Tapahtumat

Suomen juniorit ja noviisit kahmivat mitaleita

Oona Ounasvuori ja Valtter Virtanen kärjessä PM-kilpailuissa

29 tammikuun, 2022 STLL Jari Marttila ja STLL

Oona Ounasvuori ja Valtter Virtanen venyivät taitoluistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tanskassa parhaimpiinsa ja johtavat lyhytohjelmien jälkeen selvällä erolla seuraaviin.

Virtanen on osoittanut viime viikkoina nousevaa tuloskuntoa, ja Tanskan Hørsholmissa käyty miesten lyhytohjelma oli jälleen mallikelpoinen suoritus 34-vuotiaalta keskisuomalaiselta. Hän keräsi ohjelmansa elementeistä plussaa lukuun ottamatta hieman haparointia sisältäneestä kolmoislutzistaan. Pistesaldo 69,07 vei hänet johtoon ennen Puolan Kornel Witkowskia, 63,56.

– Luisteluni on nyt helppoa ja kivaa. EM-kisoista palautuminen vei aikansa, mutta tämän viikon treeniviikkoni on ollut tosi tiukka ja antava, mikä lupaa hyvää myös sunnuntain vapaaohjelmaani.

”EM-kilpailujen jälkeen vaihdoin lyhytohjelmassa hyppyjeni järjestystä, ja tämä näyttää toimivan aiempaa paremmin.”

Suomi on kärjessä myös PM-kilpailujen naisten kilpailuissa. Virtasen tapaan taitoluistelun maajoukkueeseen kuuluva Oona Ounasvuori teki lyhytohjelmassa kansainvälisten jäiden ennätyksensä 60,21 ja johtaa kilpailua ennen maannaistaan Linnea Cederiä, joka ansaitsi päivän lyhytohjelmastaan 56,91 pistettä.

– EM-kilpailujen jälkeen vaihdoin lyhytohjelmassa hyppyjeni järjestystä, ja tämä näyttää toimivan aiempaa paremmin, kertoi erityisesti komean lutzin taitajana tunnettu Oona Ounasvuori.

Juniorit ja noviisit kahmivat mitaleja

Junioritytöissä Suomi on tällä hetkellä Pohjoismaiden kärkeä. Suomi otti juniorityttöjen PM-kilpailussa ensimmäiset viisi sijaa kuin leikiten. Suomalaisista paras oli lappeenrantalainen Janna Jyrkinen pistein 150,79, hopeaa sai seurakaveri Iida Karhunen pistein 149,01 ja kolmanneksi sijoittui Espoossa valmentautuva Petra Lahti pistein 144,96. Muut voitokkaan suomalaisviisikon jäsenet olivat Pihla Bergman ja Rosa Reponen.

Janna Jyrkinen (kesk.), Iida Karhunen (vas.) ja Petra Lahti iloitsivat mitaleistaan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa.

Suomi avasi taitoluistelun PM-kilpailuissa mitalitilin jo perjantaina, kun ensi kertaa juniorisarjassa kilpaillut Matias Lindfors,14, voitti PM-pronssia pistein 161,38.

Yksinluistelun noviisitytöissä ja -pojissa Suomi otti kaksoisvoitot. Noviisityttöjen Pohjoismaiden mestariksi luisteli Lotta Artimo pistein 106,88 ja hopeaa sai Amanda Eskelin pistein 104,88. Noviisipojissa Pohjoismaiden mestaruuden voitti Matias Heinonen pistein 100,99 ja hopealle sijoittui Anton Erkama pistein 86,10.

Taitoluistelun PM-kilpailut päättyvät sunnuntaina klo 11.00 Suomen aikaa alkaen luisteltaviin naisten ja miesten vapaaohjelmiin.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen tulokset.