Tapahtumat

Tallink Hotels Cup

Suomen junioreille mitaleja Tallinnasta

17 helmikuun, 2023 ja kuvat STLL

Suomalaiset yksinluistelijat kilpailivat tällä viikolla Tallink Hotels Cup -kilpailussa Virossa. Suomella oli vahva edustus niin juniori- kuin seniorisarjoissakin.

Valtter Virtanen viides ja Olivia Lisko neljäs

Valtter Virtanen näyttää vakiinnuttaneen tuloksensa 200 pisteen paremmalle puolelle. Vaikka molempiin ohjelmiin Tallinnassa sisältyi pikkuvirheitä, Virtanen keräsi luistelustaan 203,19. Hän oli kovakärkisessä kilpailussa viides.

Virtaselta jäi vapaaohjelmassa teknisten pisteiden raja MM-kisoja varten niukasti uupumaan. 35-vuotiaan Suomen taitoluistelumaajoukkueen konkarin on kuitenkin tarkoitus kilpailla jo viikon päästä Hollannissa.

Tallink Hotels Cupin kilpailun voitti isäntämaan Arlet Levandi, 225,79.

Suomen muut edustajat miesten kilpailussa olivat Makar Suntsev ja Arttu Juusola. Suntsev oli yhdeksäs, 177,71,  ja erityisesti vapaaohjelmassa vaikeuksissa ollut Juusola sijalla 13, 177,71.

Naisten kilpailussa Olivia Lisko teki, tasaista työtä molemmissa ohjelmissaan ja sijoittui neljänneksi pistein 160,14.

– Pisteet eivät ole ihan kauden parhaimpani, mutta olen ihan tyytyväinen suorituksiini. Vapaaohjelmassa minulla oli hieman rankkaa, mutta vedin siinäkin kaikki hyppyni kiinni, taitoluisteluliiton maajoukkueeseen kuuluva Lisko totesi.

Oona Ounasvuori luisteli Tallinnassa kauden parhaan lyhytohjelmansa, mutta vapaaohjelmaan tuli kaatuminen ja useita helpotuksia hypyissä.

– Vapaa näytti paremmin tämänhetkisen kuntoni. Olin viikon flunssassa, ja mietin jo, lähdenkö Tallinnaan ollenkaan, kertoi viidenneksi pistein 158,72 sijoittunut Ounasvuori.

Kolmas suomalaisedustaja Fanny Lindfors oli 13. sijalla, 108.27.

Voiton vei erinomaista kautta luisteleva Viron Nina Petrokina, 203,52.

Suomen junioriluistelijat kahmivat neljä mitalia

Juniorisarjoissa Suomi pääsi juhlimaan peräti neljää mitalia. Juniorimiehissä Matias Lindfors luisteli voittoon pistein 168,08, ja Matias Heinonen otti pronssia uudella ennätyksellään 150,56. Juniorinaisissa Lotta Artimo saavutti hopeaa, 144,10, ja Petra Lahti oli kolmas, 126,61.

Tallink Hotels Cupin tulokset