Tapahtumat

Alina Zagitova voitti odotetusti naisten kilpailun Helsinki GP:ssä

3 marraskuun, 2018

Helsinki Grand Prix’n naisten kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Venäjän Alina Zagitova pistein 215,29. Olympiavoittaja ja hallitseva Euroopan mestari luisteli lähes virheettömän ohjelman ja villitsi yleisön Carmen-teemaisella vapaaohjelmallaan. Pisteitä tuomarit antoivat vapaaohjelmasta 146,39.

Lauantain lyhytohjelma oli pettymys Alina Zagitovalle. Venäläinen lähti vapaaohjelmaan sisuuntuneena: hän halusi tarjota katsojille parasta luisteluaan ja onnistui siinä hienosti.

– Vapaaohjelmani sujui paremmin kuin eilinen lyhytohjelma, mutta ei ollut vielä aivan täydellinen.

Vasta 16-vuotias Zagitova kertoi, ettei valmistautuminen tähän kauteen ole ollut helppoa.

– Olympiakauden jälkeen on henkisesti haastavaa lähteä seuraavaan kauteen. Tällä kaudella haluan vain nauttia luistelusta, Zagitova kertoi.

Pietarilainen 18-vuotias Stanislava Konstantinova luisteli vapaaohjelmassa kauden parhaat pisteensä 135,01 ja nousi neljänneltä sijalta kokonaiskilpailun toiseksi pistein 197,57. Konstantinova on vasta siirtynyt seniorisarjaan.

”Tavoitteenani on tällä kaudella nousta venäläisten huippujen varjosta ykkössijalle.”

– Olen todella iloinen suorituksestani tänään. Tavoitteenani on tällä kaudella nousta venäläisten huippujen varjosta ykkössijalle, Konstantinova kertoi.

Japanilainen Kaori Sakamoto epäonnistui perjantaina lyhytohjelmassaan ja jäi reilusti kauden parhaastaan. Tänään hän luisteli upeasti vapaaohjelmansa ja nousi seitsemänneltä sijalta kolmanneksi kokonaispistein 197,42.

– Annoin tänään kaikkeni. Tein kaiken, mitä vain pystyin. Se oli ainoa tapa päästä palkintopallille, Sakamoto iloitsi.

 

Suomen Viveca Lindfors luisteli tunteikkaan vapaaohjelmansa Les Miserables -musikaalin tahtiin. Vapaaohjelmastaan Lindfors sai 106,67 pistettä, jotka veivät hänet yhteispistein 159,62 kahdeksanneksi. Lindfors aloitti vapaaohjelmansa vahvasti kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmähypyllä. Ohjelmassa nähtiin myös laadukas kolmoisflippi. Kaatuminen kolmoisritissä ja ohjelman loppupuolelle osuneet helpotukset rokottivat kuitenkin pisteitä.

”Ohjelmaan jäi selkeästi parannettavaa, mutta siellä oli myös paljon, mihin olen tyytyväinen.”

– Tein tänään virheitä, mutta tein myös paljon hyviä elementtejä ja asioita. Ohjelmaan jäi selkeästi parannettavaa, mutta siellä oli myös paljon, mihin olen tyytyväinen, Lindfors analysoi luisteluaan.

Suomen toinen edustaja Emmi Peltonen sijoittui kokonaispistein 158,72 yhdeksänneksi. Peltonen aloitti ohjelmansa lennokkaalla kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmähypyllä, mutta loppuohjelmassa oli useita epäonnistumisia.

– Minulla oli tosi hyvä fiilis mennä jäälle ja verryttely sujui ongelmitta. En tiedä, mitä sitten tapahtui. Kahden viikon päästä kilpailen Innsbruckissa. Siellä tavoitteeni on tehdä paljon parempi suoritus ja päästä tasolle, jolla treeneissä olen, Peltonen kertoi.

KUVAT Antti Lehto ja Elina Paasonen

Helsinki Grand Prix jatkuu huomenna ja vuorossa on miesten vapaaohjelma.