Tapahtumat

Lyhytohjelmasta ennätyspisteet

Emmi Peltonen loisti EM-jäällä

24 tammikuun, 2020 STLL Petra Lawall

Emmi Peltonen ja Linnea Ceder onnistuivat Grazissa taitoluistelun EM-kilpailun naisten lyhytohjelmassa. Peltonen kirjautti uudeksi ennätyksekseen 66,49 ja lähtee vapaaohjelmaan viidenneltä sijalta. Ceder keräsi hänkin ohjelmastaan uudet ennätyspisteet ja oli lyhytohjelmassa ilahduttavasti sijalla 15. Jenni Saarisen päivä ei tuonut kaivattua onnistumista. Saarinen oli kilpailun 33:s.

Neljänsiin EM-kilpailuihinsa osallistuva Emmi Peltonen loisti lyhytohjelmassaan. Vastaavan kaltainen nappisuoritus arvokilpailutasolla on antanut odottaa itseään. Peltonen ja valmentaja Sirkka Kaipio hehkuivatkin onnellisina suorituksen jälkeen.

”Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen. Tarvitsin tämän onnistumisen.”

– Tämä oli upea hetki. Olen todella onnellinen, Peltonen kuvaili tuntojaan.

Peltonen leiskautti ohjelman alkuun näyttävän kolmois-kolmois-yhdistelmän, soolokolmoisritin ja loppuun kaksoisakselin. Yleisö palkitsi Peltosen tulkitseman Caruson raikuvin suosionosoituksin. Loukkaantumisesta kesäkauden ja osan syksyä kärsinyt Peltonen iloitsi hyvästä ja ongelmattomasta harjoitusjaksosta, joka ajoittui EM-kisojen alle.

– Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen. Tarvitsin tämän onnistumisen. Uskon, että onnistumisen tunne kantaa varmasti jatkossakin.

Ceder omaan ennätykseen

Linnea Ceder, 17, paransi omaa kansainvälistä ennätystään lähes viidellä pisteellä. Espoon Jäätaitureita edustavan Cederin luistelu oli Peltosen tapaan puhdasta ja virheetöntä. Kolmoislutz-yhdistelmä, soolokolmoisflippi ja pakollinen axel onnistuivat piruettien ja askelsarjan lisäksi laadukkaasti.

Ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa luistellut Linnea Ceder iloitsi ennätyspisteistään ja pääsystä vapaaohjelmakilpailuun.

Ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan esiintynyt keravalainen kertoi jännittäneensä hurjasti. Katsomoon välittyi kuitenkin viilipyttymäisen rauhallinen olemus.

”Loppuasennossa sanoin itselleni ’jes’! ”

– Jännitti valtavasti ennen suoritusta. Sain kuitenkin itseluottamuksestani apua. Sanoin itselleni osaavani kaikki hypyt ja, että minulla on paljon onnistuneita suorituksia alla. Luotin siihen ja pystyin jopa nauttimaan luistelustani, Ceder sanoi.

Virpi Horttanan valmennettava, Ceder, kertoi tavoitteensa olleen paikka 24 joukossa eli pääsy vapaaohjelmaan.

– Loppuasennossa sanoin itselleni ”jes”! Tunne vapaaohjelmaan pääsystä oli huikea.

Saarisella epäonnea

Jenni Saarinen EM-kilpailujen lyhytohjelmassa Kuva Petra Lawall
Jenni Saarisen ensiesiintyminen EM-kilpailuissa ei sujunut odotusten lailla.

Jenni Saarisen ohjelma oli perjantaina kaukana hänen omasta tasostaan. Ohjelman alkuun osui iso virhe, kun hän kaatui soolokolmoisflipin. Ongelmat hyppyosioissa jatkuivat kolmois-kolmois-yhdistelmän ja axelin helpottuessa kierroksien osalta.

Kooveen tyylitaituri keräsi 42,61 pistettä, jotka eivät riittäneet vapaaohjelmaan.

– Olen harjoitellut hyvin. En tiedä mitä tänään tapahtui, Saarinen sanoi.

Cederin tavoin EM-kilpailu on Saarisen uran ensimmäinen.

Naisten kilpailun ylivoimaisessa johdossa on venäläiskolmikko Alena Kostrornaian 84,92 johdolla. Anna Shcherbakova on toisena 77,95 ja Alexandra Trusova kolmantena 74,91.

Naisten vapaaohjelma sekä jäätanssin vapaatanssikilpailu, jossa mukana ovat Yuka Orihara ja Juho Pirinen, käydään lauantaina.

Grazin EM-kilpailujen tulokset

Lue myös
Tapahtumat

Suomalaisnaiset EM-jäällä ennätyspisteisiinsä

Emmi Peltonen luisteli viidenneksi, Linnea Ceder sijalle 12

26 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Upea esitys EM-kisojen ensikertalaisilta

Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijalle 18

25 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Vahva EM-debyytti

Yuka Orihara ja Juho Pirinen jäätanssin finaaliin

23 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Roman Galay jäi EM-finaalista

23 tammikuun, 2020