Tapahtumat

Kausi on ollut menestys

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis MM-kilpailussa sijalle 12

26 maaliskuun, 2022 STLL Petra Lawall

Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat Ranskan Montpellier’ssa kaksi tyylikästä ohjelmaa ja sijoittuivat kokonaispistein 175,95 MM-kilpailujen sijalle 12. 

Pekingin talviolympialaisissa sijalle 15 luistelleen parin vapaatanssin loistokkaimpia elementtejä olivat näyttävät nostot. Ohjelmaan osui tällä kertaa muutama pieni horjahdus, mutta pari onnistui kuitenkin säilyttämään ohjelman herkän ja laadukkaan kokonaisuuden. 

– Olemme tyytyväisiä, että pystyimme hanskaamaan ja korjaamaan tilanteet, ettei mitään radikaalia virhettä tapahtunut, Turkkila kertoi.

Täpötäyden hallin tunnelma ja hurja kannustus siivitti parin luistelua läpi vapaatanssin. Kauden viimeisissä kilpailuissa yleisön tuki pääsi merkittävään rooliin.

– Oli mahtavaa, että oli noin paljon yleisöä katsomassa. Kyllä se auttoi taistelemaan loppuun asti ohjelmassa. Tilanne olisi voinut olla aivan toinen ilman yleisöä, Turkkila ja Versluis kiittelivät. 

Juulia Turkkila, Matthias Versluis ja Maurizio Margaglio ovat ylpeitä kuluneesta kaudesta.

Helsingissä jäätanssijoita valmentava takavuosien maailmanmestari Maurizio Margaglio ylisti suojattiensa kehitystä kuluneen kauden aikana ja suuntasi katseensa jo kohti tulevaa. 

– Kerroin Juulialle ja Matthiakselle välittömästi heidän astuessaan jäältä, että meidän tulee olla todella ylpeitä kuluneesta kaudesta. Olympialaiset sujuivat fantastisesti ja nämä MM-kilpailut tulevat olemaan suuri menestys. Tässä on pari, joka tulevina vuosina tulee pääsemään vielä pitkälle, Margaglio sanoi.

Maailmanmestaruuteen luistelivat viidettä kertaa Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron. Myös Pekingin olympialaisissa kultaa napannut pari rikkoi maailmanennätyspisteet rytmitanssin lisäksi vapaatanssissa ja saavutti kokonaispisteet 229,82.

MM-hopeaa itselleen nappasivat Yhdysvaltojen Madison Hubbell ja Zachary Donohue pistein 222,39 ja pronssille luistelivat maanmiehet Madison Chock ja Evan Bates 216,83 pisteellä.

Taitoluistelun MM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Suomalaiset onnistuivat upeasti rytmitanssissa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis MM-kilpailujen finaaliin

25 maaliskuun, 2022

Tapahtumat

"Tämä ei ollut se, mitä lähdin tekemään"

Jenni Saarinen karsiutui niukasti MM-kilpailujen finaalista Ranskassa

23 maaliskuun, 2022

Henkilöt

"Elän tosi tunteella mukana luistelijoiden suorituksissa"

MM-kilpailut selostava Sara Honkavaara haluaa avata lajia jokaiselle katsojalle

22 maaliskuun, 2022

Tapahtumat

Taitoluistelun MM-kilpailut alkavat keskiviikkona Ranskassa

Jenni Saarinen, Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luottavaisina MM-jäälle

21 maaliskuun, 2022

Tapahtumat

Suomen edustajat taitoluistelun MM-kilpailuihin valittu

Jenni Saarinen sekä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kilpailevat Ranskassa

28 helmikuun, 2022