Tapahtumat

California Cupin voitto Suomeen

Helsinki Rockettes teki muodostelma­luistelun historiaa

10 marraskuun, 2019 STLL Antti Lehto ja Helsinki Rockettes

Suomen Helsinki Rockettes (HTK) voitti ylivoimaisesti historian ensimmäisen muodostelmaluistelun Challenger-sarjan kilpailun Kalifornian Irvinessa. Vapaaohjelman voitto ja kokonaispisteet 211,57 veivät sen ohitse USA:n Haydenettesin, joka johti kilpailua lyhytohjelman jälkeen.

Helsinki Rockettes luisteli vapaaohjelmansa Haavoittunut enkeli puhtaasti ja sai onnistuneesta vedostaan pisteet 143,60 pistettä. Joukkue oli vapaaohjelmien ykkönen niin teknisissä kuin komponenttipisteissäkin.

”Olemme matkanneet maapallon laidalta toiselle ja tehneet kotimaan kauden avauksen. Pitkät lennot ja aikaerot vaativat veronsa.”

Valmentaja Kaisa Arrateig oli ikionnellinen voitosta Challenger-sarjan avanneessa California Cupissa.

Helsinki Rockettes nappasi historiallisen voiton Kalifornia Cupissa Yhdysvalloissa. Ensimäinen muodostelmaluistelun Challenger-sarjan voitto irtosi selvällä piste-erolla.

– Tämä oli hyvä päivä sen jälkeen, kun kaikki ei kilpailun lyhytohjelmassa sen paremmin kuin edellisviikon SM-osakilpailussakaan mennyt ihan putkeen. Vapaaohjelman suorituksessa oli nyt paljon hyvää. Tytöt luistelivat vapautuneesti ja vahvasti, eivätkä pelänneet, vaan pistivät itsensä täysillä likoon.

Valmentaja kertoi luistelijoidensa olevan onnellisia ja helpottuneita heidän suoriuduttuaan tiukasta kisaputkesta, joka alkoi lokakuun alussa Shanghai Trophysta ja päättyi nyt California Cupiin.

– Olemme matkanneet maapallon laidalta toiselle ja tehneet kotimaan kauden avauksen. Pitkät lennot ja aikaerot vaativat veronsa. Siinä tarvitaan kovat hermot ja hyvä treeni alle, Arrateig totesi.

Vielä lyhytohjelmakilpailun jälkeen johtanut Haydenettes sai vapaaohjelmastaan pisteet 130,83 ja vei California Cupin toisen sijan kokonaispistein 203,60.  Kanadan Les Suprêmes säilytti kolmannen sijansa kokonaistuloksella 191,58.

Suomen toinen edustaja Lumineers nousi puhtaalla suorituksellaan vapaaohjelmien neljänneksi pistein 126,39 ohitse USA:n Skylinersin ja Kanadan Novan. Kokonaistuloksella 177,15 joukkue oli kuudes.

Challenger-voitto Suomeen myös junioreissa

Suomen Team Mystique (HSK) voitti  kaikkien aikojen ensimmäisen junioreiden Challenger-kilpailun yhteispistein 185,24. Se siirtyi kilpailun kärkeen onnistuneella vapaaohjelmallaan, jolla se ohitti vielä lyhytohjelmien jälkeen niukasti johtaneen USA:n Skylinersin, joka oli junioreiden MM-kolmonen viime keväänä. Kanadan Nexxice oli junioreiden kolmas.