Tapahtumat

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut

Junioritytöissä PM-kultaa ja -pronssia

8 helmikuun, 2020 JA KUVAT STLL

PM-kilpailujen juniorityttöjen sarjassa Suomi kasvatti mitalitiliään kullalla ja pronssilla. Uusi Pohjoismaiden mestari on Laura Karhunen, joka otti tytöissä pistein 141,55 selvän voiton ennen toiseksi sijoittunutta Italian Ester Schwarzia, 131,40. Pronssille nousi vahvalla vapaaohjelmallaan Olivia Lisko, 120,97.

Lyhytohjelmassa Laura Karhunen pystyi täysin rikkeettömään suoritukseen, mutta vapaaohjelmassa tuli useaan hyppyyn helpotuksia ja kerran käytiin jään pinnassakin.

PM-kilpailujen juniorityttöjen kärkikolmikko: Laura Karhunen, Ester Schwarz ja Olivia Lisko.
Juniorityttöjen kärkikolmikko PM-kisoissa: Laura Karhunen (kesk.), Ester Schwarz ja Olivia Lisko.

– Heti ohjelman jälkeen olin pettynyt. Mutta tulin eilen flunssaan, ja lääkkeiden avulla luistelin. Tottakai minulla oli myös lyhytohjelman jälkeen aika kovat paineet, joten kaiken summana ihan ok fiilis voitosta, viime vuoden PM-pronssin kullaksi kirkastanut Karhunen kertoi.

PM-pronssimitalistille kolmas sija oli todella iloinen yllätys, sillä Olivia Lisko takelteli pahasti lyhytohjelmassa.

PM-pronssimitalistille kolmas sija oli todella iloinen yllätys, sillä Olivia Lisko takelteli pahasti lyhytohjelmassa. Vapaaohjelmassa hän kuitenkin nousi kolmanneksi, vaikka ohjelmaan sisältyi parin hypyn jääminen ilmapalloksi ja kaatuminen kolmoislutzissa.

– Vaikka harmittavia virheitä tuli, vapaaohjelma oli hyvä kokonaisuus, kertoi vasta 13-vuotias PM-juniorisarjan untuvikko. Viime kaudelta Liskolla on PM-noviisien mestaruus.

Suomen tyttöjen hyvää panosta kärjessä täydensivät neljänneksi sijoittunut Enja Ruokonen 118,58, ja kuudenneksi noussut Mai Helske, 117,01. Sairastelusta kärsineen Nella Pelkosen on tyytyminen 18. sijaan pistein 100,28.

Pohjoismaisten mestaruuskilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

PM-kilpailut tärkeä kasvunpaikka nuorille

10 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut

Peltonen ja Saarinen mitaleille PM-kisoissa

9 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut

Noviisit kahmivat PM-mitaleja Suomeen

8 helmikuun, 2020