Tapahtumat

Uudessa sarjassa myös iltakilpailuja

Synchro Tour vahvistamaan suomalaista huippu­­­­muodostelmaa

22 syyskuun, 2023 JA KUVAT STLL

Muodostelmaluistelun Synchro Tour on Suomen Taitoluisteluliiton ja viiden taitoluisteluseuran järjestämä uusi kilpailusarja SM-senioreille ja -junioreille. Espoo Synchronized Skaters, Helsingfors Skridskoklubb, Helsingin Luistelijat, Helsingin Taitoluisteluklubi ja Kaarinan Taitoluistelijat yhdessä liiton kanssa haluavat edistää muodostelmaluistelun kaupallisuutta, lisätä lajin kiinnostavuutta sekä laajentaa lajin näkyvyyttä median eri kanavissa.

– Kaupallisuus vaatii myös tunnettuuden kannalta leveämmät hartiat, joiden varaan pystymme rakentamaan aikaisempaa näkyvämpiä kumppanuuksia. Synchro Tour syntyi näiden ajatusten pohjalta, yhdessä olemme kaupallisesti arvokkaampi ja näkyvämpi kokonaisuus, kertoo Ville Vairinen Kaarinan Taitoluistelijoista.

Sponsor Insightin tutkimus, jonka mukaan muodostelmaluistelu kiinnostaa 750 000 suomalaista, tukee ajatusta kasvattaa lajin näkyvyyttä. 

Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo kertoo, että seurojen välinen yhteistyö on ollut avainasemassa uutta sarjaa suunniteltaessa. 

– Seurat ovat työskennelleet intohimoisesti vapaaehtoisvoimin yhteisen tavoitteen eteen. Muodostelmaluistelulla on lajina paljon potentiaalia. Harrastajia on ympäri Suomea, ja joukkueiden taitotaso ja menestys arvokisoissa on ehdotonta maailman huippua.

Mukana SM-seniorit ja -juniorit

Mukana Synchro Tourilla on neljä SM-seniorijoukkuetta ja kymmenen SM-juniorijoukkuetta. Synchro Tour koostuu kuudesta osakilpailusta, joista kaksi on poikkeuksellisesti lyhyitä iltakilpailuja. Lyhytohjelmakilpailu luistellaan keskiviikkona 22. marraskuuta ja vapaaohjelmissa kilpaillaan maanantaina 27. marraskuuta. Molemmat kilpailut järjestetään Helsingissä.

– Joukkueille uudet iltakilpailut antavat lisää esiintymismahdollisuuksia yleisön edessä. Uskomme, että uudet lyhyemmät kilpailutapahtumat arki-iltoina ovat myös yleisölle kiinnostavia, Lumineers-joukkueen valmentaja Liisa Lakela toteaa.

Synchro Tour näytetään skatingfinlandlive.fi- ja Ruutu+ -kanavilla. Sanoma Media Finland Oy / Nelonen Media ja Suomen Taitoluisteluliitto ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudelle 2023–2024, joka kattaa myös Synchro Tour -sarjan.

”Joukkueille uudet iltakilpailut antavat lisää esiintymismahdollisuuksia yleisön edessä.” 

Hallitsevan muodostelmaluistelun MM-hopeamitalistijoukkueen Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig muistuttaa, että Suomen taso muodostelmaluistelussa takaa maailman parhaat joukkueet jäällä. 

– Toivottavasti Synchro Tour houkuttelee mukaan yhteistyökumppaneita, joiden avulla voimme kehittää lajia ja kaikkia joukkueita.

Joukkueet keräävät osakilpailuista pisteitä, ja Synchro Tourin voittaja ratkeaa SM-kilpailujen jälkeen, joka on sarjan viimeinen osakilpailu. Tulevaisuudessa voittajille on tarkoitus jakaa rahapalkintoja, joiden suuruus riippuu siitä, miten sponsorien hankinnassa onnistutaan.


Tutusta Synchro Touriin sen verkkosivuilla ja Iaita sen Instagram-tili seurantaan!

Synchro Tour -osakilpailut:

7.10.2023 Finlandia Trophy Espoo lyhytohjelmakilpailu (seniorit), Espoo
4.–5.11.2023 SM-sarjojen 1. valintakilpailu (seniorit ja juniorit), Helsinki
9.­­–10.12.2023 SM-sarjojen 2. valintakilpailu (seniorit ja juniorit), Helsinki
22.11.2023 Iltakilpailu (seniorit ja juniorit), Helsinki
27.11.2023 Iltakilpailu (seniorit ja juniorit), Helsinki
24.–25.2.2024 SM-kilpailut 2024 (seniorit ja juniorit), Turku