Tapahtumat

Suomalaisilla ja pohjois­amerikkalaisilla tiukka Challenger-sarjan kilpailu Itävallassa

Dream Edges nousi kolmanneksi vapaa­ohjelman jälkeen

22 tammikuun, 2023 STLL Santtu Jaakkola

Suomen ja Pohjois-Amerikan muodostelmajoukkueet kävivät tiukan kilpailun palkintosijoista viikonvaihteessa Mozart Cupin Challenger-sarjoissa sekä senioreiden Elite 12 -sarjassa. Challenger-voiton otti senioreissa Kanadan Nexxice, Yhdysvaltain Haydenettes oli toinen ja Suomen Dream Edges kolmas.

Jo lyhytohjelmapäivänä kilpailu sarjojen kärjessä oli kovaa. Johtoon luisteli Kanadan Nexxice 72,83 pisteellä. Toisena oli Yhdysvaltain Haydenettes pistein 71,67 ja kolmantena Team Unique pistein 71,37. Dream Edges jäi neljänneksi vain 0,29 pisteen päähän kotimaisista kilpasiskoistaan.

Vastikään Kanadan mestaruuden luistellut Nexxice säilytti johtoasemansa myös vapaaohjelmissa ja voitti kilpailun kokonaistuloksella 222,13 pistettä. Haydenettes piti toisen sijansa yhteispistein 217,81.

”Erityisesti on hyvä nähdä, miten joukkue on saanut lisää itsevarmuutta ja -luottamusta.”

Suomalaisten sijoitukset sen sijaan vaihtuivat vapaaohjelman jälkeen lopputuloksissa. Dream Edges nousi kokonaiskilpailussa kolmanneksi onnistuneen Seilin saari -vapaaohjelman turvin ja ansaitsi kauden parhaat yhteispisteensä 217.

– Tunnelmat ovat loistavat niin lyhyt- kuin vapaaohjelmastakin. Erityisesti on hyvä nähdä, miten joukkue on saanut lisää itsevarmuutta ja -luottamusta. Luistelijat pystyvät ottamaan kisahallin haltuun aikuisemmalla ja kypsemmällä tavalla, mistä voi olla erityisen ylpeä ja mikä näkyi syventyneenä tulkintana kummassakin ohjelmassa, valmentaja Siiri Eskelinen luonnehti.

Valmentaja on onnellinen, että joukkue sai Challenger-mitalin myös tänä vuonna. Hän kertoi joukkueen ottaneen ilon irti onnistumisesta lennättämällä valmentajan suihkuun.  

Korkeimmalle palkintokorokkeelle nousi Mozart Cupin senioreiden kilpailussa Kanadan Nexxice. Toiseksi sijoittui Yhdysvaltoja edustava Haydenettes ja kolmanneksi Suomen Dream Edges.
Korkeimmalle palkintokorokkeelle Mozart Cupin senioreiden kilpailussa nousi Kanadan Nexxice. Toiseksi sijoittui Yhdysvaltoja edustava Haydenettes ja kolmanneksi Suomen Dream Edges.

Team Uniquen vapaaohjelma Olemisen sietämätön keveys kulki totutun kevyesti ja tarkasti. Yksi pariliike elementtien ulkopuolella kuitenkin epäonnistui, josta seurasi kahden pisteen vähennys. Kokonaispisteet 214,96 jättivät joukkueen neljänneksi.

Challenger-kilpailuun osallistui 16 seniorijoukkuetta.

Junioreissa USA–Suomi-ottelu

Suomen ja Yhdysvaltain joukkueet kävivät tiukan taistelun kärkisijoista Challenger-sarjan junioreiden kilpailussa. Ero kärkijoukkueiden tulosten välillä oli molempina kilpailupäivinä hiuksenhieno.

Koko kilpailun voiton vei Yhdysvaltoja edustava Skyliners, joka lyhytohjelmalla saavutettujen pisteiden turvin keräsi kokonaispisteet 186,11. Musketeers sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi pistein 183,67. Joukkue kokosi vapaaohjelmien parhaat komponenttipisteet, mutta jäi muille kärkijoukkueille teknisissä pisteissä. Suoritukseen osui kaatuminen siirtymässä.

Musketeers sijoittui Mozart Cupissa toiseksi vuonna 2023.
Musketeers

Suomen toinen joukkue Team Mystique luisteli vahvasti ja puhtaasti vapaaohjelmansa Ghost of me, jolla se sijoittui lauantaina toiseksi. Yhteispisteet 183,30 jättivät joukkueen kuitenkin kokonaistuloksissa niukasti Musketeersin taakse kolmanneksi.

Juniorisarjassa kilpaili 13 joukkuetta.

Lumineers Elite 12 -sarjan voittoon

Suomen Lumineers vei voiton uudessa senioreiden Elite 12 -sarjassa kokonaispistein 187,89. Joukkueen vapaaohjelma Movement keräsi korkeimman pistesaldon sekä teknisistä että esittämispisteistä. Vapaaohjelman pisteet 127,44 nostivat Lumineersin ohi Yhdysvaltojen Hayden Selectin, joka johti kilpailua niukasti vielä lyhytohjelmien jälkeen.

– Oli mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa kilpailemaan kunnolla muiden Elite 12 -sarjan joukkueiden kanssa. Meillä oli ehjä valmistautuminen tähän kilpailuun, ja molempina päivinä pystyimme vahvoihin suorituksiin. Olemme todella tyytyväisiä tähän viikonloppuun. Parin viikon kuluttua pääsemme kisaamaan uudelleen French Cupissa, Lumineersin valmentaja Liisa Lakela totesi.

Lumineers voitti senioreiden Elite 12 -sarjan Mozart Cupissa Itävallassa.
Suomea edustava Lumineers voitti senioreiden Elite 12 -sarjan Mozart Cupissa Itävallassa. Yhdysvaltoja edustavat Hayden Select (vas.) ja Crystalettes ottivat seuraavat sijat.

Hayden Select sijoittui toiseksi kokonaistuloksella 185,23 pistettä ja USA:n toinen joukkue Crystalettes kolmanneksi kokonaispistein 173,10.

Mukana kilpailussa olivat nämä kolme joukkuetta.

Team Dynamiquelle noviisien voitto

Team Dynamique toi teknisellä osaamisellaan ja luistelutaidoillaan noviisien voiton Suomeen, vaikka ohjelmaan osui muutama kaatuminen. Joukkue keräsi pisteet 68,69. Toiseksi sijoittui Tšekkiä edustava Kometa 68,17 pisteellä ja kolmanneksi Sveitsin Cool Dreams Novice pistein 60,77. Suomen toinen joukkue Team Soleil luisteli viidenneksi tuloksella 52,79 pistettä. Kilpailuun osallistui kuusi joukkuetta.

Team Dynamique luisteli Mozart Cupissa noviisien voittoon.
Suomen Team Dynamique luisteli Mozart Cupissa noviisien sarjan voittoon. Toiseksi sijoittui Tšekkiä edustava Kometa ja kolmanneksi Sveitsin Cool Dreams Novice.

Challenger-sarjaan kuuluvan Mozart Cupin tulokset.

ISU Elite 12 -sarjan tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Kanadalaiset tarjosivat tiukan vastuksen Challenger-sarjan kilpailussa Italiassa

Team Unique Spring Cupissa toinen kauden parhailla pisteillään

19 helmikuun, 2023

Tapahtumat

Marigold IceUnity kovatasoisen kilpailun toinen

Helsinki Rockettes Leon Lurje Trophyn yli­voimaiseen voittoon

28 tammikuun, 2023

Tapahtumat

Muodostelma­luistelun Challenger-sarja käyntiin Sveitsissä

Helsinki Rockettes luisteli voittoon Neuchâtel Trophyssa

16 tammikuun, 2023