Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Mila Kajas-Virtanen ja Annastiina Hemmi

11 kesäkuun, 2020 JA KUVAT STLL

Suomen Taitoluisteluliitto luo edellytykset taitoluistelun monipuoliselle harrastus- ja kilpailutoiminnalle yhdessä jäsenseurojensa kanssa. Liiton palveluksessa työskentelee 11 kokoaikaista työntekijää, jotka esittelemme nyt viisiosaisessa sarjassa. Neljännessä osassa kysymyksiin vastaavat viestintä- ja markkinointipäällikkö Mila Kajas-Virtanen ja lajipalveluassistentti Annastiina Hemmi.

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Mila Kajas-Virtanen

Aloitti Suomen Taitoluisteluliitossa vakituisena vuonna 2009.

1. Miten päädyit nykyiseen työhösi?
Olin vanhempainvapaalla markkinointiasiantuntijan työstä eräässä pörssiyhtiössä. Minulta kysyttiin tuolloin, josko voisin tulla auttamaan tuntitöinä liiton tiedotuksessa ja lisäksi vastaamaan EM2009-kilpailujen viestinnästä. Lupauduin ja olen edelleen sillä keikalla.

2. Viisi tärkeintä tehtävää, jotka kuuluvat työpöydällesi?
Lehdistöviestintä ja lajin yleinen uutisointi, kuvatuotannot ja sosiaalisen median kanavat, mainoskampanjat (esim. poikaluistelu ja skateFit), kansainvälisten tapahtumien viestintä ja markkinointi, suoratoistojen toteutukset ja SkatingFinland.fi-päätoimittajuus

3. Mikä on haastavinta työssäsi?
Lajissamme tapahtuu paljon kaikenlaista lähes seitsemänä päivänä viikossa. Kuljen siis joka paikkaan läppäri mukanani, sillä viestijän työ ei katso usein aikaa. Minulle on tärkeää, että esimerkiksi maajoukkueurheilijoittemme kilpailuista tiedotetaan mahdollisimman nopeasti. Olen kirjoittanut tiedotteita autossa, ystävien illallisilla ja herännyt monesti uutisoimaan keskellä yötäkin. Mieli on pidettävänä aina kirkkaana, sillä mahdolliset virheet näkyvät monille silmäpareille.

STLL Mila Kajas
Työkaverit kuvailevat Milaa luovaksi, toimeliaaksi ja pirskahtelevaksi.

4. Entä hauskinta?
Hauskinta on isojen kansainvälisten kilpailujen järjestäminen, erilaisten kampanjoiden ja esimerkiksi mainosvideoiden suunnittelu ja käsikirjoittaminen. Tekstien ja tiedotteiden tuottaminen on minulle myös hyvin mieluisaa samoin kuin somekanavien hyödyntäminen. Viestien leviämisen seuraaminen, ihmisten innostuminen asiastani on palkitsevaa. Saan lisäksi käyttää työssäni lähes rajattomasti mielikuvitusta.

5. Hienoin hetkesi lajin parissa?
Koen usein ammatillista iloa, kun kirjoittamani uutiset ja viestit saavuttavat kohderyhmänsä. Yksittäisistä hetkistä toimittajien myöntämä Vuoden Tiedottaja -palkinto vuonna 2018 ja arvokisojen markkinoinnin onnistumiset ovat olleet merkittäviä etappeja työurallani. Urheilijana hienoimmat hetkeni koin oppiessani kaikki kolmoishypyt, edustaessani Lillehammerin olympialaisissa sekä voittaessani neljä naisten Suomen mestaruutta.

6. Millainen tausta sinulla taitoluistelun parissa?
Olen harrastanut lajia yksinluistelijana MM- ja olympiatasolle saakka, jonka lisäksi kiersin maailmaa esiintyen ammattilaisena näytöksissä. Sen jälkeen olen ollut mukana seuratoiminnassa, Kansainvälisen luisteluliiton luottamustehtävissä, hieman valmentanut ja toiminut kuljettajan, kannustajan ja kustantajan roolissa eli luistelijan vanhempana. Tuomarina olen toiminut ainoastaan leikkimielisessä Dancing On Ice -tv-sarjassa.

7. Suosikkiliikkeesi luistelussa?
Itselleni kolmoislutzin ilmalentokaari tuntui aina mahtavalta. Arvostan biellmann-piruetin pyörijöitä ja pariluistelijoiden sekä jäätanssijoiden huikeita nostoja. Muokkareiden läpimenoissa joudun melkein sulkemaan silmäni jännityksestä.

8. Mitä teet vapaa-ajallasi?
Opiskelen, juoksen, joogaan, kokkailen, rapsutan puutarhaani ja kuljetan jälkikasvua.

Tätä et tiennyt minusta: Tässä muutama paljastus… Auttelin lapsena usein tätini maatilalla sikalassa. Siivous- ja ruokintahommien lisäksi olen avustanut 16 pienen porsaan synnytyksessä. Olen käynyt koulua ala- ja yläasteella musiikkiluokilla ja soittanut televisiossa kannelta ja laulanut. Takanani on viisi täyttä maratonia, joista paras hieman päälle kolme ja puoli tuntia.


Lajipalveluassistentti Annastiina Hemmi

Aloitti Suomen Taitoluisteluliitossa ensimmäisen kerran syksyllä 2016.

1. Miten päädyit nykyiseen työhösi?
Aloitin ensin Taitoluisteluliitossa Suomi 100 -juhlavuoden Koko Suomi luistelee -projektissa, jonka jälkeen kävin Jyväskylässä viimeistelemässä liikunnan yhteiskuntatieteiden opintoja. Palasin liittoon seuraavana vuonna tapahtuma- ja markkinointiassistentin tehtävään, josta siirryin äitiyslomasijaiseksi nykyiseen työtehtävääni.

2. Viisi tärkeintä tehtävää, jotka kuuluvat työpöydällesi?
Kansainväliset kilpailuilmoittautumiset, urheilijoiden ja tuomareiden matkajärjestelyt, liiton järjestämien kilpailujen ja maajoukkuetapahtumien käytännön järjestelyt, sisällöntuotto someen sekä markkinointiviestinnän muut avustavat tehtävät.

3. Mikä on haastavinta työssäsi?
Useiden asioiden yhtäaikainen hallinta ja jatkuvat muutokset tiukkojen deadlinejen puitteissa.

STLL Annastiina Hemmi
Työkaverit kuvailevat Annastiinaa luotettavaksi, aurinkoiseksi ja verkostoituneeksi.

4. Entä hauskinta?
Monipuolisuus, tapahtumien järjestäminen ja yleisesti ottaen urheilumaailmassa työskentely.

5. Hienoin hetkesi lajin parissa?
Niitähän riittää! Rakastin kilpailemista ja esiintymistä, joten kaikki onnistuneet kilpailut oman joukkueen kanssa lukeutuvat kohokohtiin. Työn saralta Koko Suomi luistelee -kiertue oli elämäni opettavaisinta aikaa. Kilpailujärjestelyistä mieleen on jäänyt taitoluistelun MM-kisat 2017 Helsingissä ja Suomen ensimmäinen GP-kisa lyhyellä varoitusajalla vuonna 2018. Tapahtumiin liittyy niin paljon tehtyä taustatyötä sekä urheilijana että työntekijänä, että kisatunnelman herättämiä tunteita on mahdoton unohtaa.

6. Millainen tausta sinulla taitoluistelun parissa?
Aloitin luistelun 6-vuotiaana ETK:ssa nähtyäni seuran kevätnäytöksen. Luistelukoulusta pääsin Rainbows-minorijoukkueeseen, josta tie vei HTK:n MiniMintseihin ja Finettesiin. Noviiseista siirryin HSK:n Team Mystiqueen ja viimeisimpänä Team Uniqueen. Kokemusta on siis monesta seurasta! Oman uran jälkeen olen valmentanut ja höntsäillyt liikuntatieteellisen Riemun Kissat -nimisessä taitoluistelujaostossa.

7. Suosikkiliikkeesi luistelussa?
Nosturi ja liu’ut ylipäänsä.

8. Mitä teet vapaa-ajallasi?
Kulutan Espoon rantaraitin lenkkipolkuja, nostelen painoja salilla sekä vietän aikaa ystävien, perheen ja Adele-koirani kanssa. Tykkään myös matkustella!

Tätä et tiennyt minusta: Olen oikea hiihtoniilo, mutta ensimmäinen (ja viimeinen) hiihtokisani kaatui siihen, kun jäin tuijottamaan katsomossa ollutta vauvaa ja minut jouduttiin kantamaan maaliin. Jääelementti vei sittemmin voiton.


Seuraavaksi esittelyvuorossa ovat talous- ja toimistopäällikkö Minna Fernelius ja toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo.

Lue myös
Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Minna Fernelius ja Outi Wuorenheimo

16 kesäkuun, 2020

Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Anne Fagerström ja Satu Niittynen

7 kesäkuun, 2020

Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Nuriya Pirogova ja Maurizio Margaglio

31 toukokuun, 2020

Kiss & Cry

Töissä Suomen Taitoluisteluliitossa

Esittelyvuorossa Iida Jauhiainen, Mira Korpinen ja Sanna Vuorinen

28 toukokuun, 2020