Tapahtumat

"Nyt tuntuu tosi hyvältä ja helpottuneelta"

Iida Karhunen neljäntenä junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa

28 helmikuun, 2024 STLL Nina Salmenkaita ja STLL

Iida Karhunen luisteli rikkeettömän ja kauttaaltaan hallitun lyhytohjelman junioreiden MM-kilpailuissa Taipeissa Taiwanissa ja lähtee vapaaohjelmaan kutkuttavasti neljänneltä sijalta. Karhusen uusi lyhytohjelmaennätys on 64,64.

15-vuotias lappeenrantalainen pystyi MM-lyhytohjelmaosiossa yhtenä harvoista kilpailijoista täysin rikkeettömään suoritukseen ja sai tuomaristolta jokaisesta elementistään plussaa. Hyppyjen lisäksi hän loisti pirueteissaan, jotka kaikki pyörivät korkeimmalla vaikeustasolla.

Iida Karhunen ja Marina Shirshova  junioreiden MM-kilpailuissa Taipeissa 2024.
Iida Karhunen valmentajansa Marina Shirshovan kanssa.

Kaksinkertainen junioreiden Suomen mestari edusti Suomea jo viime talvena nuorten MM-jäällä, mutta putosi silloin jatkosta sijoittumalla lyhytohjelmassa sijalle 26.

– Nyt tuntuu tosi hyvältä ja helpottuneelta. Halusin viime vuoden jälkeen parantaa siitä.

Hieman Iida Karhuselle jäi hampaankoloon Taipein loistokkaasta suorituksesta. Hän joutui ohjelman avanneessa hyppy-yhdistelmässä vaihtamaan bravuurikseen nousseen toisen hypyn, kolmoisritin, kolmoistulppiin.

– Kolmoisflipin jälkeen vasen jalkani meni vähän liikaa taakse, ja siitä olisi ollut vähän vaikea tehdä enää rittiä, joten päätin tehdä tulpin sen sijaan. Rittiyhdistelmä olisi ollut kiva näyttää, kun osaan sen kuitenkin, Iida Karhunen pohtii.

Kilpailun johdossa aivan omilla pistelukemillaan on kaksi junioreiden kansainvälistä kärkinaista, Etelä-Korean Jia Shin pistein 73,48 ja Japanin Mao Shimada pistein 72,60. Shin on ollut kahdesti junioreiden MM-kilpailujen hopealla ja Shimada voitti maailmanmestaruuden viime vuonna. Tänä talvena kaksikko on vienyt kärkisijat niin nuorten talviolympialaisissa kuin junioreiden GP-finaalissa. Juuri ennen Iida Karhusta kolmantena on Japanin Ikura Kushida 66,61 pisteellään.

Juniorinaisten vapaaohjelmakilpailu käydään perjantaina Suomen aikaa kello 11.45 alkaen.

Torstaina suomalaisluistelijoista MM-urakkansa aloittaa Matias Lindfors. Jäätanssissa Suomea edustavat Hilda Taylor ja Nolen Hickey.

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailujen tulokset ja aikataulu.

*Artikkellikuva on taitoluistelun SM-kilpailuista 15.12.2023.

Lue myös
Tapahtumat

"Vapaaohjelma meni alussa hyvin, mutta sitten iski väsymys"

Matias Lindfors luisteli junioreiden MM-kilpailuissa sijalle 22

2 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

Vapaaohjelman ennätyspisteet kirjattiin uudelle kymmenluvulle

Iida Karhunen neljäs junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa

1 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

"Oli myös itseluottamusta ja halua näyttää, mihin pystyn"

Matias Lindfors ennätysvauhdissa junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa

29 helmikuun, 2024