Tapahtumat

Emmi Peltonen kauden avauksessaan kolmas

Janna Jyrkinen ylivoimaiseen voittoon Volvo Open Cupissa

4 marraskuun, 2022 JA KUVAT STLL

Janna Jyrkinen luisteli Riiassa käytävässä Volvo Open Cupissa voittoon pistein 178,72. Vasta 15-vuotias Jyrkinen luisteli vaikean vapaaohjelmansa virheettömästi ja paransi ennätyspisteitään 15 pisteellä.

– Vihdoinkin sain kaiken tehtyä, kuten piti. Olen tosi iloinen, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ohjelma on sujunut harkoissa virheittä, mutta silti omaa vuoroa odottaessa vähän jännitti. Yritin vain keskittyä hyvin ja kaikki sujuikin hienosti, Jyrkinen iloitsi.

Seuraavaksi Lappeenrannassa harjoitteleva Jyrkinen lähtee Varsovaan Challenger-sarjan kilpailuun.

– Tavoitteena on sielläkin puhtaat ohjelmat. Pisteet ja sijoitukset tulevat sitten sen jälkeen, Jyrkinen kertoi.

”Seuraavaksi on kiva mennä takaisin treenaamaan, tiedän olevani hyvässä kunnossa.”

Emmi Peltonen sijoittui kilpailun kolmanneksi pistein 160,87. Kautensa Riiassa avanneen Peltosen vapaaohjelman alun hyppyelementteihin osui helpotuksia, mutta Peltonen sai pidettyä ohjelman kasassa ja hypättyä onnistuneet kolmoissalchowin, kolmoistulpin sekä kaksoisaxelin. End of Love -kappaleen tahtiin luisteltu ohjelma oli Peltoselle tuttuun tapaan kaunis kokonaisuus, jossa erityisesti vaikeimmalle eli nelostasolle arvioidut piruetit häikäisivät.

– Ohjelmaan osuneet helpotukset ärsyttivät, mutta sain kuitenkin koottua itseni. Ensimmäiseksi kilpailuksi tämä oli ihan ok suoritus, ja nyt se on ainakin pois alta. Seuraavaksi on kiva mennä takaisin treenaamaan, tiedän olevani hyvässä kunnossa, niin ikään Varsovassa kahden viikon kuluttua seuraavan kerran kilpaileva Peltonen sanoi.

Oona Ounasvuori tulkitsi kauniin, Adelen tahtiin luistellun vapaaohjelmansa vahvasti. Kolmoisflippiin osunut kaatuminen ja lutzin jääminen yhteen kierrokseen rokottivat pisteitä, mutta hyppyosaamista nähtiin onnistuneiden kaksoisaxel-kolmoistulpin, kolmoislutz-kaksoistulpin ja kolmoissalchowin muodossa. Pisteet 153,80 veivät Ounasvuoren lopputuloksissa kuudennelle sijalle.

Suomen neljäs edustaja Linnea Ceder joutui jättäytymään kilpailusta migreenikohtauksen vuoksi.

Valtter Virtasella epäonnea vapaaohjelmassa

Valtter Virtanen sijoittui miesten kokonaiskilpailun viidenneksi pistein 184,65. Onnistuneen lyhytohjelman jälkeen vapaaohjelman hyppyelementteihin osui kolme kaatumista, jotka tekivät ison loven pistesaaliiseen. Piruetit ja askelsarja sen sijaan sujuivat mallikkaasti ja ne arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle.

– Hyvä lyhkäri ja ihan onnetonta menoa vappiksessa. Kisoja vaan lisää niin alkaa vapaaohjelmassakin löytyä treenien taso, Virtanen kommentoi.

Jan Ollikainen sijoittui kilpailun yhdeksänneksi pistein 151,56. Kilpailun voittoon luisteli Puolan Vladimir Samoilov 220,17 pisteellä.

Juniorinaisille kaksoisvoitto

Juniorinaisten sarjassa 14-vuotias Iida Karhunen luisteli ylivoimaiseen voittoon 171,86 pisteellä. Loistokasta kautta luisteleva maajoukkueluistelija luisteli laadukkaan vapaaohjelman, jossa nähtiin kolmoishypyistä salchow, tulppi, ritti, flippi ja lutz. Myös kaikki ohjelman piruetit pyörivät erinomaisesti ja ne arvioitiin vaikeudeltaan korkeimmalle eli nelostasolle.

Iida Karhunen luisteli Volvo Open Cupin ylivoimaiseen voittoon pistein 171,86.
Iida Karhunen luisteli Volvo Open Cupin ylivoimaiseen voittoon pistein 171,86.

Toiselle sijalle luisteli Petra Lahti 150,94 pisteellä.

Juniorimiesten sarjassa Matias Heinonen sijoittui yhdeksänneksi pistein 135,38. Kilpailun voittoon luisteli Ukrainan Glib Smotrov 180,51 pisteellä.

Volvo Open Cup -kilpailun aikataulu ja tulokset.

Artikkelia päivitetty miesten ja juniorimiesten kilpailun osalta 21.35.