Tapahtumat

Suomalaiset onnistuivat upeasti rytmitanssissa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis MM-kilpailujen finaaliin

25 maaliskuun, 2022 STLL Petra Lawall

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat yhden kauden onnistuneimmista rytmitansseistaan Ranskan Montpellier’ssa käytävissä MM-kilpailuissa. Pisteet 71,88 veivät parin sijalle 12 ja toivat paikan finaaliin. Paikan vapaatanssikilpailuun saavutti rytmitanssin 20 parasta paria.

– Saatiin onnistunut ja ehjä suoritus tähän kisapaikkaan, mikä tuntuu tosi hyvältä, Versluis iloitsi.

Pekingin talviolympialaisissa sijalle 15 luistellut pari oli työstänyt ennen MM-kilpailuja erityisesti tämän kauden rytmitanssiin pakollisena kuuluvaa Midnight blues -kuviotanssia, mikä näkyi laadukkaassa suorituksessa.

– Noja ja kaarten syvyys oli nyt selvästi parempi ja saimmekin sieltä pisteitä nostettua. Tuntui, että saimme näytettyä sen, mitä olemme harjoitelleet, Turkkila kuvaili.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat lähelle rytmitanssin piste-ennätystään taitoluistelun MM-kilpailuissa Ranskassa. Pari lähtee vapaatanssiin sijalta 12.
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat lähelle rytmitanssin piste-ennätystään taitoluistelun MM-kilpailuissa Ranskassa. Pari lähtee lauantain luisteltavaan vapaatanssiin sijalta 12.

Kauden aikana koronarajoituksista johtuen myös melko tyhjien katsomoiden edessä kilpailleet helsinkiläiset onnistuivat tänään riemukkaasti kannustaneen yleisön edessä luistelemaan teknisesti lähes virheettömän suorituksen. Säteilevästi esiintyneet Turkkila ja Versluis olivat tyytyväisiä kauden viimeisen rytmitanssin sujumiseen.

– Tämä oli aika tiukka paikka ja MM-kisat kuitenkin, niin pystyttiin pitämään ohjelma kasassa ja oltiin keskittyneitä sekä annettiin mennä. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen vapaatanssiin, Turkkila kertoi.

Jäätanssikilpailun johdossa ovat nelinkertaiset maailmanmestarit ja hallitsevat olympiavoittajat Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron. Ranskalaispari rikkoi Pekingin olympialaisissa luistelemansa rytmitanssin maailmanennätyspisteet lähes kahdella pisteellä saavuttamalla 92,73 pistettä. Toista ja kolmatta sijaa hallussaan pitävät yhdysvaltalaiset jäätanssijat. Madison Hubbell ja Zachary Donohue saavuttivat pisteet 89,72 ja Madison Chock ja Evan Bates 87,51.

Taitoluistelun MM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Kausi on ollut menestys

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis MM-kilpailussa sijalle 12

26 maaliskuun, 2022

Tapahtumat

"Tämä ei ollut se, mitä lähdin tekemään"

Jenni Saarinen karsiutui niukasti MM-kilpailujen finaalista Ranskassa

23 maaliskuun, 2022

Henkilöt

"Elän tosi tunteella mukana luistelijoiden suorituksissa"

MM-kilpailut selostava Sara Honkavaara haluaa avata lajia jokaiselle katsojalle

22 maaliskuun, 2022

Tapahtumat

Taitoluistelun MM-kilpailut alkavat keskiviikkona Ranskassa

Jenni Saarinen, Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luottavaisina MM-jäälle

21 maaliskuun, 2022

Tapahtumat

Suomen edustajat taitoluistelun MM-kilpailuihin valittu

Jenni Saarinen sekä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kilpailevat Ranskassa

28 helmikuun, 2022