Tapahtumat

Taitoluistelun ensimmäinen SM-valintakilpailu:

Voittoon Oona Ounasvuori ja Roman Galay

29 syyskuun, 2019 STLL Kaisa Viitanen

Taitoluistelun ensimmäiset SM-valintakilpailut luisteltiin viikonvaihteessa Vantaalla. Viikonlopun isoin yllätys koettiin seniorinaisten sarjassa, kun Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Oona Ounasvuori luisteli upean vapaaohjelman ja nousi lyhytohjelman jälkeiseltä neljänneltä sijalta kilpailun voittoon. Ounasvuori pesi kansainvälisesti kokeneemmat kilpasiskonsa ennätyspistein 141,89. Toiseksi sijoittui Linnea Ceder ja kolmanneksi Vera Stolt.

Oona Ounasvuoren voiton varmisti upea vapaaohjelmasuoritus. Voitto oli 20-vuotiaalle jättiyllätys.

– Olen juuri sairastanut flunssan, ja halusin vain tulla näyttämään uuden vapaaohjelmani, kertoi seuraavaksi Minskiin kansainväliseen kilpailuun tähtäävä helsinkiläinen.

Lyhytohjelmaennätyksensä 53,26 lauantaina luistelleen ja kilpailua johtaneen Linnea Cederin yhteispisteet olivat 139,37. Vera Stolt kokosi 139,09 pistettä. Molemmille naisille tuli virheitä vapaaohjelmassa.

Ensimmäisen SM-valintakilpailun kolme parasta: PTL:n Vera Stolt (vas.), EVT:n Oona Ounasvuori ja EsJt:n Linnea Ceder. Taitoluistelun SM-kilpailut käydään Trio Areenalla Vantaalla 14.–15.12.

Galaylle odotettu voitto

Miesten kilpailussa nähtiin vain kolme osanottajaa. Seuraavaksi Finlandia Trophyssa kilpaileva Roman Galay otti Tikkurilassa odotetusti voiton, vaikka molempiin ohjelmiin sisältyikin teknisiä virheitä. Yhteispispisteet olivat 159,91.

– Ei hyvä suoritus, jäin yli 40 pistettä parin viikon takaisesta Lombardia Trophyn tuloksesta. Mutta tarkoitus olikin ennen muuta kokeilla neloistulppia kilpailutilanteessa, Galay totesi.

Toinen Suomen miesedustaja Finlandia Trophyssa, Valtter Virtanen, ei kilpaillut viikonloppuna.

Junioreissa tiukkaa taistoa

Juniorityttöjen kärjessä käytiin tasainen taistelu kahden juniorisarjan debytantin kesken. Tällä kaudella jo Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueeseen valittu 13-vuotias Olivia Lisko voitti pistein 121,71 ja toiseksi tuli nuorten maajoukkueeseen kuuluva 12-vuotias Janna Jyrkinen pistein 120,61. Kolmanneksi sijoittui ensimmäistä kertaa SM-junioreissa luisteleva 14-vuotias Nella Pelkonen, joka keräsi yhteispisteet 116,65.

Myös junioripojissa saatiin todella nuori voittaja. Vasta 12-vuotias Matias Lindfors otti ylivoimaisen voiton pistein 134,58.

Jäätanssijoista SM-valinnan jäällä olivat SM-juniorit ja -noviisit. Junioreiden kilpailun voittivat Margareta Poutiainen ja Mirko Niskanen yhteispistein 98,12. Noviisien kärkipaikan vei pari Emma AaltoLasse Lillvis pistein 74,11.

Suomalaiset seniorisarjan jäätanssijat eivät osallistu viikonlopun valintakilpailuun.

Ensimmäisen SM-valintakilpailut tulokset.