Tapahtumat

Pariluistelijoilla upea kauden avaus Italiassa

Milania Väänänen ja Filippo Clerici saavuttivat EM- ja MM-kilpailuiden tekniset pisterajat

11 syyskuun, 2023 STLL Nina Kellokoski

Suomea edustavat pariluistelijat Milania Väänänen ja Filippo Clerici debytoivat erinomaisesti viikonvaihteessa käydyssä Challenger-sarjan osakilpailussa Lombardia Trophyssa. Pari saavutti EM- ja MM-kilpailuiden pariluistelun tekniset pisterajat sekä lyhyt- että vapaaohjelmissa.

Lahdesta kotoisin olevan Milanian ja Pohjois-Italian Comossa syntyneen Filippon tavoitteena oli saavuttaa sekä EM- että MM-kilpailuihin vaadittavat tekniset pisteet. EM-kilpailuihin vaadittavat tekniset pisteet ovat lyhytohjelmassa 25 ja vapaaohjelmassa 42, MM-kilpailuihin vastaavasti 29 ja 46. Onnistunut twistnosto, soolohyppyinä tehty kolmoistulppi, heittokolmoisritti sekä nelostason sooloyhdistelmäpiruetti veivät heidät lyhytohjelman jälkeen viidennelle sijalle. Teknisiä pisteitä pari keräsi lyhytohjelmasta 31,32.

Vapaaohjelmassa nähtiin myös paljon onnistumisia niin twistnostossa, soolohypyissä kuin nostoissakin. Pari saavutti arvokilpailuihin vaadittavat tekniset pisteet 48,12 ja sijoittui kokonaistuloksissa 7:nneksi yhteispistein 151,50.

– Olemme todella iloisia saavuttaessamme EM- ja MM-kisojen tekniset pisterajat. Elokuussa loukkaamani ranne on vähän haitannut harjoitteluamme, joten tämänpäiväinen tulos on erinomainen. Seuraavaksi keskitymme elementtien tasoihin ja laatuun, jotta saamme korotettua pisteitämme, Filippo summasi.

Kilpailun voitti hallitsevat Euroopan mestarit Sara Conti ja Niccolo Macii pistein 200,35.

Janna Jyrkinen ei yltänyt parhaaseensa

Viime kevään EM-kilpailuissa seitsemänneksi sijoittunut Janna Jyrkinen ei yltänyt parhaimpaansa kauden avauskilpailussa Bergamossa. Molemmissa ohjelmissa oli pientä haparointia hyppyjen kanssa ja hän sijoittui kokonaiskilpailun 11:nneksi pistein 145,11. Kilpailun voitti georgialainen hallitseva Euroopan mestari Anastasiia Gubanova pistein 185,60.

Myös Makar Suntsev avasi kautensa alavireisesti. Hetkellistä piristymistä nähtiin japanilaishenkisessä vapaaohjelmassa, kun kotkalainen taisteli muutaman onnistuneen kolmoishypyn ja hyppy-yhdistelmän. Hän sijoittui 13:nneksi kokonaispistein 151,39. Miesten yksinluistelun vuoden 2022 talviolympialaisten hopeamitalisti, japanilainen Yuma Kagiyama, teki upean paluun kisajäille ja vei voiton nimiinsä pistein 265,59.

Janna Jyrkinen, Makar Suntsev sekä parimme Milania Väänänen–Filippo Clerici kilpailevat seuraavan kerran kotimaassa järjestettävässä Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa 6.–8.10.2023 Espoo Metro Areenalla. Jo 27. kerran luisteltava Trophy on yksi kymmenestä ISU Challenger-sarjan kilpailuista. Liput Finlandia Trophy Espoo -kilpailuun myy Ticketmaster.

Kansainvälisen luisteluliiton Challenger-sarjaan kuuluvan Lombardia Trophyn tulokset.