Tapahtumat

Muodostelman Challenger-sarja kutistui

Suomalaiset kilpailevat ahkerasti ulkomailla

1 lokakuun, 2019 Marita Kokko Sari Niskanen

Challenger-sarjat senioreille ja junioreille nostavat muodostelmaluistelun kilpailujärjestelmän samalle viivalle muiden taitoluistelun lajien kanssa. Alun perin viiden kilpailun mittaiseksi suunniteltu Challenger Cup 2019–2020 kutistui kuitenkin neljään kilpailuun Hongkongin Asia Cupin peruunnuttua.

ISU:n muodostelmaluistelun teknisen komitean puheenjohtaja Philippe Maitrot katsoo, että uusi arvosarja nostaa lajin näkyvyyttä matkalla kohti paikkaa olympialaisiin. MM-kilpailut kerran kaudessa eivät riitä statusta nostamaan.

Challenger-sarjan oli määrä koostua viidestä kilpailusta, joista kolme sijoittuu Eurooppaan ja yksi sekä Aasiaan että Pohjois-Amerikkaan. Sarjan kilpailujen järjestäjäpaikkakunnat vaihtuvat vuosittain.

Alkavalla kaudella sarjaan kuuluvat nyt vain Kalifornia Cup Irvinessa lähellä Los Angelesia, Leon Lurje Trophy Göteborgissa, French Cup Rouenissa ja Spring Cup Milanossa.

”Suomalaisia taitoluistelijoita ja joukkueita nähdään kauden aikana yli 60 kansainvälisessä kilpailussa.”

Kalifornia Cupissa kilpailevat Lumineers ja Helsinki Rockettes. Leon Lurjessa Ruotsissa ovat mukana Team Unique ja Lumineers. Marigold IceUnity ja Helsinki Rockettes kilpailevat Rouenissa Ranskassa. Spring Cupiin Italiassa osallistuvat Team Unique ja Marigold IceUnity.

Suomen Taitoluisteluliitto on nimennyt myös yksinluistelijoita ja jäätanssijoita syksyn kansainvälisiin kilpailuihin. Suomalaisia taitoluistelijoita ja joukkueita nähdään kauden aikana yli 60 kansainvälisessä kilpailussa.

Lue myös
Tapahtumat

Jälleen uudet ennätyspisteet

Team Unique voittoon Spring Cupissa Milanossa

17 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Suomelle mitalisadetta Ranskassa

Helsinki Rockettes voitti French Cupin

1 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Venäläiselle Paradiselle Leon Lurje Trophyn kultaa

Team Unique toiseksi Göteborgissa

26 tammikuun, 2020

Tapahtumat

California Cupin voitto Suomeen

Helsinki Rockettes teki muodostelma­luistelun historiaa

10 marraskuun, 2019