Tapahtumat

Kanadalaiset tarjosivat tiukan vastuksen Challenger-sarjan kilpailussa Italiassa

Team Unique Spring Cupissa toinen kauden parhailla pisteillään

19 helmikuun, 2023 STLL Ville Vairinen

Muodostelmaluistelun Challenger-kilpailuihin kuuluva Spring Cup oli seniorisarjassa Kanadan ja Suomen välinen ottelu. Suomen Team Unique nousi lyhytohjelman neljänneltä sijalta vapaaohjelman voittoon ja kokonaiskilpailun hopealle. Joukkue luisteli kauden parhaat kokonaispisteensä 230,84.

Koko kilpailun voiton vei hallitseva maailmanmestari Kanadan Les Suprêmes pistein 231,81. Joukkue johti kilpailua lyhytohjelmien jälkeen, mutta jäi toiseksi vapaaohjelmissa. Kolmanneksi sijoittui saman maan Nexxice tuloksella 228,41 pistettä. Joukkue oli toisena lyhytohjelmissa ja vapaaohjelmallaan kolmas.

Helsingfors Skridsskoklubbia edustava Team Unique onnistui vapaaohjelmassaan Olemisen sietämätön keveys. Joukkue lähti vetoonsa takamatkalta, vaikka piste-erot kärkijoukkueiden välillä olivat pieniä lyhytohjelmien jälkeen.

Valmentaja Mirjami Penttinen oli todella tyytyväinen joukkueensa luisteluun.

– Joukkue eli ja teki rohkeasti ohjelmansa. Luistelijat tekivät yhdessä ja nauttivat menostaan jäällä. Olen myös tyytyväinen lyhytohjelmaankin, vaikka siihen mahtui virheitä. Kun joukkue pystyy tekemään lyhytohjelman puhtaasti ilman turhia vähennyksiä, se pystyy tekemään siitä kovat pisteet. Nyt voimme hyvillä mielin mennä SM-kilpailuihin.

Team Uniquen lyhytohjelmaan osui yksi kaatuminen twisseleissä. Joukkue menetti kaatumisvähennyksen lisäksi 1,5 pistettä liukusarjasta, mutta saavutti silti tuloksen 70,19.

Kaarin Dream Edges saavutti jo lyhytohjelmasta kauden parhaat pisteensä 72,76, joilla se oli kolmantena. Joukkue luisteli vahvasti myös Seilin saaresta kertovan vapaaohjelmansa, sai siitä 149 pistettä ja kilpailusta kokonaistuloksen 222,21, joka on joukkueelle kauden ennätys. Kovassa kilpailussa joukkue sijoittui tuloksellaan neljänneksi.

Dream Edges / Spring Cup Italia 2023
Dream Edges

Kauden viimeiseen Challenger-sarjan kilpailuun osallistui 16 seniorijoukkuetta.

Spring Cupin tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Marigold IceUnity kovatasoisen kilpailun toinen

Helsinki Rockettes Leon Lurje Trophyn yli­voimaiseen voittoon

28 tammikuun, 2023

Tapahtumat

Suomalaisilla ja pohjois­amerikkalaisilla tiukka Challenger-sarjan kilpailu Itävallassa

Dream Edges nousi kolmanneksi vapaa­ohjelman jälkeen

22 tammikuun, 2023

Tapahtumat

Muodostelma­luistelun Challenger-sarja käyntiin Sveitsissä

Helsinki Rockettes luisteli voittoon Neuchâtel Trophyssa

16 tammikuun, 2023