Tietoa lajista

Muodostelmaluistelun SM-noviisijoukkueille suunnatty Pro-leiritystoiminta käyntiin

Tapparan Taitoluistelijoiden CrystalBlades haki vauhtia Vierumäeltä

21 syyskuun, 2022 Emmi Koskiniemi CrystalBlades

Vierumäellä järjestettävä Pro-leiritys on suunnattu SM-noviisijoukkueille, joiden tavoitteena on kehittyä kohti sarjansa kärkeä ja vahvistaa seuran SM-putkea. Ensimmäisellä kaudella leiritykseen valittiin kaksi joukkuetta: Jyväskylän Taitoluisteluseuran Blue Diamonds ja Tapparan Taitoluistelijoiden CrystalBlades.

CrystalBlades lähti leiritystoimintaan motivoituneena. Joukkueen kapteeni Ellen Kotikoski kertoo joukkueen arvostavan paljon sitä, että heidät valittiin Pro-leiritykseen mukaan.

– Motivaatiomme on todella korkealla ja oli jopa hieman haikeaa lähteä sieltä ensimmäiseltä leiriltä kotiin, kun ei malttaisi odottaa seuraavaan leiriin asti, Ellen toteaa.

Kolme päivää kestänyt leiri toteutettiin yhteistyössä kilpacheerleadingin kanssa. Leiri antoi mahdollisuuden samanikäisille urheilijoille tutustua toisiinsa yhteisen kehonhallintaharjoittelun ja ilta-aktiviteetin merkeissä.

Muodostelmaluistelun ja kilpacheerleadingin valmentajat pääsivät seuraamaan yhteisiä luentoja ravitsemuksesta ja taitovalmennuksesta, minkä lomassa oli mahdollisuus käydä keskusteluja samoista aiheista eri lajien perspektiiveistä.  

– Leirin monipuolinen sisältö toi paljon uutta inspiraatiota tuttuihinkin asioihin ja haastoi miettimään jokaista valmennuksen osa-aluetta uusista näkökulmista, CrystalBladesin valmentaja Jenna Orreveteläinen kertoo.  

Ensimmäisellä kaudella Pro-leiritykseen valittiin CrystalBlades-joukkueen  (kuvassa) lisäksi Jyväskylän Taitoluisteluseuran Blue Diamonds.
Ensimmäisellä kaudella Pro-leiritykseen valittiin CrystalBlades-joukkueen (kuvassa) lisäksi Jyväskylän Taitoluisteluseuran Blue Diamonds.

Seuratoimijat leirillä mukana

Ellen kertoo lähteneensä uteliaana ensimmäiselle leirille ja odottaneensa etenkin leirillä valmentajana toimineen Milja Sarkkisen opetusta. Odotukset täyttyivät ja ylittyivät, sillä Milja Sarkkisen jäät osoittautuivat rikkaaksi kokemukseksi ja harjoituksissa saadut vinkit siirtyivät heti käytäntöön.

– Pääsimme näyttämään uutta ohjelmaamme Miljalle, mitä kautta sai hyviä parannusehdotuksia omaan ohjelmatekemiseen. Luistelullisesti taas sain ihan perusluisteluun liittyviä vinkkejä. Oli parasta päästä kehittymään niin joukkueena kuin yksilönä, Ellen iloitsee.

Leirille kutsuttiin urheilijoiden ja valmentajien lisäksi joukkueiden seuroista seuratoimijoita. Tapparan Taitoluistelijoiden kehityspäällikkö Heidi Mattila iloitsi siitä, että myös seuratoimijoita oli kutsuttu mukaan.

– Etenkin itse, kun työskentelen valmentajien kanssa, oli avartavaa päästä näkemään valmentajan leiripäivä, Heidi sanoo.

Heidin mielestä oli hienoa myös nähdä, mitä urheilijoiden leiripäivät pitävät sisällään ja miten heidän harjoittelunsa sujui Pro-leirillä.

– Kun näkee motivoituneita urheilijoita tekemässä sitä, mistä he nauttivat, se antaa tänne toimistollekin voimaa ja intoa tehdä tätä työtä heidän eteensä ja hyväksi, Heidi jatkaa.

Seuraava leiri joulukuussa

Jenna pitää uutta leiritystoimintaa kaikin puolin onnistuneena. Jo ensimmäinen leiri johdatti joukkueen monipuolisesti valmennuksen eri osa-alueiden äärelle ja antoi inspiraatiota tulevaan.

Pro-leirityksen lomaan oli varattu aikaa myös läksyjen tekemiseen.
Pro-leirityksen lomaan oli varattu aikaa myös läksyjen tekemiseen.

– Tämä leiritys tulee olemaan varmasti yksi hienoimmista kokemuksista koko joukkueelle, ja se tuo meitä entistä tiiviimmin yhteen joukkueena, Jenna iloitsee.

”En malta odottaa millaisen kasvutarinan näen urheilijoissa ensimmäisen ja seuraavan leirityksenkin välillä.”

Seuraava Pro-leiri järjestetään joulukuussa. CrystalBlades lähtee toiselle leirille ensimmäisen leirin tavoin erittäin motivoituneena.

– Jäi hyvä fiilis ensimmäisestä leiristä ja innolla koko joukkue odottaa seuraavaa leiriä, Ellen sanoo.  

Jenna suhtautuu seuraavaan leiriin myös odottavaisesti. Ensimmäisen leiri sytytti kipinän muodostelmaluistelun ja kilpacheerleadingin yhteiseen valmennustoimintaan, joten Jenna toivoo joulukuun leirin syventävän lajiyhteistyötä entisestään.

– Lähden seuraavalle leirille erittäin innoissani! En malta odottaa millaisen kasvutarinan näen urheilijoissa ensimmäisen ja seuraavan leirityksenkin välillä. Odotan myös innoissani tulevaa lajikokeilua cheerleadingin kanssa. On paljon asioita mitä voimme lajeina oppia toisiltamme, Jenna summaa.