Terve luistelija

Varainkeruu mahdollisuus seuroille

Kotimainen kasvomaski seuran omalla logolla

14 lokakuun, 2020 JA KUVAT Arazzo

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Koronavirus vaikutti viime keväänä monin tavoin suomalaisten taitoluisteluseurojen toimintaan. Jäähallit suljettiin ja harjoituskausi katkesi, loppukilpailut ja näytökset peruttiin. Jokainen seura toteutti kevään harjoitukset parhaaksi katsomallaan tavalla.

Nyt kun syyskautta on päästy aloittamaan varovaisin askelin, kotimainen Arazzo haluaa olla mukana tukemassa suomalaista seuratyötä: yritys tarjoaa seuroille vaivattoman ja ajan henkeen sopivan varainkeruu-tuotteen, kasvomaskin. Varainkeruu Arazzon maskeja myyvän Maskiksi.fi-verkkokaupan avulla on helppoa. Jokainen seura saa oman myyntikoodin, jota kannattaa levittää mahdollisimman laajalle, ja Maskiksi.fi-verkkokauppa hoitaa loput.

Maskit seuran omalla ilmeellä

Vaikka kasvomaskien käyttö ei ole Suomessa pakollista, niiden käytöllä on paikkansa. Turvavälejä ja käsihygieniaa unohtamatta kasvomaskin asianmukainen käyttö vähentää koronaviruksen tarttumista pisaratartuntana. Maskiksi.fi-verkkokaupassa on kasvava valikoima erilaisia kuviollisia kasvosuojaimia. Maskit voidaan tehdä myös seuran tai joukkueen omalla logolla, jolloin ne sopivat esimerkiksi seuran henkilökunnalle, luistelijoille, talkooväelle tai kannatusjoukoille.

HyTL haluaa taata turvallisen harrastamisen

Hyvinkään Taitoluistelijat on tehnyt päätöksen, että valmentajat ja ohjaajat käyttävät kasvomaskeja aina luistelukoulu- ja kehitysryhmäjäillä. Luistelukoulun jäillä on useita kymmeniä lapsia samaan aikaan, ja toiminnan turvaaminen on seuralle tärkeää.

Hyvinkään Taitoluistelijoiden logolla painettu kasvomaski.
Hyvinkään Taitoluistelijoiden logolla painettu kasvomaski.

– Kommunikointi kasvokkain ja kädestä pitäen näyttäminen ovat tärkeitä työkaluja valmennustyössämme, ja siksi koemme suojaimien käytön olevan oleellista. Näin pystymme turvaamaan pienten luistelijoiden turvallisen harrastamisen, vastuuvalmentaja Ella Louhivuori toteaa.

Muitakin keinoja turvalliseen luistelukoulutoimintaan on käytössä, luistelukoululaiset vaihtavat varusteensa nyt ahtaan pukukopin sijaan katsomon puolella ja ruuhkia pyritään välttämään jäälle siirryttäessä ja sieltä poistuttaessa.

Luistelukoulun apuohjaajina toimivien nuorten mielestä maskin käyttö luistelukoulussa on vähän hankalaa, kun lapset eivät näe ohjaajien kasvoja niin hyvin. Maskin käyttöäkin pitää totutella.

– Ymmärrän kyllä miksi meitä on pyydetty käyttämään maskeja. Maskiksin maski istuu onneksi hyvin päälle, ja on hyvä kun sitä voi käyttää useamman kerran eikä tule turhaa roskaa, apuohjaajana ensimmäistä vuotta toimiva Ella pohtii.

Kun ohjaajilla on kasvoillaan maskit, kehon kielen merkitys opetuksessa kasvaa. Hymy näkyy kuitenkin silmistä maskin takaakin.

Yleistyvätkö kasvomaskit urheilukilpailujen katsomoissa?

Digitaalisen tulostamisen ja yksilöllisten suurkuvatulosteiden asiantuntija Arazzo on ollut Suomen Taitoluisteluliiton kumppani useamman vuoden ajan. Arazzo on ollut mukana kaikissa taitoluistelun ystäviä sykähdyttäneissä kilpailuissa, joita Suomen Taitoluisteluliitto on järjestänyt ahkerasti. Tähän lukeutuvat muun muassa taitoluistelun EM-kilpailut ja Grand Prix -osakilpailu, muodostelmaluistelun MM-kilpailut, Finlandia Trophy sekä SM-kilpailut.

Tänä vuonna arvokisojen osalta eletään mielenkiintoisia aikoja. Osa kilpailuista, kuten meille tärkeä Finlandia Trophy, peruttiin. Osa kilpailuista hoidetaan erikoisjärjestelyin, kuten pääasiassa kansallisina kilpailuina käytävät Grand Prix -kisat. Tällä hetkellä urheilukilpailuista tuttu tunnelman luoja, suuret väkijoukot katsomoissa, tuntuu ajatuksena hyvin erilaiselta kuin vuosi sitten. Aika näyttää miltä tulevaisuuden suuret yleisötapahtumat näyttävät ja tulevatko esimerkiksi kasvomaskit osaksi urheilun ystävien arkea. Suhtautumisemme erilaisiin tarttuviin tauteihin, ei yksistään koronaan, ja niiden tarttumisen ehkäisyyn varmasti muuttuu.

Varainkeruu mahdollisuus seuroille

Suomen Taitoluisteluliiton pitkäaikainen tapahtumakumppani Arazzo Oy tarjoaa maskiksi.fi-verkkokauppansa kautta seuroille ja joukkueille varainhankintaa kasvomaskimyynnillä.

Maskin pintakangas aktiivista Coolmax Fresh -kangasta, välikankaana kasvomaski-kuitu ja kasvoja vasten miellyttävä puuvilla. Rakenteessa on tasku suodattimelle. Maskeissa on muotoiltava nenäklipsi, jonka avulla maski istuu paremmin ja siitä saa tiiviimmän. Maskia voi pienentää korvaystävällisillä silikonisilla kiristysklipseillä.

Maskit ommellaan ja painatukset tehdään Vantaan Tammistossa. Puhdistus tapahtuu keittämällä tai pesemällä ne pesukoneessa 60–90 asteessa.

Kaikista Maskiksi.fi-verkkokaupan kautta myydyistä kasvosuojaimista tilitetään myyntikoodin perusteella 3 euroa / maski  suoraan joukkueelle tai seuralle. Jos seuran tai joukkueen koodilla myydään esimerkiksi 100 maskia, heille tilitetään lyhentämättömänä 300 euroa.

Ota yhteyttä asiakaspalvelu@maskiksi.fi tai 045 226 2236.

Kankainen kasvomaski ei ole henkilösuojain, eikä se anna varmaa suojaa COVID-19-virukselta. Maskit eivät ole virallisia hengityssuojaimia, henkilösuojaimia tai kirurgisia suu-nenäsuojuksia.