Tapahtumat

Vahva EM-debyytti

Yuka Orihara ja Juho Pirinen jäätanssin finaaliin

23 tammikuun, 2020 STLL Antti Lehto

Grazin EM-jäällä koettiin ilon hetkiä, kun jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen saavuttivat rytmitanssikilpailun tuloksena paikan finaalissa. Vapaatanssiin selvitti tiensä 20 paria, joiden joukossa suomalaiset olivat sijalla 16.

Suomalaisparin saavutusta voidaan pitää erinomaisena, sillä heillä on takanaan vasta kahdeksan kuukauden yhteinen taival jäätanssijoina. Edes EM-debyytti ei saanut parin jalkoja tutisemaan, sillä torstaina jäällä säihkyneen parin suoritus oli rikkeetön. Rytmitanssi, jonka suomalaispari luisteli Maija Poppasen reippaisiin säveliin, on saanut pitkin kautta hyvää palautetta lajiasiantuntijoilta. Valmentaja Maurizio Margagliokin, vuoden 2001 jäätanssin maailmanmestari, nyökytteli tänään hyväksyvästi parin astuttua jäältä kuulemaan pisteitä. Pistepotti 64,49 ei ollut parin ennätys, mutta luistelu tuntui paremmalta kuin koskaan aiemmin.

”Suoritus tänään tuntui paremmalta kuin milloinkaan ennen.”

– Olemme niin onnellisia ja helpottuneita. Suoritus tänään tuntui paremmalta kuin milloinkaan ennen. Se oli jopa parempi kuin se, mihin yllämme harjoituksissa, tyytyväinen Pirinen sanoi.

– Ja minulla oli todella hauskaa jäällä tänään. Meillä on yleensä aina hauskaa, kun luistelemme, Orihara säesti.

Lauantaina luisteltavassa vapaatanssissa pari haluaa saavuttaa saman kontrolloidun ja varman tuntemuksen, joka auttoi heitä pääsemään tavoitteeseensa rytmitanssissa.

Jäätanssikilpailun kärjessä on odotetusti ranskalaispari Gabriella PapadakisGuillaume Cizeron pistein 88,78. Varsin niukasti toisena vain 0,03 pisteen erolla ovat Venäjän Victoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov. Kolmantena on Italian pari Charlene GuignardMarco Fabri pistein 84,66.

EM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Suomalaisnaiset EM-jäällä ennätyspisteisiinsä

Emmi Peltonen luisteli viidenneksi, Linnea Ceder sijalle 12

26 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Upea esitys EM-kisojen ensikertalaisilta

Yuka Orihara ja Juho Pirinen sijalle 18

25 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Lyhytohjelmasta ennätyspisteet

Emmi Peltonen loisti EM-jäällä

24 tammikuun, 2020

Tapahtumat

Roman Galay jäi EM-finaalista

23 tammikuun, 2020