Tapahtumat

Junioreiden kärki hyvässä vireessä toisessa SM-valintakilpailussa

Olivia Lisko ja Matias Lindfors luistelivat uudet ennätys­pisteensä

15 marraskuun, 2020

Yksinluistelun ja jäätanssin toisessa SM-valintakilpailussa Espoon Metro Areenalla nähtiin upeita suorituksia junioriluistelijoilta. Jo lyhytohjelman jälkeen juniorityttöjen valintakilpailua johtanut Olivia Lisko ei jättänyt jossiteltavaa, vaan otti myös vapaaohjelmassa kirkkaan voiton. Yhteistulos 145,56 on 14-vuotiaan Espoon Jäätaitureiden luistelijan komea uusi ennätys.

Iida Karhunen Kuva Antti Lehto
Iida Karhunen

Olivia Liskon hyppyrepertuaari vapaaohjelmassa oli erittäin monipuolinen ja hallittu. Kolmoishypyistä ohjelmaan mahtuivat lutz, flippi, salchow ja ritti, vain kolmeen kierrokseen suunniteltu tulppi lipsahti kakkoseksi.

”Koko viikonloppu oli minulta hyvä kokonaisuus. Piruettien kanssa tosin olisin ehkä saanut olla tarkempi.”

– Koko viikonloppu oli minulta hyvä kokonaisuus. Piruettien kanssa tosin olisin ehkä saanut olla tarkempi, analysoi naisten maajoukkueeseen kuuluva Olivia Lisko kilpailun ratkettua.

Myös kilpailun kakkossijalla luisteltiin ennätysvauhtia. Vasta 12-vuotias Iida Karhunen teki molemmissa ohjelmissaan napakkaa työtä ja keräsi niistä ennätyspisteensä 134,14. Vapaaohjelmassa Lappeenrannan Taitoluistelijoiden kasvatti kohautti kahdella kolmoishypyn yhdistelmällä.

– Kolmoisflippi on tullut ohjelmiini vasta tänä vuonna. Pieniä alastulovirheitä tuli eri hyppyihin, mutta muuten meni vapaaohjelmakin erinomaisesti, nuorten maajoukkueeseen kuuluva Karhunen sanoi.

SM-juniorityttöjen kolmanneksi nousi Tapparan Taitoluistelun Peppi Vallenius, 114,66.

Matias Lindfors junioripoikien ykkönen

Matias Lindfors Kuva Antti Lehto
Matias Lindfors

Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors kokeili SM-valinnan vapaaohjelmassaan jään pintaa peräti kolme kertaa, mutta virheet eivät rikkoneet vankkaa kokonaisosaamista, ja 13-vuotias otti ylivoimaisesti poikien kilpailun voiton ennätyspistein 144,82.

”Tulos maistuu tosi hyvältä. 140 on jo tosi korkea pistemäärä, vanha ennätykseni parani parillakymmenellä.”

– Tulos maistuu tosi hyvältä. 140 on jo tosi korkea pistemäärä, vanha ennätykseni parani parillakymmenellä, Lindfors iloitsi tuloksen kuultuaan.

Aivan erityisesti henlsinkiläiskoululainen arvosti vapaaohjelmassaan sitä, että sai ohjelman molemmat kolmoislutzit onnistumaan ja ettei yksikään hypyistä jäänyt ilmapalloksi.

Junioripoikien toiseksi luisteli Porin Taitoluistelun Arttu Juusola, 122,70, ja kolmas oli Tapparan Taitoluistelun Jari Krestyannikov, 121,87.


Yksinluistelun ja jäätanssin toisen SM-valintakilpailun tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Yksinluistelun toinen SM-valintakilpailu päätökseen Espoossa

Jenni Saarinen vaikeuksien jälkeen voittoon

15 marraskuun, 2020

Tapahtumat

Suomalainen jäätanssi loisti Metrolla

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat ennätys­pisteensä

15 marraskuun, 2020

Tapahtumat

Yksinluistelun ja jäätanssin toinen SM-valintakilpailu

Saarinen, Virtanen ja Turkkila–Versluis johdossa Espoossa

14 marraskuun, 2020