Tapahtumat

Suomalaiset aloittivat vahvasti muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailuissa

Team Fintastic johtaa, Musketeers on viidentenä

18 maaliskuun, 2022 JA KUVAT STLL

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut käynnistyivät perjantaina Innsbruckissa Itävallassa lyhytohjelmin. Hallitseva maailmanmestari ja Suomen mestari Team Fintastic johtaa kilpailua pistein 72,83, mutta aivan tuntumassa ovat Yhdysvaltain Teams Elite Junior pistein 72,41 ja Skyliners Junior 72,34 pisteellä. Suomen Musketeers on lyhytohjelmien jälkeen viidentenä tuloksella 65,75.

Team Fintasticin lyhytohjelma Force of her nature onnistui MM-jäällä yhtä tarkasti ja rauhallisesti omassa kuplassaan kuin SM-kilpailuissakin pari viikkoa sitten.

Valmentaja Milja Sarkkinen totesi luistelun olleen upea veto upealta joukkueelta, joka SM-kilpailujen jälkeen oli joutunut kamppailemaan koronatartuntojen kanssa, ennen kuin kisamatkalle päästiin terveellä kokoonpanolla.

– Olemme käyneet todella paljon tunteiden ylämäkeä ja alamäkeä ja kaiken sen jälkeen jäälle astuu yhtenäinen joukkue. Olen todella ylpeä koko Team Fintasticista, sekä kisan luistelleista että katsomossa kannustaneesta osasta joukkuetta. Kaikki menivät yhdessä kilpailuun.

Valmentaja vie joukkueensa luottavaisena myös vapaaohjelmien päivään.

– Jos joukkue pystyy tällaiseen lyhytohjelmassa, niin tiedän heidän olevan yhtä hyviä myös vapaaohjelmassaan.

Myös Yhdysvaltain joukkueet loistivat tällä kertaa MM-jäällä. Sekä Skyliners että Teams Elite keräsivät teknisistä elementeistä korkeimmat pistesaldot. Komponenttipisteissä kilpailua johtava Team Fintastic oli sen sijaan ensimmäinen. MM-jäältä ovat nyt poissa kansainvälisistä kilpailuista suljetut Venäjän joukkueet, jotka yleensä sijoittuvat myös kärkipäähän.

Musketeers on muodostelmaluiselun junioreiden MM-kilpailuissa sijalla viisi lyhytohjelmien jälkeen.
Musketeers on muodostelmaluiselun junioreiden MM-kilpailuissa sijalla viisi lyhytohjelmien jälkeen.

Musketeersin junaohjelma Light at the End of the Tunnel kulki vahvasti radallaan, vaikka kisaviikkoa edeltäneet koronatartunnat olivat vaatineet vaihtamaan terveet luistelijat kokoonpanoon. Muutokset näkyivät luistelussa hienoisina epätarkkuuksina ja teknisten tasojen putoamisena. Joukkue sai kuitenkin kokonaisuutena hyvin sujuneesta vedostaan pisteet 65,75.

Valmentaja Anu Oksanen totesi ohjelmasuorituksen sujuneen olosuhteisiin nähden hyvin.

– Kelpo suoritus joukkueelta. Osa luistelijoista oli ensimmäistä kertaa luistelemassa kansainvälisessä kilpailussa ja vielä MM-jäällä, joten haastetta heillä riitti. Siihen nähden selviydyttiin loistavasti.

Junioreiden muodostelmaluistelun MM-kilpailujen tulokset.

Kilpailua voi seurata lauantaina klo 15.30 alkaen suorana lähetyksenä Kansainvälisen luiteluliiton YouTube-kanavalta.

Lue myös
Tapahtumat

Tiukka kilpailu Yhdysvaltain joukkueiden kanssa

Team Fintastic voitti muodostelma­­luistelun junioreiden maailman­­mestaruuden

19 maaliskuun, 2022

Tapahtumat

Muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailut alkavat Itävallassa

Team Fintastic ja Musketeers vahvoja mitali­suosikkeja

16 maaliskuun, 2022