Tapahtumat

Roman Galay jäi EM-finaalista

23 tammikuun, 2020 STLL Antti Lehto

Roman Galayn tie taitoluistelun EM-kilpailuissa Grazissa katkesi tänään lyhytohjelmakilpailuun. Pisteet 56,10 jäivät reilut 11 pistettä omasta lyhytohjelman ennätyksestä, jotka hän saavutti Varsova Cupissa marraskuussa. Vapaaohjelmaan selvisi osion 24 parasta luistelijaa, joista viimeisen finalistin, Ranskan Adam Siao Him Fan, pistesaldo oli 65,21. Suomalaisen sijoitus oli 31.

Kovatasoisen miesten kilpailun kärjessä on Tšekin Michal Brezina pistein 89,77. Toisena on Venäjän Dimitri Aliev 88,45 ja kolmantena Venäjän Artur Danielian 84,63.

Hallitsevan Suomen mestarin huolellinen valmistautuminen EM-jäälle otti viime hetkellä takapakkia alaselän kipeytymisen takia. Muutaman päivän lepo auttoi aluksi, mutta päivän suoritukseen tuntemukset vaikuttivat. Alun vakuuttavan kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmän jälkeen alkoivat vaikeudet, jotka näkyivät etenkin pirueteissa. 

”Nyt selkä täytyy vaan saada kuntoon ja sitten uusilla voimilla eteenpäin.”

– Tavoitteet olivat korkealla ja olin harjoitellut kovaa. Piruetit harmittavat minua tänään. En voinut harjoitella niitä selkäkivun takia kunnolla, ja menetin niissä tasapainon, Galay analysoi.

– Kehoni oli hieman ylirasittunut ja se alkoi oireilemaan. Nyt selkä täytyy vaan saada kuntoon ja sitten uusilla voimilla eteenpäin.

EM-kilpailut jatkuvat suomalaisittain torstaina jäätanssin rytmitanssilla. Suomea kilpailussa edustaa Yuka Orihara ja Juho Pirinen. Suomalaiset luistelevat ensimmäisen ryhmän neljäntenä klo 13.26.

Em-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Suomalaisnaiset EM-jäällä ennätyspisteisiinsä

Emmi Peltonen luisteli viidenneksi, Linnea Ceder sijalle 12

26 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Upea esitys EM-kisojen ensikertalaisilta

Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijalle 18

25 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Lyhytohjelmasta ennätyspisteet

Emmi Peltonen loisti EM-jäällä

24 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Vahva EM-debyytti

Yuka Orihara ja Juho Pirinen jäätanssin finaaliin

23 tammikuun, 2020