Tapahtumat

Muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailut alkavat Itävallassa

Team Fintastic ja Musketeers vahvoja mitali­suosikkeja

16 maaliskuun, 2022 STLL Santtu Jaakkola

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut järjestetään Innsbruckissa Itävallassa 17.–19.3.2022. Suomea kilpailuissa edustavat hallitseva maailmanmestari, Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic (FIN1) ja Helsingin Luistelijoiden Musketeers (FIN2). MM-kilpailuihin osallistuu 23 joukkuetta 17 maasta.  

Team Fintastic voitti vajaat kaksi viikkoa sitten Suomen mestaruuden kauden kotimaisella kärkituloksella 203,52 ja johtaa tällä hetkellä Suomen Season Best -tilastoa. Joukkueen valmentaja Milja Sarkkinen oli erityisen tyytyväinen suojattiensa luisteluun SM-kilpailussa, jossa he onnistuivat saavuttamaan tärkeät elementtitasot.  
 
– Valmistautumisemme kilpailuihin on ollut haasteellista ja kokoonpanoja on jouduttu muuttamaan koronatartuntojen takia. Jos pystymme tekemään samanlaisen suorituksen kuin SM-kilpailuissa niin olemme vahvoilla. Toivomme kaiken tuen kotikatsomoista, sillä kärki on tasainen, Sarkkinen kertoo.  

Musketeers on voittanut junioreiden maailmanmestaruuden kahdesti, ja vuonna 2017 joukkue sijoittui kolmanneksi. Helmikuussa järjestetyssä kansainvälisessä muodostelmaluistelukilpailussa Neuchâtel Trophyssa Musketeers vei voiton ennätyspistein 201,82. SM-kilpailuissa joukkueen sijoitus oli toinen. Tammikuussa järjestetyn MM-valintakilpailun jälkeen valmentaja Anu Oksanen oli positiivisesti yllättynyt joukkueen hyvään suoritukseen, sillä kilpailukokemusta ei ole kertynyt samalla tavalla kuin muina kausina.  

– Tämä on ollut todella poikkeuksellinen valmistautuminen MM-kilpailuihin, kun joukkueessa on ollut koronatartuntoja. Vaikka venäläiset ovat pois kilpailuista, on Pohjois-Amerikasta tulossa kovatasoista vastusta. Nyt vain toivotaan, että pääsemme kilpailemaan ja teemme parhaamme, Oksanen kertoo.  

Musketeers sijoittui vajaat kaksi viikkoa sitten käydyissä muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa juniorisarjan toiseksi.
Musketeers sijoittui vajaat kaksi viikkoa sitten käydyissä muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa juniorisarjan toiseksi.

Kilpailussa ovat mukana kaikki muut muodostelmaluistelun huippumaat Venäjää lukuun ottamatta. Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) sulki Venäjää ja Valko-Venäjää edustavat urheilijat ja toimitsijat pois kilpailutoiminnasta Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen takia.  

Maailmanmestaruudesta suomalaisten kanssa tiukimmin kamppailevat kanadalaiset Team Nexxice Junior ja Team Les Supremes Junior sekä Yhdysvaltojen Teams Elite Junior. Kilpailut alkavat perjantaina lyhytohjelmalla.  

Junioreiden muodostelmaluistelun MM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Tiukka kilpailu Yhdysvaltain joukkueiden kanssa

Team Fintastic voitti muodostelma­­luistelun junioreiden maailman­­mestaruuden

19 maaliskuun, 2022

Tapahtumat

Suomalaiset aloittivat vahvasti muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailuissa

Team Fintastic johtaa, Musketeers on viidentenä

18 maaliskuun, 2022