Henkilöt

Yhteistyölle lupaava startti

Helsinkiläinen jäätanssija Hilda Taylor löysi parin Kanadasta

28 marraskuun, 2023 Alexandra Limnell Nina Kellokoski

Suomeen muodostui viime keväänä uusi jäätanssipari, kun helsinkiläinen Hilda Taylor löysi parikseen Kanadasta kotoisin olevan Nolen Hickeyn. SM-junioreissa kilpaileva pari on ehtinyt jo edustaa Suomea junioreiden Grand Prix -sarjassa ja tähtää junioreiden MM-kilpailuihin. 

Jäätanssija Hilda Taylor muistelee Ice Partner Search -nettisivulla käytyä keskustelua. Sivulla jäätanssijat ja pariluistelijat voivat ilmoittaa etsivänsä uutta paria, ja Hilda oli kiinnittänyt huomiota kanadalaisen Nolen Hickeyn ilmoitukseen, jossa mies kertoi etsivänsä uutta jäätanssiparia. Myös Hildan ja hänen edellisen parinsa tiet olivat erkaantuneet aiemmin keväällä, joten pian 17-vuotias helsinkiläinen oli matkalla Kanadaan. Kummallekin jäätanssijalle oli selvää, että uraa halutaan jatkaa.

– Sovimme nopeasti kokeiluviikosta Kanadassa. Meitä yhdistää se, että luistelimme pitkään edellisten pariemme kanssa, Hilda kertoo. 

Luistelu yhdessä sujui hyvin, ja Hilda päätyi muuttamaan koko kesäksi Kanadaan harjoittelemaan. 

Arki Helsingissä

Kilpailukauden aikana Helsingin Luistelijoita edustava pari harjoittelee harjoittelee Helsingissä muiden SM-tasolla luistelevien jäätanssijoiden kanssa. Suomessa harjoittelu helpottaa kilpailemista sekä ajankäytön että talouden näkökulmasta, sillä suurin osa kilpailuista käydään Euroopassa. Määrätietoinen pari viettää arkipäivisin jäähallilla seitsemän tuntia Maurizio Margaglion tiimin valmennuksessa. 

– Arki on meillä aika lailla luistelua. Opiskelu on tehty minulle helpoksi niin, että pystyn keskittymään sekä treenaamiseen että käymään koulua, liiketoimintaa opiskeleva Hilda kertoo. 

”Haastavinta on melkeinpä ollut se, kun kumpikin on joutunut viettämään aikaa poissa kotoaan.”

Kova työ on näkynyt siinä, miten nopeasti tulosta on tullut. Hilda ja Nolen kuvailevatkin yhteistyön toimineen toistaiseksi oikein hyvin. Pohjoisamerikkalaiset ja eurooppalaiset jäätanssikulttuurit eroavat Hildan mukaan toisistaan, ja pari käy edelleen keskustelua pienistä tyyliseikoista. Vastoinkäymisiltä on kuitenkin vältytty.

– Haastavinta on melkeinpä ollut se, kun kumpikin on joutunut viettämään aikaa poissa kotoaan. Hilda ja suomalaiset puhuvat englantia todella hyvin, mutta ympäristön vaihtuminen on aina vähän jännittävää, Nolen kuvailee.

Suurella motivaatiolla kilpailuihin

Vaikka Hilda ja Nolen ovat luistelleet yhdessä vasta huhtikuun lopusta saakka, ovat he jo päässeet kilpailemaan junioreiden Grand Prix -sarjassa.

Suomeen muodostui viime keväänä uusi jäätanssipari, kun helsinkiläinen Hilda Taylor löysi parikseen Kanadasta kotoisin olevan Nolen Hickeyn.
Hilda Taylor ja Nolen Hickey Suomen Taitoluisteluliiton Kesäkisassa elokuussa.

– Olemme olleet kiitollisia mahdollisuudesta päästä edustamaan paitsi Suomea, myös luisteluamme uutena parina. Tehtävänämme on nyt saada kokemusta ja päästä näyttämään lisää sitä työtä, jota olemme tehneet, Nolen sanoo. 

”Senioreihin siirtyminen on suuri askel. Onneksi pääsemme näkemään treeneissä, miltä luistelun tulee näyttää.”

Hilda myötäilee ja kertoo parin parantaneen tulostaan kilpailu kilpailulta. Junioreiden MM-kilpailuihin vaadittavat tekniset pisterajatkin ovat jo ylittyneet. Kaksikon loppukauden tavoitteena on päästä edustamaan Suomea junioreiden MM-kilpailuihin Taipeihin ja selvittää siellä tiensä vapaatanssiosuuteen. Ensi kaudella pari tullaan näkemään seniorisarjassa, sillä nyt 20-vuotias Nolen saavuttaa juniorisarjan yläikärajan.

– Senioreihin siirtyminen on suuri askel. Onneksi pääsemme näkemään treeneissä, miltä luistelun tulee näyttää. Se on inspiroivaa, Hilda sanoo ja viittaa harjoittelemiseen Suomen kahden SM-senioriparin kanssa. 

– Teemme töitä sen eteen, että olisimme joka päivä parempia. 

Hilda Taylor ja Nolen Hickey kilpailevat seuraavaksi joulukuussa Santa Claus Cupissa Budapestissä ja SM-kilpailuissa Helsingissä