Tapahtumat

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut

Peltonen ja Saarinen mitaleille PM-kisoissa

9 helmikuun, 2020 JA KUVAT STLL

Suomen ylivoimainen kokonaispanos taitoluistelun PM-kilpailuissa täydentyi naisten kilpailussa, jossa Emmi Peltonen luisteli hopealle pistein 176,16 ja sai mitalipallille seurakseen pronssimitalisti Jenni Saarisen, 171,23. Kilpailun voitti Italian Lara Naki Gutmann, 179,01.

Emmi Peltonen luisteli Norjan PM-kilpailuissa erinomaisen lyhytohjelman mutta sunnuntain vapaaohjelmaan sisältyi useita hyppyjen helpottumisia kahteen kierrokseen. Helsinkiläisluistelija oli osion kolmas.

”Nyt on vuorossa ensin vähän lepoa ja sitten uusia suunnitelmia valmentajani kanssa.”

Syynä väsähtämiseen oli Peltosen mukaan EM-kisoja seurannut väsymys.

– Venymiseni ei vain tänään enää riittänyt. Mutta nyt on vuorossa ensin vähän lepoa ja sitten uusia suunnitelmia valmentajani kanssa. Olen tosi tyytyväinen lyhytohjelmaani, ja PM-kilpailut olivat myös kokonaisuutena kiva kokemus.

Emmi Peloselle hopeaa ja Jenni Saariselle pronssia PM-kilpailuissa Stavangerissa.
Emmi Peloselle hopeaa ja Jenni Saariselle pronssia PM-kilpailuissa Stavangerissa.

Emmi Peltonen luisteli Stavangerissa ensi kertaa PM-kilpailut naisten sarjassa, vuonna 2016 hän otti PM-pronssia juniorityttönä.

Naisten vapaaohjelman voitti tamperelainen Jenni Saarinen. Saarisen pisteet lyhytohjelmasta olivat kuitenkin sen verran alhaiset, että kokonaispisteet riittivät PM-pronssiin.

– Vaikka vapaaohjelmaani tuli muutamia pieniä virheitä, olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Sain huonosti menneen lyhytohjelman jälkeen koottua ajatukset, enkä lähtenyt missään kohtaa luovuttamaan. Ja joka tapauksessa myös yhteispisteeni nousivat ihan hyviksi.

Saarinen vannoi PM-pronssin maistuvan makealta. Takavuosilta Saarisella on kaksi naisten Pohjoismaiden mestaruutta.

Suomen menestystä täydensi viidenneksi sijoittunut Oona Ounasvuori, 148,56. Ounasvuori teki sekä vapaaohjelmassa että kokonaispisteissa uudet ennätyksensä.

– Erityisesti ohjelmani alku oli hyvä. Ja vaikka hyppyihin tuli myös huonolaatuisia alastuloja, sain puristettua kaikki hypyt kiinni.

”PM-kilpailut olivat minulle todella hyvä kokemus.”

Miesten PM-kilpailussa Suomella oli vain yksi edustaja, Mikla Rasia. 18-vuotias miesten sarjan ensikertalainen jäi kilpailussa armotta sijalle 7 eli viimeiseksi yhteispistein 125,78 mutta näki kisan tärkeänä oppituntina.

– Virheitä oli, mutta pystyin vapaaohjelman loppuun asti yrittämään täysillä, mikä oli hyvä merkki. PM-kilpailut olivat minulle todella hyvä kokemus, Mikla Rasia kertoi.

Miesten kilpailun voitti Latvian Deniss Vasiljevs, 241,25.

Pohjoismaisten mestaruuskilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

PM-kilpailut tärkeä kasvunpaikka nuorille

10 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut

Junioritytöissä PM-kultaa ja -pronssia

8 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Pohjoismaiset mestaruuskilpailut

Noviisit kahmivat PM-mitaleja Suomeen

8 helmikuun, 2020