Tapahtumat

Vain kymmenyksistä kiinni

Vera Stolt jäi niukasti junioreiden MM-finaalista

6 maaliskuun, 2020 STLL Antti Lehto ja STLL

Porvoon Taitoluistelijoita edustava Vera Stolt venyi hyvään suoritukseen taitoluistelun junioreiden MM-lyhytohjelmassa Tallinnassa. Kuitenkin ainoastaan 0,32 pistettä erotti 17-vuotiaan ensikertalaisen finaalista, johon selvisi 24 parasta luistelijaa. Stoltin pisteet 50,11 riittivät peräti 47 luistelijan joukossa sijalle 25.

Finaalipaikka oli suomalaisen tavoitteena, joten jääminen niukasti ulkopuolelle kirpaisi.

Vera Stolt Kuva Antti Lehto
Vera Stolt voi olla ylpeä suorituksestaan ensimmäisissä junioreiden MM-kilpailuissaan.

Stoltilla oli hallussaan kuitenkin teknisesti vaikea repertuaari. Hän avasi ohjelmansa vahvasti arvokkaalla kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmällä. Ohjelman teknistä pistesaldoa kasvattivat myös onnistunut kaksoisaxel ja kaksi nelostason piruettia. Pienet yksityiskohdat, kuten kolmoisritin alastulon ylikiertymä ja taivutuspiruetin jääminen vaikeustasolle kaksi, nipistivät hieman kokonaispistepottia.

”Tänään otin ihan rennosti ja rauhallisesti ja huomasin että vähempikin yrittäminen riittää.”

– Minulla oli oikein hyvä fiilis luistella. Olen tyytyväinen ohjelmaan ja varsinkin yhdistelmään. Eniten harmittaa kuitenkin ritin alastulo, jossa en ollut tarpeeksi nopea sekä taivutuspiruetti, johon lähdin liian hitaasta vauhdista, Stolt analysoi.

Suomalainen voi olla ylpeä suorituksestaan äärimmäisen kovatasoisessa kilpailussa, jonka kärjessä on Venäjän Kamila Valieva 74,92. Teknisesti taitava Stolt on kehittynyt lyhyessä ajassa myös esiintyjänä ja on yksi lupaavista suomalaisista maajoukkueluistelijoista. Heti suorituksen jälkeen nuori suomalainen oivalsi tärkeän opin.

– Olen aiemmin yrittänyt kilpailutilanteessa liikaa. Tänään otin ihan rennosti ja rauhallisesti ja huomasin että vähempikin yrittäminen riittää, Stolt pohti.

Suomalaisittain junioreiden MM-kilpailut päättyivät tähän, mutta jatkuvat finaalien osalta lauantai-iltaan saakka.

Junioreiden MM-kilpailujen aikataulu ja tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Kevään abiturientti debytoi arvokilpailuissa

Lauri Lankila jäi parhaastaan junioreiden MM-jäällä

4 maaliskuun, 2020

Henkilöt

Suomalaiskaksikko kovassa seurassa

Lauri Lankila ja Vera Stolt ensi kertaa junioreiden MM-jäällä

2 maaliskuun, 2020