Tapahtumat

Onnistuneet lyhytohjelmat

Suomalais­joukkueet kolmantena ja neljäntenä junioreiden MM-kilpailuissa

13 maaliskuun, 2020 STLL Antti Lehto

Team Fintastic on lyhytohjelman jälkeen kolmantena ja vahvasti kiinni mitalikannassa muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Nottinghamissa. Myös Team Mystiquella on kaikki mahdollisuudet, sillä joukkue on tiukassa tuntumassa neljäntenä. Johdossa on jo neljättä perättäistä MM-kultaa tavoitteleva Venäjän Junost Junior ja toisena saman maan Crystal Ice Junior.

Team Fintastic nappasi lyhytohjelmasta pronssisen pikkumitalin. Emma Kaskinen (vas.) ja Karita Auvinen iloitsivat lyhytohjelman pisteistä, jotka olivat kauden parhaat.
Team Fintastic nappasi lyhytohjelmasta pronssisen pikkumitalin. Emma Kaskinen (vas.) ja Karita Auvinen iloitsivat lyhytohjelman pisteistä, jotka olivat kauden parhaat.

Team Fintastic luisteli ikivihreän Sound of Silencen säveliin luodun lyhytohjelmansa rauhallisesti ja hallitusti. Virheetön suoritus toi joukkueelle pisteet 73,79 ja lyhytohjelman pronssiset pikkumitalit.

 – Tämä oli hieno suoritus, joka toi myös kauden parhaat lyhytohjelman pisteet. Nyt paikka podiumilla on lähellä, sillä tilanne on lupaava, iloitsi Team Fintasticin valmentaja Milja Sarkkinen.

”Nyt paikka podiumilla on lähellä, sillä tilanne on lupaava.”

Team Mystique debytoi onnistuneesti MM-jäällä ja lähtee kärjen tuntumassa vapaaohjelmapäivään. Joukkue luisteli rennosti ja varmasti ohjelmansa African Sun ja sai vedostaan pisteet 69,72.

Aiemmin aina mitaleille yltänyt Suomi on kaksi viimeistä kautta jäänyt ilman paikkaa podiumilla. Nyt sekä jokaisissa MM-kisoissa luistelleella Team Fintasticilla että MM-kilpailujen ensikertalaisella Team Mystiquella on mahdollisuus palauttaa Suomi mitalikantaan, sillä venäläiset eivät ole tavoittamattomissa. Junost Junior johtaa pistein 76,09 ja Crystal Ice Junior on heti sen perässä pistein 75,93.

Viisi joukkuetta jäi pois

Koronaviruksen vaikutuksilta ei ole vältytty Nottinghamissakaan. Japanin, Ranskan ja Italian joukkueet peruivat osallistumisensa jo ennakkoon. Kauden maailmantilastossa kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet USA:n Skyliners ja Elite Junior ja olivat jo kisakaupungissa, mutta vetäytyivät kilpailusta. Kotiinpaluu vei Skylinersilta mahdollisuuden puolustaa viime kauden MM-pronssiaan. Mukana kilpailussa on nyt 19 joukkuetta.

Muodostelmaluistelun juniorien MM-kilpailujen tulokset.


Senioreiden MM-kilpailut peruuntuivat

Koronavirus vei muodostelmaluistelun senioreilta mahdollisuuden ratkaista vuoden 2020 maailmanmestaruudet. Yhdysvaltojen taitoluisteluliitto U.S. Figure Skating ja Kansainvälinen luisteluliitto ISU ilmoittivat perjantaina, että MM-kilpailut peruuntuvat koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -tartuntatautiepidemian vuoksi.

Kilpailut piti järjestää Lake Placidissa 3.–4.4.2020. Suomea edustamaan olivat lähdössä Helsinki Rockettes ja Team Unique.

Lue myös
Tapahtumat

Vapaaohjelmasta kehkeytyi jännitysnäytelmä

Team Fintastic voitti junioreiden MM-kultaa Nottinghamissa

14 maaliskuun, 2020

Henkilöt

Suomiverkkarit sivuun, vaahteralippu heilumaan

Ninna ja Noora edustavat Nexxice Junior -joukkuetta MM-kilpailuissa

12 maaliskuun, 2020

Tapahtumat

Team Mystiquen Anna Loimaranta ja Team Fintasticin Karita Auvinen

Kilpasiskoina kohti junioreiden MM-kilpailuja

11 maaliskuun, 2020