Tapahtumat

Yksinluistelun toinen SM-valintakilpailu päätökseen Espoossa

Jenni Saarinen vaikeuksien jälkeen voittoon

15 marraskuun, 2020 STLL Antti Lehto

Espoon SM-valintakilpailun lyhytohjelmassa loistanut Jenni Saarinen törmäsi yllättäviin vaikeuksiiin sunnuntain vapaaohjelmassa: kaikki alun kolme hyppyä lipsahtivat ilmapalloiksi. Saarinen sai kuitenkin vankan rutiininsa avulla ohjelman loppuosan haltuun ja voitti naisten kilpailun tyylikkäällä ohjelmallaan yhteispistein 151,52.

– Minulla oli ennen ohjelmaa hyvä fiilis lähteä tekemään. En osaa selittää, mitä kävi.

Tätä nykyä Saksan Obertsdorfissa valmentautuva Saarinen epäili osasyyksi matkustelua ja väsymystä. Hän saapui Suomeen vain kilpailemaan ja matkusti vielä Espoon kisaviikonlopun ajan edestakaisin kotiin Tampereelle.

Jenni Saarinen palaa Saksaan välittömästi ja osallistuu parin viikon päästä Dortmundin kansainväliseen kilpailuun. Sen jälkeen hän keskittyy joulukuun SM-kisoihin.

Espoon kilpailussa naisten kakkonen oli Espoon Jäätaitureiden Laura Karhunen, joka kokosi uusiksi ennätyspisteikseen 148,44. Kilpailun kolmanneksi luisteli Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Oona Ounasvuori, 140,19.

Koronan vuoksi SM-kisoja edeltävät valintakilpailut ovat tänä syksynä olleet merkittäviä, koska kansainvälisiä kilpailuja ei juuri ole järjestetty. Kotimaisella huipputasolla EM-kilpailuihin mielivien on tänä syksynä edellytetty osallistumaan jompaan kumpaan valinnoista.

Valtter Virtanen voittamaton Espoossa

Viisinkertaiselle miesten Suomen mestarille Espoon SM-valintojen jää oli viikonvaihteessa testilaboratorio. Valtter Virtanen kokeili ohjelmissaan sekä kolmoisaxelia että neloistulppia. Kokeilut toivat teknisiä virheitä, mutta miesten kisan voitto tuli helposti yhteispistein 165,67.

Valtter Virtanen yrittää tosissaan saada lisävaikeutta ohjelmiinsa. Sunnuntain vapaaohjelman alku oli näyte siitä. Ensin mies lähti ponnistamaan kolmoisaxelia, sitten heti perään neloistulppia ja niiden täydennykseksi kolmoisflipin ja kolmoistulpin yhdistelmää.

Axel lipsahti ilmapalloksi, neloistulppi jäi vajaaksi, ja kolmoisflipin jälkeen Virtanen sai puserrettua vain kaksoistulpin. Peurunka Skating Academy Laukaata edustavaa Virtasta ei kuitenkaan harmittanut lainkaan.

”Erityisen tyytyväinen olen siitä, että sain palautettua kolmoisflipin ohjelmaan varmaankin viiden vuoden tauon jälkeen.”

– Syyskuun Nebelhorn Trophyn jälkeen olen hakenut koko ajan vaikeutta ohjelmiin. Nyt ohjelman alku oli ehkä liiankin raskas. Mutta erityisen tyytyväinen olen siitä, että sain palautettua kolmoisflipin ohjelmaan varmaankin viiden vuoden tauon jälkeen.

SM-valinnan jälkeen Valtter Virtanen suuntaa harjoittelemaan Obertsdorfiin Saksaan, ja suunnitelmissa on osallistua myös Dortmundin kansainväliseen kilpailuun. SM-kisat huipentavat syyskauden.

Espoon valintakilpailussa miesten kakkospaikan otti Kotkan Taitoluistelun Makar Suntsev, 144,91, ja kolmanneksi luisteli Helsingin Taitoluisteluakatemian Jan Ollikainen, 127,61.


Yksinluistelun ja jäätanssin toisen SM-valintakilpailun tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Suomalainen jäätanssi loisti Metrolla

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat ennätys­pisteensä

15 marraskuun, 2020

Tapahtumat

Junioreiden kärki hyvässä vireessä toisessa SM-valintakilpailussa

Olivia Lisko ja Matias Lindfors luistelivat uudet ennätys­pisteensä

15 marraskuun, 2020

Tapahtumat

Yksinluistelun ja jäätanssin toinen SM-valintakilpailu

Saarinen, Virtanen ja Turkkila–Versluis johdossa Espoossa

14 marraskuun, 2020