Tapahtumat

Muodostelman SM-hopeafinaali samassa kilpailussa

Kansallisten joukkueiden muodostelmakausi huipentui Espoossa

14 maaliskuun, 2023 JA KUVAT Catarina Stewen

Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen loppukilpailu sekä SM-noviisien ja -junioreiden hopeafinaali kilpailtiin maaliskuun toisena viikonloppuna Espoo Metro Areenalla. Yhteensä 89 joukkuetta esitti kauden ohjelmansa viimeistä kertaa ison yleisön edessä kahden päivän aikana. Kovatasoisessa minorisarjassa kilpaili kaikki Suomen 17 joukkuetta keskenään ensimmäistä kertaa kauden aikana. Valintakisoissa joukkueet oli jaettu kahteen lohkoon, jotka kilpailivat eri päivinä.

Seikkailevat Samurait Pohjois-Karjalasta

Joensuun Katajan minorijoukkue Les Petites Visions esitti jännittävän ja mukaansatempaavan ohjelmansa Samurain seikkailu ja sijoittui 15:nneksi.

– Ohjelmaa oli kivaa luistella ja kaudessa parasta on ollut joukkueen kehitys ja se, että näkee kavereita monta kertaa viikossa treeneissä, sanovat joukkueen kapteenit Nelli Jurvanen, Oona Hirvonen ja Amanda Huovinen.

”Eilen katselimme alkukauden videoita ja oli hienoa nähdä, miten paljon on tapahtunut kauden aikana.”

Joukkue saapui pääkaupunkiseudulle kisaa edeltävänä päivänä yhdessä juniorijoukkue Les Miraclesin kanssa ja oli päässyt harjoittelemaan Helsingin jäähallin harkkahallille. Kisasuorituksen jälkeen he lähtivät Duudson Park -seikkailupuistoon viettämään hauskaa iltapäivää ennen junioreiden kannustamista ja kotiinlähtöä.

Valmentajat Merja Laakkonen ja Milla Suutari iloitsivat joukkueen suuresta kehityskaaresta kauden aikana ja myös luistelijoiden omatoimisuudesta, mikä on vienyt joukkuetta eteenpäin.

Tanssienergiaa Tikkurilasta

Tikkurilan Taitoluisteluklubin minorijoukkue Ice Melodyn ohjelma Sometanssien maailma huokui iloa ja energiaa. Joukkueen sijoitus oli kahdeksas.

Kapteenit Jade Torkkola, Monna Lindroos ja Nenna Mustonen olivat tyytyväisiä omaan kisasuoritukseen ison yleisön edessä, joka oli mennyt kuten treeneissä viime viikkoina. Parasta kaudessa on tyttöjen mielestä ollut leirit, kilpailut ja joukkueen kehitys.

– Eilen katselimme alkukauden videoita ja oli hienoa nähdä, miten paljon on tapahtunut kauden aikana, Jade kertoo Monnan ja Nennan nyökytellessä vieressä.

Ice Melody hurmasi sometansseista tutuilla eleillä.
Ice Melody hurmasi sometansseista tutuilla eleillä.

Valmentaja Essi Bruun kehui ahkeraa joukkuetta, josta ei ole menoa ja meininkiä puuttunut.

– Tämä on heijastunut kaikkeen tekemiseen, sekä jäällä että jään ulkopuolella, Essi sanoo.

Essin mukaan minorit on tiukka kisasarja, jossa on paljon kovatasoisia joukkueita, eikä piste-erot ole kovinkaan suuret.

– Onnistumiset on palkittu, mikä on ollut hienoa.

Minorien kilpailusarjan voitti Helsingfors Skridskoklubbenin Team Sympatique ohjelmallaan Huaka’i hele – suuri seikkailu. Toiseksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin MiniMints ohjelmallaan Ripaus taikaa. Kolmannelle sijalle ylsi Helsingin Luistelijoiden Sunlights ohjelmallaan Story of Africa.

Minorien kilpailusarjan voitti Helsingfors Skridskoklubbenin Team Sympatique ohjelmallaan Huaka’i hele – suuri seikkailu. Toiseksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin MiniMints ohjelmallaan Ripaus taikaa. Kolmannelle sijalle ylsi Helsingin Luistelijoiden Sunlights ohjelmallaan Story of Africa.
Minorien kilpailusarjan voitti Helsingfors Skridskoklubbenin Team Sympatique. Toiseksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin MiniMints ja kolmannelle sijalle ylsi Helsingin Luistelijoiden Sunlights ohjelmallaan Story of Africa.

Murhamysteeri Riihimäeltä

Kuusitoista kansallista juniorijoukkuetta kilpaili minorisarjan jälkeen.

Riihimäen Jäätaitureiden Chicas del Sol -joukkueen kapteenien Anni Karjalaisen ja Martta Varjosen mukaan erityisen hienoa tällä kaudella on ollut paluu normaaliin koronavuosien jälkeen. Loppukisoihin tultiin nauttimaan päivästä yhdessä joukkueen kanssa ja seuraamaan muita ohjelmia. Ohjelma Murder on the Orient Express oli kapteenien mielestä tavoitteiden mukainen varma suoritus, johon oli hyvä päättää kausi. Joukkue luisteli sijalle 11.

Chicas del Sol oli saapunut kisoihin nauttimaan kauden viimeisestä kisapäivästä.
Chicas del Sol oli saapunut kisoihin nauttimaan kauden viimeisestä kisapäivästä.

Sekä valmentajien Emilia Mollbergin ja Marleen Hietasen, että kapteenien mukaan, Riihimäen pienen seuran tuoma yhteisöllisyys on etu.

– Tällä hetkellä meillä on kolme kilpailevaa joukkuetta: juniorit, noviisit ja tulokkaat. Kaikki tuntevat toisensa ja se luo luistelijoille turvallisuutta, Emilia ja Marleen kertovat.

Junioreiden kilpailun voitti Helsingin Luistelijoiden Moonlights, toiseksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluklubin Team Electric ja kolmanneksi Lahden Taitoluistelijoiden Team Estreija.

SM-tason hopeafinaalien voittajat ratkottiin

Kansallisten sarjojen jälkeen kilpailtiin SM-noviisien ja SM-junioreiden hopeafinaalit. SM-noviisien voittaja oli VG-62:n Sun City Synchro, toiselle sijalle pääsi Porvoon Taitoluistelijoiden Ad Instar ja kolmannelle sijalle Jyväskylän Taitoluisteluseuran Blue Diamonds.

SM-junioreiden hopeafinaalin voitti Jyväskylän Taitoluisteluseuran Ice Diamonds ja toiseksi luisteli KooKoo Jäätaitureiden Celestials.

Kilpailukauden päättyessä suuri osa luisteluseuroista valmistautuu upeisiin kevätnäytöksiin, joissa luistelijat pääsevät loistamaan vielä kerran yhdessä ystäviensä kanssa ennen kauden vaihtumista. Varmista oman paikkakuntasi kevätnäytöksen päivämäärä seurojen nettisivuilta.

Artikkelikuvassa Joensuun Katajan Les Petites Visions, jonka ohjelmassa seurattiin Samurain seikkailuja.