Luistelijan ääni

Päivä Suomen mestarin matkassa

25 maaliskuun, 2018

 

Torstaiaamuni alkaa tuttuun tapaan. Herään 6.50 ja käytän ensimmäiset 10 minuuttia heräilyyn ja puhelimen läpikäymiseen. Sen jälkeen hoidan aamutoimet; puen treenivaatteet päälle, laitan hiukset kiinni ja menen aamupalalle. Tänään syön aamupalaksi leivän ja jogurttia.

Aamuisin aikaa ei onneksi kulu tavaroiden pakkaamiseen, sillä laitan koulujutut aina valmiiksi jo illalla. Aamupalan jälkeen haen koululaukun ja treenikassin huoneestani ja vedän nopeasti takin päälle, sillä Ilona odottaakin jo pihassa. Heitän laukut takaluukkuun ja hyppään kyytiin. Kello on nyt noin puoli kahdeksan. Haemme kyytiin vielä Roosan, jonka jälkeen ajamme Varissuon jäähallille.

Ajettava matka on lyhyt ja olemme hallilla vähän ennen kahdeksaa. Koppi löytyy nopeasti pelkästään ääntä seuraamalla. Noviisit ovat jo paikalla laittamassa luistimia ja mekin ryhdymme saman tien toimeen. Aamutreeneissä käy meidän kolmen Kerttulin urheilulukiota käyvän junnun lisäksi Piispanlähteen yläasteen liikuntalinjaa käyvät noviisit.

Treenaamme torstain aamujäillä erilaisia askeleita, hyppyjä, twisseleitä sekä piruetteja. Toisin sanoen keskitymme yksilötaitoihin. Tänään aloitamme jään silmukoilla ja siirrymme sitten twisseleiden kautta liukuihin. Tunnin jää menee nopeasti ja treenistä jää hyvä fiilis!

Treenin jälkeen kiiruhdan Roosan kanssa bussiin, jotta ehdimme klo 9.45 alkavalle kemian tunnille. Tämän jälkeen minulla on vielä englantia ja äidinkieltä, ja sitten pääsen lähtemään kotiin. Bussilla kotiin kulkeminen kestää noin puoli tuntia ja olen kotona vasta kolmen jälkeen. 

Ensimmäinen asia, jonka teen heti kotiin päästyäni, on vaatteiden vaihtaminen johonkin rennompaan. Sitten menen tekemään itselleni pienen välipalan samalla kun laitan Gossip Girlin pyörimään iPadista. Välipalan jälkeen teen seuraavan päivän läksyjä, joita ei onneksi tänään ole paljon. Ehdin levätä vielä hetken ennen kuin käyn syömässä lämpimän ruuan ja alan valmistautua päivän toiseen treeniin.

Kello on varttia vaille viisi ja olen taas Ilonan kyydissä matkalla treeneihin. Auto on täynnä naurua ja puhetta, kun team Kuusisto (Ilona, Matilda, Elsa, Iita ja minä) matkaa kohti Kaarinan jäähallia. Aloitamme treenit perinteisesti tunnin oheisilla, jossa käymme tänään läpi muutamia pieniä tarkistuksia molemmista ohjelmista. Oheisten jälkeen siirrymme koppiin ja valmistaudumme kahden tunnin mittaiselle jäälle.

Jäällä koko ensimmäinen tunti kuluu pivottavan blokin parissa. Tarkistamme rivien suuntia ja askelten puhtautta. Blokin tekeminen alkaa jossain vaiheessa tuntua turhauttavalta, mutta kun muistuttaa itselleen, että jokaisella pienelläkin asialla on iso merkitys MM-kisoja kohti treenatessa, jaksaa taas antaa kaikkensa.

Jäädytyksen jälkeen teemme kokonaisen lyhytohjelman ja käymme sen jälkeen vapaaohjelman pätkiä läpi. Raskaan treenin jälkeen tuntuu kuitenkin hyvältä huomata, että olemme menneet taas askeleen eteenpäin teknisellä tasolla. 

Olen kotona vasta puoli yhdeksän aikaan. Käyn suihkussa ja teen sen jälkeen itselleni iltapalaksi munakkaan. Ennen nukkumaanmenoa pakkaan seuraavan päivän koulujutut taas valmiiksi ja katson jakson Gossip Girliä. Tämän jälkeen teen loput iltatoimeni, laitan seuraavan aamun herätyksen valmiiksi ja menen nukkumaan.

[divider] Luistelijan ääni [/divider]
Luistelijan ääni-vieraskynäpalstalla luistelijat kertovat arjestaan harjoittelun, kilpailujen, opiskelujen ja muun elämän pyörityksessä.

Kirjoittaja Anni Moisio voitti keväällä 2018 Suomen mestaruuden SM-juniorijoukkue Dream Edgesin riveissä. MM-kilpailuissa joukkue sijoittui seitsemänneksi.