Henkilöt

"Hän on tuonut menestyksekkäästi luistelijoiden näkökulman ISU:n toimintaan ja päätöksiin"

Ida Hellström palkittiin Jesse Laesterän Elämän liekki -muisto­palkinnolla

7 maaliskuun, 2022 STLL Ville Vairinen

Jesse Laesterän Elämän liekki -muistopalkinto on jaettu vuosittain muodostelmaluistelun SM-kilpailujen yhteydessä vuodesta 2004 alkaen. Palkinto myönnetään henkilölle, joukkueelle tai yhteisölle, joka omalla toiminnallaan on merkittävästi kehittänyt tai vienyt eteenpäin muodostelmaluistelua Suomessa tai kansainvälisesti. Palkinnonsaajan päättää vuosittain Taitoluisteluliiton muodostelmaluistelun lajityöryhmä. 

Vuoden 2021 Elämän liekki -palkinto myönnettiin  Ida Hellströmille, ja se luovutettiin muodostelmaluistelun SM-kilpailujen 2022 yhteydessä.

– Olen todella kiitollinen saamastani huomiosta. On hienoa, kun huomioidaan urheilijoiden eteen tehtyä työtä, sillä heitä varten tässä toimitaan. Urheilijakomission edustajana olen saanut laajempaa ymmärrystä ISU:n toiminnasta erityisesti sisältä päin, kun tähän asti olen nähnyt toimintaa vain luistelijan silmin, Ida Hellström iloitsee.  

Ida Hellström valittiin oman ansiokkaan muodostelmaluistelu-uransa jälkeen vuonna 2019 Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) urheilijakomission muodostelmaluistelun edustajaksi. Hellström on tehtävässään tuonut menestyksekkäästi luistelijoiden näkökulman ISU:n toimintaan ja päätöksiin. Lisäksi Hellström on toiminut jo vuosia Suomen Taitoluisteluliiton luottamustehtävissä ja vapaaehtoisena useissa Suomessa järjestetyissä arvokilpailuissa. 

– On ollut tosi makeaa, kun komissiossa on ollut mukana edustajia kaikista ISU-lajeista ja on voinut vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan. Olen huomannut , että urheilijan ilot, surut ja huolet ovat hyvin samanlaisia, on kyse sitten muodostelmaluistelusta, yksinluistelusta tai pikaluistelusta, Hellström jatkaa.  

Jesse Laesterän Elämän liekki -muistopalkinnon saajat.