Tapahtumat

Ice Skating Tour starttasi – luistelu on kansalaistaito

13 marraskuun, 2018

Suomen suurin liikuntakiertue Ice Skating Tour starttasi tänään Loviisassa. Suomen luisteluliiton vetämä kiertue järjestetään yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton, kaupunkien ja kuntien kanssa. Luisteluliitto on organisoinut Ice Skating Tour -tapahtumaketjua jo parikymmentä vuotta. Viime vuonna kiertue juhli tasavuosia teemalla ”20 years of hard skate”.

Kiertue on kaikkea muuta kuin pikkurypistys, sillä se vierailee tänäkin vuonna lähes 70 paikkakunnalla. Konseptissa on kokonainen luistelupäivä: päivänvalossa vedetään koululaisluisteluita ja iltaisin nautitaan luistelusta koko perheen voimin.

”Luistelu on meille suomalaisille kansalaistaito.”

Ice Skating Tour pyrkii mahdollisimman paljon hyödyntämään ulkojäitä. Tapahtumapäällikkö Lauri Paalasmaa ei säästä sanoja puhuessaan ulkojään merkityksestä.

– Luistelu on meille suomalaisille kansalaistaito, jonka hankkimisessa ja ylläpitämisessä ulkojäät ovat olleet ja ovat yhä avainasemassa. Meillä on Suomessa paljon ulkojäitä ja niitä ylläpidetään hyvin. Jos me suomalaiset vielä muistamme käyttää ulkojäitä, niitä ylläpidetään tulevaisuudessakin. Ulkojäällä luistelu on meille suomalaisille kansallisen kulttuurin säilyttämistä, Paalasmaa painottaa.

Näkyvyyttä taitoluistelulle

Taitoluisteluliitto on ollut Ice Skating Tourissa kiinteästi mukana nyt pari vuotta, ja kokemukset ovat ylittäneet kaikki odotukset. Suomalaiset taitoluisteluseurat ovat tarttuneet halukkaasti mahdollisuuteen olla mukana oman paikkakuntansa tapahtumajärjestelyissä. Tärkeä merkitys on myös Taitoluisteluliiton ja Luisteluliiton ennakkoluulottomalla yhteistyöllä. Jää on molemmissa lajeissa elementtinä sama, lajivalinnan voi tehdä myöhemmin.

Luistele mun kaa! -jääseikkailu rohkaisee yhteiselle tutustumismatkalle luistelun alkeisiin.

Samalla kiertue on mahdollistanut uudenlaisten tuotekonseptien kehittelyn ja testauksen. Yksi kaikkein menestyneimmistä paketeista on Luistele mun kaa! -jääseikkailu. Se on kehitetty rohkaisemaan niin lapsia kuin heidän vanhempiaan yhteiselle tutustumismatkalle luistelun alkeisiin.

Ice Skating Tourista ja sen tapahtumapaikkakunnista löydät lisää tietoa nettisivuilta www.luisteluliitto.fi/ice-skating-tour ja seuraamalla tapahtumaa Facebookissa.


TEKSTI Kaisa Viitanen KUVA Sari Niskanen