Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Minna Fernelius ja Outi Wuorenheimo

16 kesäkuun, 2020 JA KUVAT STLL

Suomen Taitoluisteluliitto luo edellytykset taitoluistelun monipuoliselle harrastus- ja kilpailutoiminnalle yhdessä jäsenseurojensa kanssa. Liiton palveluksessa työskentelee 11 kokoaikaista työntekijää, jotka esittäytyvät viisiosaisessa Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa -sarjassa. Viimeisessä osassa kysymyksiin vastaavat toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo ja talous- ja toimistopäällikkö Minna Fernelius.

Toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo

Aloitti Suomen Taitoluisteluliitossa joulukuussa 2015.

1. Miten päädyit nykyiseen työhösi?
Irtisanouduin entisen työnantajani palveluksesta syyskuussa 2015 ja ajattelin miettiä tovin, että ”mitähän sitä tekisi isona”. Kaverini vinkkasi, että Taitoluisteluliitto hakee toiminnanjohtajaa ja kysyi, olinko hakenut. En ollut huomannut koko ilmoitusta, mutta asia vaikutti mielenkiintoiselta ja niinpä laitoin hakemuksen sisään. Lokakuun alussa liittohallituksen jäsenistä kolme haastatteli minua Finlandia Trophyn yhteydessä. Tapaamisia tuli muutama lisää ja pidemmäksi suunniteltu sapattini jäikin melko lyhyeksi, kun aloitin työt joulukuun alussa 2015.

2. Viisi tärkeintä tehtävää, jotka kuuluvat työpöydällesi?
Tärkein tehtäväni on valvoa ja johtaa sitä, että toteutamme liittokokouksen hyväksymää vuosisuunnitelmaa. Tiimin johtaminen ja motivointi, toiminnan kehittäminen, suhdetoiminta ja verkostoituminen tukevat kaikki toinen toisiaan ja edesauttavat tavoitteen toteutumista.

3. Mikä on haastavinta työssäsi?
Tasapainoileminen ajan kanssa. Kun on alalla, jossa tehdään paljon töitä ”virka-ajan” ulkopuolella, on oman vapaa-ajan suunnitteleminen ja siitä kiinnipitäminen joskus haasteellista. Aika tulee haasteena eteen myös silloin, kun toiminnan kehittäminen tai uusien asioiden käyttöönottaminen tuntuu (itsestä) kestävän ikuisuuden.

STLL Outi Wuorenheimo
Työkaverit kuvailevat Outia oikeudenmukaiseksi, tavoitteelliseksi ja sosiaaliseksi.

4. Entä hauskinta?
Se että on voinut tehdä vapaaehtoistyöstä ammatin!

5. Hienoin hetkesi lajin parissa?
Kun 2005 keväällä saimme ETK valmentaja Sanna Tuomisalolta viestin, jossa kerrottiin, että lapsemme on hyväksytty muodostelmaluistelun kehitysryhmä Ice Roses -joukkueeseen. Ammatillisesti hienoin hetki on ehdottomasti ollut historian ensimmäisen GP-osakilpailun saaminen Suomeen, sen järjestelyt ja itse kilpailutapahtuma. Uskomaton fiilis!

6. Millainen tausta sinulla taitoluistelun parissa?
Vapaaehtoistoiminta seurassa vuodesta 2004, jolloin tyttäremme aloitti luistelukoulun. Ehdin toimia 11 vuoden aikana muun muassa kisatalkoolaisena, joukkueenjohtajana, muodostelmajaoston puheenjohtajana, seuran hallituksen jäsenenä ja kilpailunjohtajana.

7. Suosikkiliikkeesi luistelussa?
Pariluistelun kierrenosto eli twist lift. Liikkeenä se on todella näyttävä ja jaksaa aina vain ihastuttaa tällaista katsomoluistelijaa.

8. Mitä teet vapaa-ajallasi?
Tällä hetkellä aikaa vie juuri valmistuneen omakotitalomme sisustaminen. Kesäisin harrastuksiin kuuluu golf ja mökkeily Saaristomerellä.

Tätä et tiennyt minusta: Voitimme ala-asteen 6. luokalla näytelmäkerhon kanssa esityksellämme ”A-studio” Pohjois-Karjalan osakilpailun ja pääsimme edustamaan lääniämme Helsinkiin valtakunnalliseen Nuorisontaidetapahtumaan. Loppukilpailun sijoitusta en kyllä muista… Mutta sen, että vietimme koulukavereiden ja opettajan kanssa ikimuistoisen päivän Linnanmäellä, jäi mieleen iloisena muistona!


Talous- ja toimistopäällikkö Minna Fernelius

Aloitti Suomen Taitoluisteluliitossa vuonna 2008.

1. Miten päädyit nykyiseen työhösi?
Olin juuri valmistunut merkonomiksi ja etsin uusia tuulia työelämääni. Näin Taitoluistelulehdessä ilmoituksen, jossa haettiin toimistoassistenttia.

2. Viisi tärkeintä tehtävää, jotka kuuluvat työpöydällesi?
Liiton talous, budjetointi, talouden seuranta, hinnoittelu, palkkioiden käsittely sekä raportointi eri tahoille, kuten liittohallitukselle, Opetus- ja kulttuuriministeriölle ja ISU:lle. Työpöydälläni on myös liiton ja luistelijoiden vakuutusasiat, Hoika-järjestelmän kehitystyö ja sen pääkäyttäjänä toimiminen. Olen myös Finlandia Trophy Espoo -kilpailun koordinaattori.

STLL Minna Fernelius
Työkaverit kuvailevat Minnaa rauhalliseksi, ystävälliseksi ja huolelliseksi.

3. Mikä on haastavinta työssäsi?
Hoidan maajoukkuevaatteiden tilaukset, jotka tehdään hyvin aikaisessa vaiheessa. Kun tilaukset tehdään tavarantoimittajalle vuotta aikaisemmin, oikeiden kokojen valitseminen on arpapeliä. Minulla ei ole siinä vaiheessa tietoa, ketkä kuuluvat seuraavalla kaudella maajoukkueeseen.

4. Entä hauskinta?
Työkaverit ja kaikki vapaaehtoiset, joihin olen saanut tutustua oman työni myötä. 

5. Hienoin hetkesi lajin parissa?
Kaikki arvokilpailut, joissa olen saanut olla mukana, ovat olleet hienoja kokemuksia. Ensimmäisenä listallani on kuitenkin ehdottomasti vuoden 2011 muodostelmaluistelun MM-kilpailut, jotka olivat ensimmäiset arvokilpailuni, joissa toimin kilpailusihteerinä. Tunnelma oli upea koko tapahtuman ajan ja sen kruunasi suomalaisten joukkueiden kaksoisvoitto.

6. Millainen tausta sinulla taitoluistelun parissa?
Luistelin aikuismuodostelmaluistelujoukkueessa liki 10 vuotta.

7. Suosikkiliikkeesi luistelussa?
Piruetit

8. Mitä teet vapaa-ajallasi?
Juoksen ja leivon.

Tätä et tiennyt minusta: Rakastan leipomista ja teen kakkuja myös tilauksesta ystäväpiirilleni. Eräänä vuonna leivoin seitsemän kakkua ylioppilasjuhliin.

Lue myös
Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Mila Kajas-Virtanen ja Annastiina Hemmi

11 kesäkuun, 2020

Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Anne Fagerström ja Satu Niittynen

7 kesäkuun, 2020

Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Nuriya Pirogova ja Maurizio Margaglio

31 toukokuun, 2020

Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Iida Jauhiainen, Mira Korpinen ja Sanna Vuorinen

28 toukokuun, 2020