Henkilöt

Yksinluistelun tulevaisuuden lupaus Olivia Lisko

“En ole ennen esiintynyt näin isolle yleisölle”

13 huhtikuun, 2019 Jonna Manninen Katariina Kivimäki ja Antti Lehto

Noviisien tuore SM-hopeamitalisti ja PM-pronssimitalisti, Tapparan Taitoluistelijoita edustava Olivia Lisko esiintyi muodostelmaluistelun MM-kilpailujen avajaisissa yhdessä seitsemän muun nuoren luistelijalupauksen sekä sirkustaiteilija Heidi Latvan kanssa. Esiintymiskutsun olivat saaneet kauden piste-rankingin perusteella valitut luistelijat.

Muiden tapparalaisten kanssa ohjelmaa oli harjoiteltu useampaan otteeseen, mutta koko porukalla esitys vedettiin läpi ennen h-hetkeä vain pariin kertaa.

Olivia Lisko Kuva Antti Lehto
Virpi Horttanan valmennukseen siirtyvä Olivia Lisko kertoi nauttineensa esiintymisestä suurelle yleisölle muodostelmaluistelun MM-kilpailujen avajaisissa.

– En ole ennen esiintynyt näin isolle yleisölle. Väenpaljous jännitti alkuun, mutta jäällä olo vapautui ja pystyin eläytymään luisteluun hyvin. Oli tosi kivaa esiintyä täällä, Olivia sanoo.

– Tämä oli vähän erilainen kokemus, kun on tottunut esiintymään yksin. Oman seuran kevätnäytöksissä tietysti esiinnytään usein porukalla, mutta yleisöä on vähemmän.

Muodostelmaluistelu on tullut Olivialle tutuksi pikkusisko Auroran kautta, joka luistelee Tapparan minorijoukkue StarBladesissa. Lajin MM-kisoja Olivia ei ollut aiemmin ollut seuraamassa, ja odotukset kovatasoiselle kilpailulle olivat korkealla.

– Kiva nähdä, miltä muodostelmaluistelu näyttää ihan lajin huipulla. SM-kisoja olen ollut katsomassa aiemmin. Kannustan tietysti Suomea, mutta erityisesti pidän peukkuja Marigold IceUnitylle, Olivia jatkaa.

”Onhan niitä treenejä aika paljon, mutta koulun ehtii hyvin hoitamaan.”

Kauden vaihde tietää nuorelle luistelijalupaukselle muutoksen tuulia, sillä Olivian perhe muuttaa isän työn perässä Tampereelta pääkaupunkiseudulle. Muuton myötä Olivia vaihtaa seuraa Espoon Jäätaitureihin, ja uutena valmentajana aloittaa Virpi Horttana. Uusi yläastekin, Pohjois-Haagan yhteiskoulu, on valittu urheiluharrastuksen tukemista silmällä pitäen. Kuluneella kaudella harjoituksia on kertynyt viikossa jopa yhdeksän, joista kolme treeniä on ollut aamuisin ennen koulun alkua.

– Onhan niitä treenejä aika paljon, mutta koulun ehtii hyvin hoitamaan. Meillä on nyt perusluistelukausi meneillään ja varmaan pian aloitellaan uutta ohjelmaakin. Odotan uutta kautta innolla, Olivia vakuuttaa.