Tapahtumat

Suomalainen jäätanssi loisti Metrolla

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat ennätys­pisteensä

15 marraskuun, 2020 STLL Antti Lehto

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis loistivat ilosta jäätanssin toisen SM-valinnan ratkettua Espoon Metro Areenalla sunnuntaina. Pari teki viime kaudesta peräisin olevassa vapaaohjelmassaan nappisuorituksen ja keräsi sekä siitä osiosta että kilpailun kokonaispisteinä uuden ennätyksensä. Viidettä kauttaan yhdessä tanssivan parin ennätyspisteet ovat nyt 189,54. Lauantaina pari keräsi rytmitanssissa 74,29 pistettä, mikä antoi hyvän pohjan sunnuntaille.

– Kun ennätyspisteet tulee, pakkohan sitä on tyytyväinen olla. Omasta mielestämme suorituksemme ei ehkä ollut ihan niin vapautunut kuin olemme tehneet harjoituksissa, vähän joutui taistelemaan. Mutta viime kisasta olemme myös vapaaohjelmassamme menneet taas askeleen eteenpäin, Turkkila ja Versluis ruotivat vapaaohjelmaansa.

Parin työskentely oli kokonaisuudessaan erittäin linjakasta, ja nostot huikaisevia.

– Olemme tehneet molempien eteen kovasti työtä.

Yuka Orihara ja Juho Pirinen myös ennätyspisteisiinsä

Turkkilan ja Versluisin seuraava tähtäin on SM-kisoissa joulukuussa Joensuussa. Sinne tähtäävät myös nopeaa vauhtia kehittyvät haastajat, Yuka Orihara ja Juho Pirinen. Toista yhteistä kauttaan aloittava pari keräsi Espoossa yhteispisteikseen 176,32, mikä on parin tähänastisen uran kärkitulos.

Orihara ja Pirinen olivat rytmitanssin jälkeen liki tasoissa Turkkilan ja Versluisin kanssa, mutta ero syntyi parille uudessa vapaatanssissa.

– Erityisesti vapaaohjelman lopussa oli luistelu jo aika raskasta. Mutta ohjelma on hyvä.

Yuka Orihara ja Juho Pirinen
Yuka Orihara ja Juho Pirinen luistelivat upeasti omat ennätyspisteensä.

Yuka Orihara ja Juho Pirinen hehkuttavat suomalaisen jäätanssin yhteisöllisyyttä. Ei tarvitse treenata yksin, kiriapua löytyy. Suomessa kolme senioritason jäätanssiparia harjoittelee yhdessä Maurizio Margaglion johdolla, ja lisäksi Suomen treenijäillä vierailee ulkomaisia pareja.

Espoossa käytiin viikonloppuna myös jäätanssin junioreiden ja noviisien SM-valinta. Junioreiden ainoa pari Daniela Ivanitskiy ja Lasse Lillvis luistelivat yhteispisteet 75,33. SM-noviiseissa

Enna Kesti ja Oskari Liedenpohja ottivat ykkösisijan pistein 74,82 ja toiseksi tulivat Hilda Taylor ja Urho Reina, 67,29.

Kaikki jäätanssiparit edustavat Helsingin Luistelijoita.


Yksinluistelun ja jäätanssin toisen SM-valintakilpailun tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Yksinluistelun toinen SM-valintakilpailu päätökseen Espoossa

Jenni Saarinen vaikeuksien jälkeen voittoon

15 marraskuun, 2020

Tapahtumat

Junioreiden kärki hyvässä vireessä toisessa SM-valintakilpailussa

Olivia Lisko ja Matias Lindfors luistelivat uudet ennätys­pisteensä

15 marraskuun, 2020

Tapahtumat

Yksinluistelun ja jäätanssin toinen SM-valintakilpailu

Saarinen, Virtanen ja Turkkila–Versluis johdossa Espoossa

14 marraskuun, 2020