska yksikään luistelija ei saavuttanut ISU:n vaatimia teknisiä pisterajoja. Pariluistelijat Milania Väänänen ja Filippo Clerici eivät ole vielä edustuskelpoisia.

Lue myös
Tapahtumat

"Suorituksen kannalta olisin ilman muuta päässyt vapaaohjelmaan"

Makar Suntsevin sijoitus 29. junioreiden MM-kilpailuissa

3 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

"Pelkäsin, että pystynkö edes luistelemaan"

Iida Karhunen 26. junioreiden MM-kilpailuissa

2 maaliskuun, 2023