Tapahtumat

Eevi suojatyttönä SM-kisoissa

2 maaliskuun, 2018

Viikonloppuna 3.-4.3.2018 muodostelmaluistelun SM-kisoissa työskentelee paljon talkoolaisia eri tehtävissä. Eevi Oksanen, 10, HTK.n minorijoukkue MiniMintseistä on yksi ahkerista vapaaehtoisista. Hänen tehtävänään on toimia suojatyttönä, eli kerätä luistinsuojia jäälle meneviltä kilpailijoilta ja järjestellä ne valmiiksi pareittain sinne, mistä kisasuorituksen jälkeen poistutaan jäältä.

-Olen kerran aiemmin ollut kisoissa talkoolaisena kuljettamassa lahjakasseja pukuhuoneisiin, mutta tämä on ensimmäinen kertani SM-kisoissa suojatyttönä. Tuntuu todella jännittävältä päästä katsomaan kisoja kulissien takaa ja nähdä luistelijoiden suoritus ihan läheltä, Eevi kertoo.

Kisoissa ilmassa on aina paljon jännitystä ja tunteet ovat herkästi pinnalla. Luistelijoiden lisäksi myös yleisö elää täysillä mukana niin onnistumisissa kuin epäonnen hetkissä. Kilpailu on tuttua myös Eeville, joka on luistellut tällä kaudella osassa minorikisoista. Minimintsien kausi onkin sujunut oikein hyvin. Ja kotona kisapäiviä on tapana juhlia illalla kunnon kisakahveilla lopputuloksesta riippumatta.

-On kiva katsoa, miten hyvä yhteishenki luistelijoiden kesken on ja usein hyvä henki ulottuu yli joukkuerajojen. Olen varma siitä, että näistä kisoista tulee tosi jännät ja on siistiä, kun eri puolelta Suomea ollaan mukana niissä. Erityisesti on hienoa, että Kaarinan luistelijat ovat pärjänneet niin hyvin ja tekevät vähän erilaista. Fanitan kuitenkin Helsinki Rockettesia, se ei johdu pelkästään siitä, että he ovat meidän seuran luistelijoita.

Kahden päivän kisoissa ei koko aika tietenkään mene yksinomaan töissä. Varmasti aikaa jää myös kavereiden kanssa hallilla pyörimiseen ja tietysti itse kisojen seuraamiseen. Aina löytyy aikaa myös sukulaisten ja tuttujen moikkaamiseen. Eevi aikoo kuitenkin pääasiassa nauttia luistelusta ja jännittää muiden mukana.

-Todennäköisesti kiertelen kavereitten kanssa tauoilla ja käyn ostamassa ainakin yhden arvan, se on vähän perinne, Eevi hymyilee.

Teksti Arja-Leena Paavola

 

PS. Näin seuraat SM-kisoja

Kisat ovat parasta paikan päällä. Liput voit ostaa etukäteen osoitteesta Lippu.fi http://www.lippu.fi/Lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=2082034&includeOnlybookable=false&x10=1&x11=muodostel

Mikäli et pääse katsomaan kisoja Helsingin jäähalliin, voit katsoa kisoja suorana netissä www.skatingfinland.fi/live

Käsiohjelman sijaan kilpailulla on mobiiliapplikaatio, jonka voit ladata App Storesta tai Google Playsta nimellä Skatingfinland. Sovelluksesta löytyy kaikki tarpeellinen kisojen seuraamista varten.

Aikataulut ja tulokset osoitteessa http://www.figureskatingresults.fi/results/1718/MLSM2018/index.htm

Instagramissa kisoja voit seurata tunnisteella mlsm2018 ja snapchatissa @Skatingfinland