Tapahtumat

Mukaan SM-kisojen kulisseihin

15 helmikuun, 2018

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Helsingin jäähallissa järjestettävät muodostelmaluistelun SM-kisat lähestyvät vauhdilla. Tulossa on kauden merkittävimmät lajin kotimaiset kisat, joiden organisoinnista vastaa Helsingin Taitoluisteluklubin (HTK) kokenut kisajärjestelytiimi.

-Hyvää yhteishenkeä kuvaa se, että meillä sekä yksinluistelun että muodostelmaluistelun väki tekee yhdessä näitä kisoja. Kisavalmistelut jäähallissa alkavat jo perjantai-iltana, heti liigajääkiekkomatsin päättymisen jälkeen, purkaminen aloitetaan sunnuntaina illalla. Vapaaehtoisvoimin tehtäviin kisoihin kaivataan vielä paljon talkoolaisia mukaan, HTK:n varapuheenjohtaja Heli Backman kertoo.

Vaihtoehtona on erilaisia talkootehtäviä lipuntarkastajasta koppiemoon, jäänkunnostajaan tai katsomovalvojaan. Kaikkiin tehtäviin annetaan tarvittava opastus paikan päällä. Vanhempien sekä sisarusten lisäksi myös kaikki muut innokkaat jääurheilun ystävät ovat tervetulleita osallistumaan talkoisiin ja samalla tukemaan nuorten huippu-urheilua.

-Talkoissa tavoitteenamme on tarjota mahtava kisakokemus osallistujille ja katsojille ja toisaalta myös talkoolaisille itselleen. Sitä paitsi näissä talkoissa on hauskaa. Meillä on aina ollut mahtava porukka ja mukavaa yhdessä, tapahtumajohtaja Katja Näätsaari vakuuttaa.

Talkoovuoroista on täytetty noin puolet, eli vielä tarvitaan vapaaehtoisia huippukisojen järjestämiseksi. Suosituimmilta tehtäviltä vaikuttavat tähän mennessä ne, joista näkee jäälle. Varmaa kuitenkin on, että kaikki talkoolaiset pääsevät katsomaan oman suosikkijoukkueensa suorituksen.

Aiemmin mukana olleet ovat todenneet kisatalkoot mainioksi mahdollisuudeksi päästä kurkistamaan kisahulinaa kulissien taakse ja samalla tutustumaan uusiin ihmisiin. Luistelijoiden kannalta kisajärjestelyt ovat tärkeä osa kilpailua ja parhaimmillaan luovat ikimuistoisen tapahtuman.

-Yhteistyö tuo energiaa ja vahvistamme samalla ainutlaatuista taitoluisteluyhteisöämme Suomessa. Olen varma, että kisoista tulee huikeat ja jännittävät, Näätsaari uskoo.

Työvuoroihin voi ilmoittautua tämän linkin kautta http://www.muodostelmaluistelu.com/mukaan-kisoihin

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut Helsingin jäähallissa 3.-4.3.2018 http://www.muodostelmaluistelu.com/

teksti: Arja-Leena Paavola
kuvat: Suomen Taitoluisteluliitto, Ninni Kellokoski

 

MM2017-kilpailuissa vapaaehtoiset paikkaamassa jäätä.