Tapahtumat

"Oli myös itseluottamusta ja halua näyttää, mihin pystyn"

Matias Lindfors ennätysvauhdissa junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa

29 helmikuun, 2024 JA KUVAT STLL

Nuorten suomalaisluistelijoiden ennätystehtailu junioreiden MM-kisoissa Taiwanissa jatkuu. Matias Lindfors luisteli lyhytohjelmassa ennätyksensä 66,06 ja jatkaa juniorimiesten vapaaohjelmaan sijalta 14.

Suomen MM-joukkue sai Taipei Arenalla keskiviikkona lentävän lähdön kisapäiviin, kun 15-vuotias Iida Karhunen kiri lyhytohjelmassa ennätystuloksellaan neljänneksi ja kilpailee perjantaina vapaaohjelman kuumassa ryhmässä. Iida Karhusen kanssa paljon kansainvälisiä kilpailuja kiertänyt 16-vuotias Matias Lindfors näytti samalla jäällä torstaina, että häneltäkin löytyy ennätyskuntoa.

Matias Lindfors valmentajansa Virpi Horttanan kanssa taitoluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa 2024.
Matias Lindfors ja valmentaja Virpi Horttana

”Aika paljon jännitystä löytyi tietysti mutta oli myös itseluottamusta ja halua näyttää, mihin pystyn.”

Lindfors hyppäsi ohjelman alkuun varman kevyesti niin kolmoisflipin ja kolmoistulpin yhdistelmän kuin kolmoislutzin. Myös piruetit pyörivät taidolla. Vaikka kaksoisaxelissa ja askelsarjassa oli pieniä kauneusvirheitä, helsinkiläislukiolainen keräsi pisteet 66,06, mitkä ovat lähes kahdeksan pistettä hänen aiempaan ennätystään korkeammat.

– Aika paljon jännitystä löytyi tietysti mutta oli myös itseluottamusta ja halua näyttää, mihin pystyn, Matias summasi uransa ensimmäisen kosketuksen junioreiden MM-jäähän.

Matias kertoi harjoitelleensa paljon sitä, että pyrkii harjoituksissaan pitämään tiukasti yllä kilpailusuorituksen tason. Näin kilpailutilanteeseen ei lataudu liikaa paineita. Tämä rutiini auttoi MM-kisajäällä.

– Melkein kaikki tuli ihan vain lihasmuistista.

Juniorimiesten lyhytohjelman voitti Etelä-Korean 15-vuotias Minkyu Seo pistein 80,58. Toisena on Ranskan Francois Pitot 78,79 pisteellä ja kolmantena Slovakian Adam Hagara pistein 78,02. Vapaaohjelmat luistellaan lauantaina.

Iida Karhusen ja Matias Lindforsin lisäksi Suomella on junioreiden MM-kilpailuissa jäätanssipari Hilda Taylor ja Nolen Hickey. Jäätanssijat aloittavat urakkansa perjantaina 1. maaliskuuta.

Taitoluistelun junioreiden MM-kilpailujen tulokset ja aikataulu.

Lue myös
Tapahtumat

"Vapaaohjelma meni alussa hyvin, mutta sitten iski väsymys"

Matias Lindfors luisteli junioreiden MM-kilpailuissa sijalle 22

2 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

Vapaaohjelman ennätyspisteet kirjattiin uudelle kymmenluvulle

Iida Karhunen neljäs junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa

1 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

"Nyt tuntuu tosi hyvältä ja helpottuneelta"

Iida Karhunen neljäntenä junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa

28 helmikuun, 2024