Tapahtumat

Suomen jäätanssiparit avasivat kautensa Italiassa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis rytmitanssin jälkeen seitsemäntenä

11 syyskuun, 2021 STLL Nina Kellokoski

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis käynnisti kilpailukautensa vahvasti Italiassa. Pari on rytmitanssin jälkeen Lombardia Trophyssä seitsemäntenä pistein 67,26.

Tänä viikonloppuna kilpailtava Lombardia Trophy on kerännyt Italian Bergamoon tasokkaan joukon taitoluistelijoita kilpailukauttaan käynnistämään. Osa heistä, kuten myös Suomen Juulia Turkkila ja Matthias Versluis, osallistuu kahden viikon kuluttua olympiakarsintakilpailuun Saksassa.

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sekä heidän valmentajansa Maurizio Margaglio olivat tyytyväisiä kauden avaukseen Italiassa.
Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sekä heidän valmentajansa Maurizio Margaglio olivat tyytyväisiä kauden avaukseen Italiassa.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis keräsivät bluesin ja hiphopin rytmeissä kulkeneesta tyylikkäästä rytmitanssistaan 67,26 pistettä, jotka kirjataan heille uudeksi kansainväliseksi ennätykseksi.

Ohjelmaan mahtui muutama kauden käynnistykselle tyypillinen kauneusvirhe, mutta pari vakuutti tyytyväisyyttään.

– Oli mukava fiilis päästä vihdoin luistelemaan kisajäälle. Vaikka ohjelmaan tuli pari horjahdusta, rytmitanssimme oli kuitenkin kokonaisuutena hyvä suoritus, ja se, samoin kuin toivottavasti myös pistesaldo, lähtee kasvamaan kauden mittaan, kaksikko kommentoi.

Oriharalla ja Pirisellä vaikeuksia

Jäätanssissa Suomen toinen edustajapari on Yuka Orihara ja Juho Pirinen. Heidän uusi rytmitanssi on vauhdikas ja iloinen kokonaisuus, jossa bluesin lisäksi hyödynnetään funkia. Parin pettymykseksi suoritus keräsi vain pisteet 57,98, mikä toi kovassa joukossa sijan 15.

– Energisesti suoritus oli hyvä, mutta on myönnettävä, että luistelussamme oli kauttaaltaan vähän hutilointia. Myös kauden kuviotanssi midnight blues osoittautui meille tänään vaikeaksi elementiksi. Mutta kausi on avattu, ja tästä lähdetään eteenpäin, pari sanoi suorituksensa jälkeen.

Lombardia Trophyn jäätanssikilpailua johtaa Italian pari Charlene Guignard ja Marco Fabbri, 82,05. Vapaatansseissa kilpaillaan sunnuntaina.

Lombardia Trophyn tulokset.