Tapahtumat

Suomelle mitalisadetta Ranskassa

Helsinki Rockettes voitti French Cupin

1 helmikuun, 2020 STLL Antti Lehto ja STLL

Helsinki Rockettes voitti Challenger-sarjaan kuuluvan French Cupin kauden ennätyspisteillään 227,48. Vielä lyhytohjelman jälkeen johtanut Marigold IceUnity oli toinen kokonaispistein 224,08. Suuri yllätys oli, että Venäjän Paradise jää myös vapaaohjelmassa neljänneksi ja kolmannen paikan podiumilla vei Kanadan Les Suprêmes.

Lyhytohjelmassa Helsinki Rockettes oli toinen, mutta vain 1,22 pistettä erotti sen johtopaikkaa pitävästä Marigold IceUnitysta. Vapaaohjelmassa Haavoittunut enkeli Helsinki Rockettesilta onnistui kaikki. Veto nosti joukkueen nimissä jo entuudestaan olleen vapaaohjelman season´s best -tuloksen 149,36 pisteeseen.

Valmentaja Kaisa Arrateigin ilolla ei voiton ratkettua ollut rajoja.

 – Tämä oli historian ensimmäinen kerta, kun me voitamme French Cupin. Joukkue teki huippuvedon, mikä toi mahtavan sijoituksen. Tämä on aivan ihanaa, Arrateig summasi kilpailun jälkeisiä tunnelmia.

Helsinki Rockettesille French Cupin ykköstila oli toinen voitto tällä kaudella käynnistyneessä ISU:n Challenger-sarjassa. Kaikkien aikojen ensimmäisen Challenger-kilpailun voiton joukkue luisteli alkukaudesta California Cupissa Yhdysvalloissa.

Marigold IceUnity Kuva Anttti Lehto
Marigold IceUnityn kausi on ollut nousujohteinen. Joukkue luisteli French Cupissa kauden parhaat kokonaispisteet, vaikka vapaaohjelma ei sujunut ongelmitta.

Myös hopeatilan ottanut Marigold IceUnity teki muuten unelmasuorituksen ohjelmastaan Tribute to Notre Dame, mutta ryhmänostossa tuli ongelmia. Joukkue ansaitsi kuitenkin vapaaohjelmastaan kauden parhaat pisteensä 144,74, ja kokonaispisteetkin ovat joukkueen kärkitulos tällä kaudella.

Kanadan Les Suprêmes onnistui myös vapaaohjelmassaan ja säilytti jo lyhytohjelmassa saavuttamansa kolmannen sijan yhteispistein 219,39.

French Cupin pettynein joukkue oli Venäjän Paradise, joka jäi molemmissa ohjelmissa neljänneksi. Hallitsevan maailmanmestarin Ravelin Boleroon koreografioidussa vapaaohjelmassa yksi ryhmänostoista lakosi, ja joukkue sai myös kaatumisen lisäksi pukuvähennyksen. Kokonaispisteet olivat nyt 217,23.

Dream Edges toinen ja Musketeers kolmas

Dream Edges saavutti toisen sijan Challenger-sarjan juniorireiden kilpailussa kauden kärkipisteillään 191,02. Musketeers oli kilpailun kolmas kokonaispistein 186,55. Sarjan voiton vei Venäjän Junost 205,21 pisteellä.

Yksikään viiden parhaan joukkoon sijoittuneista joukkueista ei selvinnyt lauantain vapaaohjelmasta virheittä. Junostin klassiselle vapaaohjelmalle kirjattiin kaatumisesta siirtymässä yksi vähennys. Luistelutaidoillaan loistanut joukkue oli kuitenkin selvä ykkönen vapaaohjelman tuloksissa.

Dream Edges Kuva Antti Lehto
Dream Edges paransi reilusti Rouenissa käydyssä French Cupissa kauden kokonaispisteitään ja nousi Season’s best -tilastossa SM-junioreiden toiseksi.´

Kaarin Dream Edges eteni Rouenin jäällä vakuuttavasti esihistoriallisesta Stonehenge-monumentista teemansa saaneessa ohjelmassaan. Toisessa läpimenossa sattui kuitenkin yhteentörmäys, joka suisti jäähän kaksi luistelijaa. Siitä huolimatta joukkue kokosi myös vapaaohjelmasta kauden parhaat pisteensä 122,88. Kokonaistuloksellaan 191,02 se nousi toiseksi kotimaisella Season´s best -tuloslistalla.

Musketeersin Metamorphosis kertoo pienen kasvusta ja noususta upeaan lentoon. Ohjelma nousikin Rouenissa hyvään lentoon, mutta tavoitellut tekniset tasot askelissa jäivät saavuttamatta kahdessa elementissä. Otteettoman askelsarjan alkuun osui myös kaatuminen. Joukkue oli vapaaohjelmassa neljäs jäätyään kauden parhailla vapaaohjelman pisteillään 120,15 vain 0,2 pistettä USA:n Skylinersin taakse. Kokonaistulos toi kuitenkin Musketeersille pronssiset mitalit.

Molemmat joukkueet ovat mukana ensi viikonloppuna Helsingin jäähallissa ratkomassa, mitä kaksi joukkuetta edustavat Suomea maaliskuussa MM-kilpailuissa Nottinghamissa.

Finettes voitti, Starlights toinen noviiseissa

HTK:n Finettes voitti pistein 81,44 French Cupin noviisisarjan perjantaina. Toiseksi luisteli HL:n Starlights tuloksella 71,98 pistettä.

Finettes French Cup 2020
Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes on hallinnut SM-noviisien kilpailuja kuluvalla kaudella.

Finettesin ohjelma Näkymätön suojelija sujui puhtaasti. Starlightsin jäätiköiden menetystä pohtivaan ohjelmaan osuivat tällä kertaa kaatuminen otteettomassa askelsarjassa ja pieni törmäys läpimenossa.

Kilpailuun osallistui tällä kertaa vain kolme joukkuetta. Suomalaiset olivat Rouenin jäällä täysin ylivoimaisia, sillä kolmanneksi tullut Britannian Ice Dream ylsi suorituksellaan 43,75 pisteeseen.

French Cup 2020 -tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Jälleen uudet ennätyspisteet

Team Unique voittoon Spring Cupissa Milanossa

17 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Venäläiselle Paradiselle Leon Lurje Trophyn kultaa

Team Unique toiseksi Göteborgissa

26 tammikuun, 2020

Tapahtumat

California Cupin voitto Suomeen

Helsinki Rockettes teki muodostelma­luistelun historiaa

10 marraskuun, 2019

Tapahtumat

Muodostelman Challenger-sarja kutistui

Suomalaiset kilpailevat ahkerasti ulkomailla

1 lokakuun, 2019