Henkilöt

Tarja Ristanen nousee Pekingissä taitoluistelun naisten ylituomariksi

15 helmikuun, 2022 STLL Mika Saarelainen

Suomen arvostettu kansainvälinen taitoluistelutuomari Tarja Ristanen siirtyy pikahälytyksellä Pekingin olympialaisissa naisten kilpailun ylituomariksi. Syynä on tehtävään aiemmin kutsutun ylituomarin positiivinen koronanäyte.

Suomi sai Pekingin olympialaisiin maapaikan naisten kilpailun tuomaristoon, ja Suomen Taitoluisteluliitto nimesi tehtävään kansainvälisesti erittäin kokeneen Tarja Ristasen. Hän on työskennellyt Pekingissä jo joukkuekilpailun naisten paneelissa.

Kansainvälinen luisteluliitto ISU kysyi tämän viikon alussa Ristasen käytettävyyttä korvaavaksi ylituomariksi aiemmin kutsutun koronasairastumisen vuoksi ja sai Suomelta luvan siirtää hänet tehtävään tiistaina 15.2. alkavaan naisten kilpailuun.

Ylituomarin tärkeimmät tehtävät ovat johtaa tuomariston työskentelyä sekä vastata kilpailun urheilullisesta kulusta tuomaristolle kuuluvissa asioissa. Ylituomarin antamia pisteitä ei lasketa mukaan yksittäisen luistelijan pistesaldoon arvioivan tuomarin tapaan.

Tarja Ristanen toimii Pekingissä ensi kertaa olympialaisissa tuomaripaneelissa. Hänellä on kuitenkin vankka kokemus kansainvälisistä tehtävistä. Hän on toiminut kansainvälisenä tuomarina 1990-luvun alusta lähtien, ja kansainväliseksi ylituomariksi hän on ylennyt vuonna 2005. Vuodesta 2013 lähtien Ristanen on pystynyt kaikkien vaativimpiin tuomaritehtäviin ISU-ylituomarina.

Suomella on merkittävä panos Pekingin taitoluistelussa, sillä Mika Saarelainen toimi ylituomarina varhain maanantaiaamuna päättyneissä jäätanssikilpailuissa. Lisäksi Marie Lundmark toimii Pekingin taitoluistelukilpailuissa ISU:n teknisenä delegaattina.

Lue myös
Tapahtumat

"Minulla oli paras fiilis tässä ohjelmassa, mitä koko kaudella on ollut"

Jenni Saarinen jäi Pekingin olympiajäällä sijalle 25

17 helmikuun, 2022

Tapahtumat

"Yritin nauttia joka sekunnista jäällä ja pistää kaiken peliin"

Jenni Saarinen taisteli Pekingissä olympia­finaaliin

15 helmikuun, 2022

Tapahtumat

”Upeat kisat meille, ollaan tosi tyytyväisiä”

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis tyylittelivät Pekingissä sijalle 15

14 helmikuun, 2022

Tapahtumat

Suomalaisilla loistava olympiadebyytti

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis jäätanssin olympiafinaaliin

12 helmikuun, 2022

Henkilöt

Suomalaishistoriaa Pekingin talviolympialaisissa:

Mika Saarelainen ylituomariksi jäätanssiin

19 tammikuun, 2022