Tapahtumat

Suomalaisjoukkueet luistelivat vahvasti French Cupissa

3 helmikuun, 2019

Järjestyksessään 25. French Cup käytiin viikonvaihteessa Ranskassa Rouenissa. Muodostelmaluiselukilpailu tarjosi seniorisarjassa jännitysnäytelmän, sillä viisi kärkijoukkuetta olivat ennen vapaaohjelmia 2.5 pisteen sisällä tuloksissaan. Voiton kokonaiskilpailussa vei Venäjän Team Paradise pistein 230,53. Marigold IceUnity päätyi toiseksi 229,56 pisteellä, mutta se voitti vapaa-ohjelman 0,27 pisteen erolla venäläisiin.

Team Paradisen vapaaohjelma on tällä kaudella kuin leikkaus uudenvuoden Strauss-konsertista. Nyt vain Wienin linnojen parketit ovat vaihtuneet jäähän ja balettitossut luistimiin. Ohjelma sujui Rouenissakin kevyesti kuin tanssi. Joukkueen kyvyistä kertovat luistelutaidoista saavutetut illan korkeimmat esittämispisteet 9,25. Vapaaohjelmastaan joukkue sai pisteet 145,54.

Anu Oksanen: ”En muista, että olisi milloinkaan ollut näin kovaa ja tasaista kansainvälistä kilpailua.”

Vapaaohjelman voittanut HL:n Marigold IceUnity luisteli sotilaallisen tarkasti ohjelmansa Transformers ja sai illan korkeimmat esittämispisteet 9,55 koreografiasta ja 9,50 esityksestään. Myös teknisissä laatupisteissä nähtiin nyt viitosia. Vapaaohjelman tulos kohosi 145,81 pisteeseen. Kokonaispisteillään 229,56 joukkue nousi neljänneltä sijalta toiseksi ja vei Suomen season´s best -tuloksen nimiinsä.

Marigold IceUnity iloitsi French Cupin hopeasta ja kauden parhaista pisteistään.

Marigold IceUnity iloitsi French Cupin hopeasta ja kauden parhaista pisteistään.

Valmentaja Anu Oksanen luonnehti joukkueensa vedon olleen todella kova.

– En muista, että olisi milloinkaan ollut näin kovaa ja tasaista kansainvälistä kilpailua. Oli hienoa, että joukkue ylsi kauden parhaaseen suoritukseen tässä tilanteessa. 

Lyhytohjelmien jälkeen toisena ollut HTK:n Helsinki Rockettes keinui jälleen onnistuneesti radioaalloilla surffailusta kertovassa ohjelmassaan. Joukkue sai vapaaohjelmasta pisteet 142,37, joihin sisältyi yhdeksällä alkavia esittämispisteitä ja korkeimmalle tasolle yltäneitä teknisiä laatupisteitä. Joukkue saavutti kolmannen sijan kauden korkeimmilla yhteispisteillään 227,11.

Helsinki Rockettes suuntaa katseensa jo maaliskuun alkuun ja Turussa käytäviin SM-kilpailuihin.

Helsinki Rockettes suuntaa katseensa jo maaliskuun alkuun ja Turussa käytäviin SM-kilpailuihin.

HSK:n Team Unique vei unettomuutta kuvaavaa vapaaohjelmaansa alusta lähtien vahvasti, mutta törmäys läpimenossa, joka johti kaatumiseen, pudotti joukkueen vapaan tuloksen 141,74 pisteeseen. Suoritus palkittiin kuitenkin pääosin yli 9-numeroisin esittämispistein. Team Uniquen kokonaispisteet 226,27 veivät sen neljänneksi. Kokonaispisteet ovat joukkueen parhaat tällä kaudella.

ESS:n Lumineers luisteli lähes puhtaasti eteerisen vapaaohjelmansa Air, mutta luovan noston alastulossa sattui kaatuminen, mikä pudotti elementin tasoa ja laatupisteitä. Joukkue sai kuitenkin suorituksestaan kautensa kärkituloksen 121,08 ja myös parhaat kokonaispisteet 196,26

Seuraavaksi SM-kilpailuissa

French Cup oli viimeinen kilpailu, jossa Suomen seniorijoukkueet kohtasivat ennen SM-kilpailuja Turussa. Maaliskuun 2.–3. päivänä ratkeaa lopullisesti Fin1-paikka huhtikuisiin MM-kotikilpailuihin Helsingissä, sillä se kuuluu Suomen mestarille. Toisen paikan saa kauden Season´s Best -tuloksen 10.3. mennessä luistelleelle joukkueelle, joka ei ole Suomen mestari.

Menestystä myös SM-junioreille

Lyhytohjelmien jälkeen juniorisarjaa johtanut Kaaren Dream Edges joutui vapaaohjelmakilpailussa päästämään ohitseen klassiseen musiikkiin ja liikekieleen luottavat Venäjän Junostin ja USA:n Skylinersin. Junost vei vapaaohjelman 117,67 ja Skyliners kakkospaikan 113,35 pisteellä. Uudenlaiseen ilmaisuun panostava Dream Edges sai robottiohjelmastaan 108,05 pistettä.

Dream Edges lähtee tavoittelemaan MM-kilpailupaikkaa ensi viikonloppuna Lahteen, missä SM-juniorit ratkovat Suomen MM-edustajat.

Dream Edges lähtee tavoittelemaan MM-kilpailupaikkaa ensi viikonloppuna Lahteen, missä SM-juniorit ratkovat Suomen MM-edustajat.

 Junost kirjasi kokonaisvoiton tuloksella 196,24 ja Skyliners toisen tilan pistein 187,35. Dream Edges oli kolmas kokonaispisteillä 186,80.  

EsJt:n Valley Bay Synchro säilytti neljännen sijansa sekä vapaaohjelmissa pistein 102,46 että kokonaistuloksissa pistein 165,20.  Oulun Stella Polaris nousi kuudenneksi ohittaen edellään olleen Kanadan Gold Ice Juniorsin. Vapaaohjelma toi oululaisille pisteet 96,02 ja kokonaispisteet 146,55.

Kuvat Sari Niskanen